fredag, januar 27, 2012

Grinding Fortune - Attempted Virginity (album anm.)


Det ser ut til at duoformatet er iferd med å etablere seg i metal/pønk kretser. Sist ut i den rekken er Grinding Fortune som debuterer på ett av Norges mest interessante labler; Codfather. Den labelen huser streite rockeband som Haptic og When Smoke Sets og metalband som Aspherium (som ga ut ett av fjorårets sterkeste metal album her hjemme i Norge).  

"Attempted Virginity" er 21 minutter langt og slår deg i ditt mentale mellomgulv fra første hundredels sekund. Det flerrer enhver tvil om hvor duoen vil. Flærende gitarer, slagverk som spikrer enhver takt og en smådesperat vokal utfyller lydbildet. Det er imponerende hvor mye lyd denne duoen klarer å presentere på så kort tid og i likhet med Årabrot, Lacasa fantom og alle de andre er de uhyre avhengig av sterke låter for å få prosjektet til å bære.

For å ha det sagt, dette albumet kommer definitivt høyt på listen over årets album når dette året ebber ut. Med sin blanding av både klassisk metal, doom og antydning til litt grind, kombinert med amerikansk hardcore punk og lignende herligheter så har de levert et album som er variert og musikalsk meget slitesterk. Låtene gror for hver avspilling og etterlater lytteren i en musikalsk abstinens etter mer, mye mer.

Lyden er klokkeklar og gjør lytteropplevelsen til en herlig stund. Covret er smakfullt designet og i det hele er alt lagt til rette for at metalåret 2012 har blitt tråkket i gang. De som skal overgå dette må virkelig gi jernet. Det er bare å anbefale alle å søke seg inn i denne duoens musikalske inferno. Albumet utgis i dag og selges der hvor god musikk selges.