søndag, oktober 07, 2012

Nye nr av Platesamleren og Blackmoon

Nylig kom både Platesamleren og Blackmoon med nye utgaver. Begge er proffe fanziner med stilsikker layout, fargetrykk og masse foto. Men der slutter også sammenligningen.

Platesamleren er som navnet slår fast, en fanzine for og av platesamlere. Her får man lengre oversikter over utgivelser, nytt fra auksjonsverden, anmeldelser av vinyl (CD og kassetter er fy fy, for ikke snakke om lydfiler) og bøker som er av interesse mm. Hovedoppslagene denne gang er om Nazareth, Erter, kjøtt& flesk, Sneaker Records, Walker Brothers og masse annet. Som vanlig er dette en fryd å lese og man finner ut svært mye nytt hver eneste gang. En selvfølge for enhver platesamler med respekt for seg og samlingen sin.

Blackmoon skriver om prog og rock. Helst prog og godt er det. De har overtatt stafettpinnen fra Tarkus (som nå kun er en web zine) og har så absolutt klart å tette igjen savnet. En fin blanding av utenlandske og norske artister blir omtalt og intervjuet. Her får man både gammelt og nytt og en rekke anmeldelser av utgivelser innen sjangeren slik at man klarer å holde ett visst oppsyn på hva som skjer. Hovedoppslaget denne gang er på Norgesvennen Ken Hensley (sikkert mest kjent for sin tid i Uriah Heep), men også flere solide saker på norske artister som Tangle Edge (del 2 av intervjuet som startet i forrige nr), Wobbler, Brickfall, MetroGnom mm. Meget bra kvalitet hele veien og anbefales på det sterkeste for alle prog fans.