torsdag, mars 07, 2013

Haraball med plater

Haraball er den frydefulle friksjonen som oppstår når blodharry ex-straightedgere og highbrow elitist-punkere starter band sammen.

I dag slipper de singelen, «Jeremy Smoked», som kan høres ikveld på P3 Lydverket. Debutskiva «Sleep Tall» slippes internasjonalt på Fysisk Format 10. mai. Inntil da kan de med Wimp tilgang lytte til en offisiell spilleliste med Haraballs største inspirasjonskilder. Idag ble det også offisielt at bandet skal spille på Øyafestivalen til sommeren.

Singelen er, i likhet med resten av skiva, spilt inn og mikset av bandet selv i Crystal Canyon. Omslaget er laget Esra Caroline Røise som også stod bak omslagene på de to første sjutommerene.

I kraft av sine fem medlemmer består Haraball av over 50 år med praktisk utøvelse av hardcore-faget. De eier sjangeren. Bassist Vegard og gitarist William har spilt i et av Norges mest beryktede straight edge hardcore band, Tiebreak, inntil de ble oppløst i en tornado av slossing og maskulin kjærlighet. Kort tid etter startet William, trommis Daniel, gitarist Trond og vokalist Jon Eivind Fairfuck som ble avsluttet med mye unfinished business i bagasjen og etter 10 år med lobbyvirksomhet fra William ble bandet virkelighet i 2011 når bandets gitarmaestro og produsent Trond Mjøen fikk friminutt fra de seriøse rockebandene Euroboys og Mirror Lakes.