onsdag, mai 02, 2012

Trouble Circus - Aint Shit (album anm.)


Trouble Circus er et Bodøband og dermed en del av "Bodøbølgen". En bølge mange forbinder med indiepop på ramsalt dialekt. Glem det, her er det høyoktan pønk`n`metal det går i. Skitten, rå og stålsatt.

Bandet har hatt to låter på NRKUrørt's topp 10 metal/rock liste siste år. Har spilt på Parkenfestivalen to ganger samt gjort en mini turne sammen med amerikanske Living Dead Lights. De skal i sommer til USA å gjøre en lignende turne med de levende døde lysene og spille så ofte de får muligheten. Første gang blir på Sinus førstkommende lørdag, hvor de har releaseparty for sitt debut album. Som oppvarming har de fått med seg Riöt Act.

Nok om planer, over til albumet. De har blitt beskyldt for å kopiere Turboneger, noe de definitivt ikke gjør her, de har blitt sammenlignet med Backstreet Girls, noe man kan forstå i korte passasjer innimellom og de har blitt beskrevet som glampønk og hardrockere med hang til metal riff. Hvis man tar ut essensen av alt det de har blitt sammenlignet, tilsetter en sterk dose rå T.Rex & Motörhead & metal gitar riff fra de seneste 30 år innen sjangeren.

Innimellom har de lagt inn melodiske partier, nesten på ballade nivå, som heldigvis blir flerret opp og tilsatt råhet og innlevelse. Dette bandet har forstått det og kommet en lang vei mot målet. Dette er rett og slett oppsiktsvekkende bra, selv om dette på ingen måte er noe revolusjonerende nytt. Dette er bare herlig retro med særtrykk og spilleglede og på toppen av alt en vokalist som virkelig leverer varene, og klarer å beholde råheten uten å høres påtatt ut (noe dessverre mange vokalister innen denne sjangeren gjør) når han synger i vei om dop, fyll, sex og damer. Klassiske temaer som aldri ser ut til å gå av moten.