mandag, mai 14, 2012

Kosmoratik - Gravitation (album anm.)


Bak navnet Kosmoratik finner vi en trio som er trygt plassert i 60 og 70 tallets pop og rock med en hang til progga arrangementer. Her går man ikke av veien for svulstige temaer og lyriske vare temaer i en og samme låt.

Det første som slår enn med denne utgivelsen, er lyden. Varm klang og åpent lydbilde som virkelig får hvert instrument og lydkilde til å stå på egne ben, samtidig som de utgjør en helhet. I dette glir vokalen inn og kompletterer bildet. Noe av det som får albumet til å vedvare i intensitet er spennet i mellom mannlig og kvinnelig vokal. Musikalsk er dette en slags blanding av Finn Coren i yngre dager og Pink Floyds pop som de har presentert de seneste ti årene. En plass midt oppi der finner vi Kosmoratik.

Gravitation er ett album som krever flere avspillinger før den gror, men derifra og ut er du ikke drahjelp lengre, bare en av mange lyttere som kan trekke øretelefonene godt over hodet, lene seg trygt tilbake i sofaen og la verden der ute seile sin egen sjø. I alle fall for de som liker rolige låter med småprogga tilnærming i pop-rock landskapet.