fredag, februar 22, 2013

Jan M. Iversen, Ole Christensen m.fl. - Behind Doors Of Water (singel anm.)

Her er ett stjernelag av folk fra Bergens kollektivet Big Robot og andre kjente personligheter i fra Norges ambient/noise/experimentel scene. Her er de med en 7" vinylsingel i velkjent stil. Ambient noise i ett lettere eksperimentelt lydlandskap.

Big Robot ga i 2009 ut tre album der de hadde samarbeidet med nå avdøde Conrad Schnitzler. Michael Chocholak samarbeidet med Schnitzler i 1988 så her er mer enn en link til Con. De som er kjent med hans arbeider i hans mest ambiente kraut periode vil nok nikke velkjent til denne singelen. Dette er lyd på lyd som maler mellom ørene. Klukker avgårde som om dette var en audioelv i ett landskap skapt for headphones og drømmesekvenser bak lukkede øyne. Utrolig vakkert og gripende. Filmmusikk for filminnslag fra ikke alt for dypt vann.

Lyden er klokkeklar og det er utrolig viktig på slike utgivelser. Dette er musikk man kan høre om igjen og om igjen og oppdage nye nyanser hver gang. Her er mye lyd men samtidig får man nesten en minimalistisk følelse av det hele. Denne vinylen fortjener å stå i din platesamling rett og slett.Er du i tvil kan du laste ned musikken helt lovlig og gratis her.