fredag, april 27, 2012

The Space O´hoi EP (anm.)


The Space O´hoi EP følger opp der de slapp på deres to foregående album. Forvridd progrock med influenser fra jazz og avantgarde, likefullt i en grunnbasis i progrocken på 70-tallet med Gong, King Crimson og deres like.

Nye låter (og ikke fult så nye for hardkjerne fænsen) er alltid en julegave på forskudd når dette bandet trår til. Og det gjør de også denne gangen. Som alltid er det en rå lydmix og ditto rått lydbilde. I forhold til albumene er denne syvlåters EPen overraskende stram i arrangeringen og de slipper seg kanskje ikke fullt så løs som de er kjent for, men fansen får det de ønsker og håper på. Ikke vær redd, dette er bunnsolid komponering og ditto fremføring. Tviler du så lytt selv på bandets Urørt hvor de to første låtene er hentet fra denne EP utgivelsen. Resten av platen er like brillefin.

Bandet er oppløst/ligger på is men har vært samlet til en og annen studiosession i tidsrommet 2001 - 2007 og resultatet høres her. For nye og gamle fans må man virkelig håpe at dette gjenget finner en anledning til å innta en scene igjen, for verden trenger slike kreative oaser av et band. Kjøp platen snarest der den måtte være for salg eller kontakt bandet eller utgiver for en investering i din egen lykke.