onsdag, oktober 31, 2012

Støtteplate for Pussy Riot

Dirt Records har samlet 14 låter med eldre og nyere norske pønkeband, + en låt av det Russiske pønkbandet Pussy Riot. Alt er samlet på et album som selges til inntekt for Amnesty International sin kampanje for å frigi medlemene fra det russiske bandet, som ennå sitter fengslet.

De fleste har vel fått med seg at flere medlemmer av Pussy Riot ble arrestert og fengslet etter at bandet holdt en ulovlig protest konsert mot Russlands leder, Vladimir Putin. Siden det skjedde har en rekke aktivister rundt om i Verden protestert mot fengslingen som har blitt ett symbol på undertrykking av yttringsfriheten i vårt naboland i øst.

Her hjemme har Atle Skift i bandet Pink Dirt reagert likeledes og igjennom sitt Dirt Records har han fått bidrag fra 14 norske pønkband/artister, som alle ville støtte protesten mot fengslingene i Russland. Samlingen er nå ute på markedet og for 100,- kr får du en liten A4 trykksak med en CD vedlagt. Av artistene på "Pønk er ingen forbrytelse", finner man gamletravere som f.eks.; Søt hævn og Pink Dirt samt nyere som f.eks.; Lucky Malice  og Balle Malurt.

Alt i alt en samling som alle seriøse pønksamlere bør få med seg, og som alle burde kjøpe bare for å støtte saken. Alt av overskudd går til Amnesty International Norway. Bestill ifra; Dirt Records.Mer om platen her og her.