mandag, februar 25, 2013

Phillie – Love With Fear (album anm.)

Her er debutalbumet til Osloprosjektet Phillie, som er satt sammen rundt en 19 år gammel gutt fra Grefsen. Albumet er allerede i butikkene og godt er det.

Så hva kan man forvente seg når man setter på dette albumet? Tja, først og fremst gitarorientert rock med en lett blanding av noen metalriff og resirkulerte Chuck Berry riff i beste Guns´n´roses utgave. Noen små touch av Cult og HanoiRocks også. Smør på litt allsang og hardrockstemninger ala Scorpions så skjønner du hvilket publikum som kommer til å trykke albumet til sitt bryst. Albumet ville nok vært klassifisert som metal på 80-tallet, men er mer i en post glam-metal gruppering i dag.

Musikken er sånn at man hører at disse gutta har brukt utallige timer på badet for å få høyt luftig hår, har tatoveringer både her og der, åpne skjorter for å vise brystkassa og de obligatoriske skinnbuksene. Her prøver man absolutt ikke å finne opp kruttet på nytt, men å bidra med ett lyttervennlig og faktisk småtøft lydbilde som gjør at plata suger seg fast i sjiktet over de mange albumene i sjangeren. Dette lar seg høre og har så absolutt potensiale til å få med seg folk på både små klubber og store stadioner.

At man skifter vokalist for nesten hver låt gjør albumet litt mindre monoton. Første singel fra albumet er allerede sluppet i form av «This Is Just A Game», men det spørs om ikke albumets tittellåt burde vært førstevalget. Ett av albumets klart mest fengende låter. Lyden er stort sett klar og fin, mens covret er rett og slett kjedelig. Innpakkingen er uhyre viktig for å fange platekjøpernes oppmerksomhet og noen minutters arbeid på ett fotoprogram er ikke nok. Her er nok albumets svakeste punkt, men alt i alt en debut man kan være fornøyd med og ett solid utgangspunkt til neste album.