mandag, mars 11, 2013

June Korneliussen RIP

I følge an.no er sangerinnen June Korneliussen død. En stor stemme og ett av Bodøs pop og rocks mest markante utøvere har gått vekk. Kondolanser til famlien. R.I.P.

Korneliussen var opprinnelig fra Rognan i Salten. I ung alder vant hun en dansekonkurranse i Bodø. En interesse hun dyrket videre med å danse ballet. Etter hvert tok syngingen over. Som 14 åring ble hun med i sitt første band som utviklet seg til å bli BlackMorning. Har i tillegg til å synge i Black Morning, også sunget en del for Rosett. Black Morning var ett funky rockeband som i sin tid imponerte hele norges befolkning under finalen i NM i rock på Jordal amfi i Oslo sommeren 1979. Før og etter gjorde de en rekke spillejobber rundt i NordNorge og opparbeidet seg en stor fanskare. 

I 1981 gikk hun solo som June. Konsert debuterte som solo artist på Nordlandsmessa 81. Som June ga hun ut en singel og en LP/MC. Musikalsk er dette bortimot rendyrket pop, med en viss inspirasjon fra soul. Som dette gjorde hun en rekke opptredener i landsdelen og bidro på flere samlekassetter. 

21/6-85 sang hun fire låter i lag med Wienerkonservatoriets storband på deres konsert på Sinus i Bodø. Dette ble gjentatt under en Jazz festival i Wien, og dette markerte for alvor at hun nå gikk mot jazz som sitt musikalske uttrykk. Som jazzsangerinne opptrådt i lag med bl.a. Kjell Bartholdsen og ektemannen Finn Robert "Fro"Olsen som hun har spilt med under hele sin karriere. Fra høsten 98 hadde hun egen jazz trio.

I tillegg til var hun med å laget musikk til Bodø amatørteater sin forestilling "Jentedassen". Har hatt en rekke opptredener med Bodø Big Band. Satt i styret i Ad lib i 2001 og hun fikk tildelt Bodø kommunes kulturstipend for 2000.

Diskografi:
1) June - E det sant?/Hvess æ...(Igloo Records IGS 8101) 7" ps oktober (?) 81
2) June - Det e nu æ lev (Igloo Records IGL 81014) lp november 81 m/innercover (IGK 81014) MC november 81 (Eurodice/Turn Left ETL 0920) CD november 2009
3) June Korneliussen trio - Gentle Rain (Platearbeiderne: PLACD-2001) CD 2001