onsdag, april 25, 2012

Valverde - Chieftain EP (anm.)

Valverde er ett soloprosjekt for Eiliv Fossbakken fra Tynset. Fossbakken trakterer de fleste vanlige pop/rock-instrumentene, samt noen uvanlige, og har en forkjærlighet for ting som skrangler litt, kan man lese i presseskrivet , og det høres....heldigvis.

Han kan nok høres ut som en popnerd som har oppdaget John Cale av og til, eller nei ikke av og til, det er faktisk ganske mye Cale i tankegangen på hvordan låtene skal lages, Litt David Bowie i arrangeringen og en touch av både det ene og det andre for å lage ferdig glasuren. Man blir lett sulten på mer av dette når man hører på Valverdes tilnærming til pop.
 
Intrikate temaer er fremført uten redsel for å falle igjennom P3 filtret som for sært, samtidig er dette så stuerent at de fleste med appetitt for slitesterk musikk kan finne noe å glede seg over her. Tror faktisk det er en mannlig Bertine Zetlitz i emming her. Dette kan fort være starten på noe mye mer enn en enslig EP, for det oser kvalitet og originalitet i hver låt her. Dette er rett og slett oppløftende bra. 
6 mai er releasepatyet. Det kan være lurt å ha vært der sånn for å ha noe å skryte av om 2-3 år og ikke minst for å glede dine øreganger.