mandag, mai 14, 2012

Furze - Psych Minus Space Control (album anm.)


Furze er tilbake med sitt femte album, denne gangen på rød vinyl i 200 eksemplarer, og fortsatt nekter WoeJ. Reaper å ta soloprosjektet ut på en scene.
PMSC er spilt inn i tre forskjellige studioer i årene 2001, 2009, 2010 og 2011, og inneholder materialer og riff som daterer tilbake til 1992. I tillegg til trommer og gitarer, er det inkludert elektroniske elementer som tremola, mellotron og elektrisk fiolin. Albumet består av fem spor, der kun avslutningslåten på side B har vokal.

"Impregnert i disse verkene er atmosfærer som er konstruert for å åpne "groove-lengden" som vil koble følelsene dine ned til den okkulte avgrunnen av din sjel..." (Woe J. Reaper)

Dette er først og fremst ett svart metal album, men samtidig et album som ser langt utenfor sjangeren og tar inn elementer fra Black Sabbaths glansdager på første halvdel av 1970-tallet til elementer av psykedelisk musikk. Spesielt side A sine to komposisjoner er som skapt for filmen. I tillegg er lyden rå og kald og forsterker inntrykket av musikk som passer som hånd i hanske på en skrekkfilm av den gode gamle sorten, sånn som de ble laget i mellomkrigstiden.

Dette er virkelig tilbake til røttene med vårt tids muligheter. Det høres spesielt på åpningen på side B. Det er klassisk inspirert musikk som får råde lydbildet i godt under ett minutt før den klassiske forvrengte gitaren med rytmekomp kommer inn og rister støvet av hele rommet. Sjelden kan man snakke om musikk som tar rommet, men det kan man så til de grader i dette tilfellet. Mens side A hadde lengre og mer dvelende tema, er side B preget av litt mer tempo, litt krassere tema og råere lydbilde. Det hele avsluttes med en skikkelig hardrock låt med vokal i 4 minutter. Litt overraskende, men så absolutt en prikk over ien.