torsdag, januar 24, 2013

Ryanbanden – Inn i mengden (mini LP anm)

10" gul vinyl i 250 eksemplarer som kun vil bli på vinyl. Ingen digital streaming eller filsalg. Bare for oss som mener det ikke blir ekte nok hvis det ikke er på vinyl. Og ekte er dette. Ekte Ryanbanden.

Låtene her er i hovedsak mixer fra deres selvtittulerte dobbelalbum som kom i mars 2012, med en norsk og uutgitt versjon av Thåström sin smått legendariske låt «Nårmuren föll» som han inkluderte på sitt album «Skebokvarnsv. 209». Nok om det dette er Ryanbanden i en ny tapping. Litt mer skarp i kantene og tidvis litt sånn demo stemning over låtene.Det kler låtene godt og gir nye stemninger i låtene.

Slike utgivelser bruker å bli satt i båsen, kun for fansen, men ikke denne. Denne bør brukes som en introduksjon til å oppdage deres nydelige dobbeltalbum, for de som ennå ikke har fått det inn i blodet. For de av oss som allerede er frelst, så er dette forfriskende å høre da låtene tilføres nye klanger og nye dimensjoner og gjør lyttingen til en bonus. En svært hyggelig bonus som herved anbefales de av oss som liker musikk som er i grenselandet mellom pop og rock (med trykk på rock) og som har slitesterke melodier som trenger aktiv lytting og dertil fare for avhengighet. Du er herved advart.