tirsdag, januar 10, 2012

Kjell Reianes - Aldri for seint (album anm.)


Selv om Kjell Reianes stort sett er ett ubeskrevet blad i norsk musikkflora, så er han en velkommen tilvekst med sitt debutalbum "Aldri for seint". En mann som kan sitt håndverk og har spilt i mange år og med sine 60+ år har en viss livserfaring som han sprer utover i tekstene sine.  

Av og til er de eldste best, av og til ikke, men her lurer man på hvorfor han har ventet så lenge? Han finner så absolutt ikke opp kruttet på nytt, men i stedet leverer han rolig poprock med avslepne kanter og full av livsfilosofi som kan minne om en kryssing av Betty og Bjørn Eidsvåg, med islett av både Dylan og Bowie. Slettes ikke ille med andre ord. Noe av æren for det skal produsent og medmusiker Janove Ottosen (Kaizers Orkester) ha.

Her er ett åpent og innsmigrende lydbilde som glir like lett inn i Radio Norges ettermiddagssending eller på Nitimen og kan utmerket høres og nytes av rockere med lang fartstid i livet. Dette er ikke musikk for hippe dansegulv eller NRK P3, dette er musikk for alle som liker å sitte i stua og høre poprock, som har noe å fortelle om livet. Som kan trigge hverdagens små-mimring og kan minne lytteren på hvordan livet traver videre....utenfor.

Platen er rett og slett en ventil for oss som har passert den tiden da man brukte helgene til diskotek eller festligheter og som trives med musikk hvor vokalen ikke sprenger grenser men heller ikke blir kjedelig og musikken er akkurat passe. Platen kommer i butikken fredag den 13 januar, og motbeviser dermed hypotesen om at det er en ulykkesdag.