onsdag, juli 18, 2012

Pånnivågn - Mellom alt og ingenting (album anm.)


Trønderlagsbandet Pånnivågn har siden starten i 2003 vokst ut av pubertalmetal stadiet og blitt voksne med både stil og troverdighet.

I likhet med mye annet som har skjedd i Trønderrocken så har også Pånnivågn vokst med tiden og blitt voksen. Inn har det kommet mer slitesterke låter, pubertalhumoren er byttet ut med tekster som avspiller samfunnet på en jordnær måte og produksjonen er solid. Musikalsk betegnes de som et hardrockband, men her er de mye mer ett folkelig rock band med sterke influenser fra heavy med enkelte pønktakter her og der. Likefullt er det en typisk metaltilnærming i oppbygging av albumet med de obligatoriske balladene innimellom som bryter opp lydmuren og bringer den nødvendige "luften" inn som frembringer nok variasjon i lydbildet til å etablere albumet som et album som fort kan bli bandets gjennombrudd.

Albumet åpner med en låt basert på ett Turbonegeraktig riff og allsangpotensiale for nachtspiel og konserter, deretter blir det tre låter med mer og mer metal vibrasjoner innbakt. "Test Mæ" kunne nesten ha vært en Soundgarden låt og sånn fortsetter albumet å svinge svært så friskt og forfriskende. De rapper riff rett som det er både her og der, men med stil, det skal de ha. Tilsammen blir dette definitivt ett meget sterkt live materiale, og det fungerer meget godt i albumformat også. Ikke minst fordi bandet er så samkjørt og med så godt driv. Vokalen kan likne litt på Æ og passer som hånd i hanske til den trønderske dialekten alle låtene blir framført med. Dette er et band som med hard jobbing nok vil kunne etablere seg langt utenfor Trønderlag.