tirsdag, februar 19, 2013

Norsk råkk – Hjerter (EP anm.)

«Det er ikke lenge nå/Før du må opp å gå!», sånn åpner Norsk råkk sitt nye album og det med en uptempo ska låt i beste 2-tone stil på klingende morsmål.

Med det bandnavnet forventer kanskje noen noe annet enn ska. Før har de vært mye mer pønka, men det er nå blitt mer skapønk enn noe annet. Fengende flott er det blitt der de pøser ivei mellom rene ska låter og mer pønka ska med en forfriskende pønka driv som må drive selv den mest hjelpeløse dansern opp av godstolen for og slite seg ivei på «glattisen» på dansegulvet. Dette er virkelig en plate å bli både glad i og av.

Tekstene er på norsk og følger opp gladfølelsen, selv om temaene innimellom ikke inviterer til hyggekos, så klarer de å vinkle temaene inn mot allsang og etter neste takt er nesten allting glemt. Låtene er tett og godt produsert og ligger som en vegg av lyd som fanger deg fort som faen. Alt i alt er dette en plate de fleste burde investere i. Og la oss håpe dette bandet spiller konsert i akkurat ditt nabolag for dette må da svinge som bare det på både bygdefester og konsertsaler.

Plata slippes på 12" tung, svart vinyl 22. februar, og vil om kort tid også være tilgjengelig digitalt. Ett album er ventet til sommeren. Bandet jobber nå iherdig med å få festivaljobber og det bør jo overvåkne festivaler være sjeleglad for. Dette er bandet for sommer og god festivalstemning.Første sjangs til å oppleve dem live er førstkommende fradag i Oslo på slippfesten for Hjerter på nyåpnete Maksitaksi.