torsdag, juli 28, 2011

Skanksters til gratis nedlasting

Skanksters sin første studio innspilling fra 1995 er nå lagt ut til gratis nedlasting.

Låter fra denne ble senere spilt inn på nytt og havnet på "Shaven Not Stirred" CD og "This Man EP" CDEP. Andre på vinyl singler og CDeper som nå er utsolgte. "Boot Boy" med Charlie Chaplin intro er kun utgitt på denne promo EPen.

onsdag, juli 27, 2011

"Til dem du er gla i"

Magnus Eliassen og Kråkesølv har spilt inn en singel til støtte for offrene for 22/7. Salgsinntektene fra denne innspillingen vil gå uavkortet til Røde Kors, som har gjort en fremragende innsats i forbindelse med tragediene på Utøya og i Oslo. Den vil bli tilgjengelig for nedlasting på iTunes Music Store i løpet av de nærmeste dagene (iTunes kommer ikke til å ta prosenter av salget for denne singelen). I mellomtiden bør alle møte opp til markering i Bodø i kveld (27/7) ved Bodø Videregående Skole kl 18:00. Der vil det bli appeller og tog til Domkirken hvor det vil være kulturelle innslag.

mandag, juli 25, 2011

According to Skjit-Lars

De som husker litt tilbake kommer nok på at Bodycoctail og Skjit-Lars ga ut LPen "Shoving Icebergs på det tyske selskapet Pure Pop For Now People i vinter/vår. Nå har Bodycoctail gitt ut ett nytt album som heter "According To Skjit-Lars".

Som tittelen antyder er det denne gangen Bodycoctail slik som Skjit-Lars mener det bør være. En rask mail til Skjit-Lars gir denne informasjonen;
"Zan sender meg det meste han gjør av nye demoer for evaluering, kanskje først og fremst med tanke på potensielle nye Bodycocktail starring Skjit-Lars låter. Mange av mine tilbakemeldinger, spesielt etter at han mer og mer har laget nye ting med sine iPod app’er, har vært: “Dette er veldig bra, men jeg ønsker ikke å jobbe med det pga at det er ferdige låter hvor jeg har lite å tilføye” eller bare kort og godt: “Dette låter veldig bra som det er”.
For en tid siden fikk han ideen om at jeg skulle plukke ut de låtene jeg likte best av de jeg ikke ønsket å jobbe med, og samle disse på en Bodycocktailutgivelse. Jeg gjorde det, men hadde lyst til å gjøre noe med mixen på noen av dem. Zan syntes det var en strålende ide, og det endte opp med at jeg mixet hele albumet på nytt.

For å oppsummere så har jeg ingen ting med fremførelsen og låtskrivingen å gjøre. Jeg har derimot plukket ut og mixet alle låtene, samt satt opp rekkefølgen på dem på CD utgivelsen. Coverbildet var egentlig ment for en annen utgivelse, men jeg insisterte på å bruke det på denne da jeg føler at det kler det mer ambiente lydbilde denne utgivelsen har i forhold til “vanlig” Bodycocktail. Zan har godkjent alt uten protester hele veien, så alt er sånn sett "According to Skjit-Lars". Det må understrekes at tittelen er Zan's egen :-)"

For de som har lyst å kjøpe ett eller flere ex er det bare å kontakte Skjit-Lars på denne adr; cito.lydstudio(at)gmail.com.

torsdag, juli 21, 2011

Droneskvadronen All Stars - Vol. 1 (anmeldelse)

Droneskvadronen All-Stars er intet mindre enn 20 artister som bedriver musikk utenfor allfarvei, men innenfor rekkevidde.

På Vol. 1 er bidrag fra disse 20 artistene mixet sammen av en viss Droný Skvadroný til en time og 13 minutter lang komposisjon. Slike verk hvor en rekke artister sender inn fragmenterte lydkilder som deretter en eller flere mikser sammen til nye verk er blitt ganske populært. Noen ganger fungerer dette forbløffende bra, andre ganger vil man helst glemme prosjektet. Dette verket er av typen man så absolutt vil høre på nytt. enten man er kjent med sjangeren eller ei.

Verket starter nesten minimalistisk og bygges opp av lydkilder som det er brukt mye ekko på og med det repeterer lydene i et rytmisk mønster mer enn en rytme. "Kunnskap er makt som bare må brukes i rett hensikt" skal et klokt menneske en gang ha sagt. Ordene henger der men gjerningspersjonen er glemt. I dette tilfellet er gjerningspersjonene kjent mens den (de?) som har satt sammen det minneverdige verket skjuler seg bak et pseudonym.

Verket er som den nylige seer happeningen om Hurtigruten. Langdryg på en smygende avhengighetstilnærming. Det skjer noe hele tiden men på en umerkelig måte. Man legger ikke merke til det før man er midt inne i et nytt avsnitt av reisen. Å lage slike landskaper er krevende og krever kunnskaper brukt på riktig måte. Riktignok må de 20 bidragsyterne tillegges sin ære for verket men de er bare fargene på paletten til produsenten. Fargene er omskapt til et lydrikt rike av nesten ambient noise. Produsenten er herskeren i dette lydriket og produsenten burde så absolutt gjøre flere slike verk.

Albumet er en klassiker. I likhet med Hatterud og Schnitzel sitt album må dette sies å være den andre klassikeren som er kommet ut i år innen avant garde sekkebetegnelsen. Nå har ikke undertegnede hørt alt som er utgitt i sekken i Norge i år, men denne er definitivt så gjennomført vakker i sin utforming og tilnærming at dette er og blir en klassiker. Liker du musikk som varer mer enn døgnfluens ubarmhjertige flukt, er dette et pliktkjøp.

Her er forøvrig alle musikerne, for de som ønsker å vite hvem som har bidratt:

Autonomia - Nærmere naturen kommer du ikke (anmeldelse)

Bandet spytter ut både saltvann og sanger mens de prøver å stå på steiner. Skranglete og sjarmerende EP fra en av Oslos mindre omtalte band prosjekter.

Første låt er en streit poprock låt der man filosoferer over nettopp det å balansere på steiner. Vokalen er produsert høyt og klart i lydbilde og musikken føyer seg fint inn i lydbildet og kompletterer det. Sånn fortsetter også EPens to andre låter. Litt sånn DeLillos naivt med klare preferanser til musikalske preferanser som baserer seg fjellstøtt i et landskap av akustiske og elektrisk musikk innen både pop og rock.

Autonomia sin musikk er helt klart sjarmerende, men samtidig litt uferdig. Litt bedre jobbing med arrangeringene og harmoniene hadde skapt et bedre landskap, men med fare for å miste noe av den litt naive sjarmen. Enkelt skal det ikke være og bandet har da heller ikke gjort det enkelt for seg selv med å seile i svært så kjente farvann. Gjør man det bør man enten gjøre det for egen nysgjerrighet og utvikling eller for å tilføre farvannet nye seilingsruter.

Tror nok Autonomia burde ha studert draftene bedre og satt kursen i mere dristige farvann, det ville ha kledd dem bedre og gjort deres sjarmerende opptreden mere slitesterk etter gjentatte spillinger. Likefullt er de inne på noe. Med en dypere og lengre dyrking av særegenhetene vil nok bandet definitivt nå utover en håndfull personers oppmerksomhet og muligens tilkalle seg større oppmerksomhet enn hittil. Ser frem til stødigere balanse på neste korsvei.

onsdag, juli 20, 2011

Nytt Goldies ute nå

Midt på sommeren kom det ett nytt nr av platesamlerfanzinen Goldies.

Som vanlig spekket av slikt som platesamlere er opptatt av enten det er auksjonsnytt, annonser eller platemesserapporter. I tillegg portrett av Solfrid Winnie Heier i serien om norske syngedamer (ett kulturhistorisk skattekammer av nye potensielle samleområder dette her) og som vanlig med full vinyl diskografi. Videre diskusjon om Julie Driscol, Brian Auger & Trinity sine norske singler, intervju med Asbjørn "Asa" Krogtoft, en utredning om company sleeves (fabrikk omslag på norsk) som er uhyre viktig er det riktige til rett pressing, hvis ikke det finnes billedcover da. En større sak om hvorvidt Jeff Lynne har noe med The Wizards B-side "I Need Yor Love" og til slutt en omtale av Biri Sixties Revival. Som vanlig fullspekket av ting som platesamlere bør holde seg oppdatert på.

tirsdag, juli 12, 2011

Noen notiser i sommervarmen #3

I midten av september skal Blitz markere at det er to år siden de fikk huset tilbake. Det skal selvsagt skje med konserter. Det hele braker løs 16 september med Siste dagers helvete, Dangerman og Dishonorable Discharge. Hva som kommer de to påfølgende dagene er ennå ikke offentliggjort.

Ny singel "Final Solution", fra Pow Pow ute førstkommende fredag! Dagen derpå har de gratis utekonsert på Blå i Oslo (altså lørdag 16/7) for å markere utgivelsen. Kan fort være verdt å få med seg. Nytt album kommer tidligst i løpet av høsten.

Årets karlsøyfestivalen er den 12. i rekka og på “G” i Tromsø sentrum finner du plakatene fra samtlige festivaler på veggene. Utstillinga skal henge der fram til 1. august. Da flyttes den til Karlsøya og under festivalen henger den i det nye galleriet på festivalhuset. Plakatene vitner om den store aktiviteten Karlsøyfestivalen har fått i stand. 125 artister/band har spilt de 11 første årene og rekken med foredragsholdere og seminarinnledere er lang. Gå på G sjøl og se!

Bodø by ble uten platebutikk rett i forkant av sommeren, men nå hevder svært så pålitelige kilder at platebutikken vil fortsette med vinyl og lokale utgivelser, men da som et biprodukt i en mer avslappet kafe/te bar atmosfære. Åpning en gang utpå høsten.

Wannskrækk gjør en av to ytters sjeldne konserter på Øyafestivalen i år. Går du glipp av dem på Øya er det bare å komme seg til Trondheim hvor de spiller på hjemmebane på fredag 19 august som en del av Pstereo festivalen.

Bodø Black Star Soundsystem presenterer Sirkus EliassenDama Di - Kunst kaos & Bar 16. juli kl. 22:00 i Bodø by. Det vil si dancehall- og reggae riddims ispedd hits av det moderne slaget, og fort litt hiphop, grime og dubstep utover kvelden. Sirkus Eliassen gjør sin første skikkelige konsert etter at de slapp årets store sommerhit for Bodø-folket med P3-listede "Hjem Til Dæ".

14. juli kl. 21:00 er det konsert med Petter Flaten Eilertsen og Øyvind HellnerSound of mu i Oslo by. Eilertsen stiler med Gitar og elektronikk mens Hellner holder seg kun til synthesizer. Forvent musikk utefor allfarvei.

Utenfor allfarvei er definitivt Støy På Landet, som i år går av stabelen 22.-24. juli på Hindrum i Trønderlag som alltid. Som alltid er det imponerende liste over artister fra dypeste obskurritet til meget kjent i visse kretser. Her er noen få utvalgte; ORIGAMI BOE, BRAKKA SOUNDSYSTEM og WOLFgang. Billetter til årets festival er nå er tilgjengelig via Paypal for kun 150,- Gå til http://www.støypålandet.no/ og velg Add to Cart.

Er du i Haugesund 22. juli kl. 21:00 og utover kvelden er Samson Bar definitivt stedet. Der er Klubb HASSEGAI tebake! DJ JOHNNY HAZARD og gjeste DJ LARS CHRISTIAN byr på SOUL i alle fasonger, djup FUNK, dansbar JAZZ, ekta R&B, heftig AFRO, rå LATIN og BRASSE, spenstig DISCO og enda mere til...Tappet fra 100% vinyl selvsagt, helst sjutommere- helst originalpressinger!

Joddski er tilbake med nytt album, BENSIN PÅ BÅLET den 25.07. Den som vil vite hva den platen går ut på å ikke klarer å vente kan sjekke ut denne videoen her: og er ikke det nok så kan man jo laste ned å høre denne; Joddski - "Æ Kommer" som er Joddskis versjon av Veronica Maggio sin låt "Jag Kommer".

Sebastian Waldejer sin nye singel (digitalt og på 7") "We Never Get Away Anymore" er ute nå. Waldejer har turnert Europa og Norge rundt som multi instrumentalist i bandet til Thomas Dybdahl. Den samme Dybdahl har også vært co-producer på singelen. 7" utgaven kommer i håndtrykket cover av Kjetil Brandsdal.

Jan Gunnar Hoff har opprettet eget plateselskap MAGMA MUSIC og første utgivelse, er en relansering av platen Equilibrium fra 2001. En fin samling melodiøse låter Download kan gjøres fra iTunes allerede nå.

"Øyeblikket" ble skrevet på forsommeren 2011 og tatt inn i studio etter et par ukers øving. Friskheten og spillegleden med nytt materiale er godt hørbar, og resultatet er en deilig kjølig, bitter, men varmende sommersingel fra Haugesund/Stavangerbandet FordRekord som slippes 15 juni.

fredag, juli 08, 2011

Ny Årabrot singel i dag 8 juli.

I anledning at Årabrot slipper sitt femte og Fysisk Formats femtiende utgivelse, "Solar Anus", på Fysisk Format 09.09.2011 slippes det i dag en smakebit. Teaseren er en singel med låten "Madonna Was A Whore" som kan kjøpes i digital form på soundcloud, hos Wimp, eller på Itunes.

Så noen bevingende ord fra presseskrivet; "Dette er andre gang Årabrot har vært i studio hos Steve Albini (Nirvana, Pixies). Albinis jordnære innspillingsteknikker har vært svært fruktbare for Årabrots låter og arrangementer som med få unntak denne gangen kun består av vokal, barytongitar og trommer. Årabrot har i mange år vært hyllet for sin originalitet og kompromissløse ambisjoner. På dette albumet oppfylles lovnaden fra forrige album, Revenge, om at en fase i bandets periode er over: På Solar Anus er ambisjonene fullendt og et nytt, helstøpt Årabrot ser dagens lys.

Tittelen og deler av tematikken på albumet er inspirert av den populære franske litteraten Georges Bataille, kanskje mest kjent for sin bok La histoire de l'oeil (Historien om Øyet på norsk ved Thomas Espedal). Solar Anus byr på 8 spor av den reneste, mest obskøne rocknroll som noen gang har set dagens lys."

onsdag, juli 06, 2011

Ny Dødøge video

Ingen band i Norges land produserer flere videoer enn Dødøge. I dag har de nok en ny video. Mens man ser den kan man jo glede seg at nå er bandets LP har skiftet status fra kommer til på vei på bandets web. Ut fra videoene er det bare å glede seg og følge med på bandets og plateselskapet Dakturas web sider for nærmere informasjon.

Svart samtid fanzine (anmeldelse)

Endelig er første nummer av fanzinen Svart samtid utgitt. Etter rykter og etterhvert en Facebook side som lovte at den skulle komme våren 2011, har den materialisert seg nå på starten av juli.

I forordet skriver redaktøren at innholdet spenner fra vinteren 2009 til våren 2011 uten at man kan sette fingeren på hva som er ferskest og hva som er eldst. Fanzinen er over alle 56 sidene tettpakket med informasjon, stort sett i intervjuform med band som Evolve og Integrity (sistnevte på engelsk, resten av zinen på norsk) og DJ duoen Shoot Cops, Not Smack. I tillegg de obligatoriske utgivelsesanmeldelsene og en meget fin fotokavalkade fra hardcore konserter i Oslo og Stavanger.

Layouten er smakfullt dempet til fordel for innholdet. Prisen er 30,- kr og du finner den på Tiger og andre velutstyrte butikker som vet sin besøkelsestid. Dette er pliktlesning for enhver som er opptatt av hardcore (og da spesielt straight edge) og subkulturer generelt. En av de bedre fanzinene som er utgitt i Norge uten tvil. Det er bare å glede seg til #2 og håpe det ikke tar flere år til det er ute. I mellomtiden kjøp #1.

Moillrock - Tåregass EP (anmeldelse)

Bandet Moillrock har holdt på noen år nå, og deres claim to fame er at deres EP ble spilt på den nylig avholde mediabegivenheten Hurtigrutten minutt for minutt. Når den lå til hav i bandets hjemby Honningsvåg kunne flere hundre tusen mennesker høre deres rocka låter.

Heldigvis har bandet gitt ut låtene på en flunkende ny CD EP som er innspilt i Nordkapp lydstudio med Thomas Nilsen bak spakene, mens mixingen har Jens Bogren tatt seg av. At bandet har spandert noen kroner på lydsiden oser det lang vei av. Produksjonen er av den luftige og nærgående slaget som får deg som lytter til å se for deg bandet stå i ring rundt deg å spille i stua di. Svært bra produksjon med andre ord.

Musikalsk springer de litt mellom Green Day aktig pønk og metal riff og grunge takter som tilsammen gir Moillrock deres poppa tilnærming til i utgangspunktet litt hardere musikkstiler. Guttene kommer fra oppgaven på en overbevisende måte. Tekstene er skildringer fra hverdagslivet i nord og glir stort sett fint inn i musikken, men noen få glipp i rytmen trigger irritasjonen litt. Alt i alt en meget bra plate som viser et band som har bestått eksamen, nå er det opp til dem selv hvor langt de har tenkt å dra bandet.

mandag, juli 04, 2011

Ny Dødøge video.

lørdag, juli 02, 2011

Noen notiser i sommervarmen #2

Arendal Rock klubb er 30 år i år og markerer det med et eksklusiv vinyl album i 250 nummererte eksemplar (kommer også som dobbel CD). releasedato er 16 desember og Arendal kulturhus er allerede booket til en større releasekonsert. Det lokale plateselskap Hellish Records er vekket til live igjen i annledning utgivelsen. I tillegg er en arbeidsgruppe nedsatt og har startet innsamling av materiale. I tillegg til de som får plass på vinyl utgivelsen satses det på ett nettbasert arkiv som skal romme alt materiale som kommer inn.

Vil anbefale bloggen That`s Punk som er norsk og inneholder masse musikk fra såvel Norge som utlandet. Alltid informative tekster og rask nedlasting. That`s Punk er også et plateselskap med to utgivelser på samvittigheten og forhåpentligvis kommer det flere med tider og stunder.

Betty feirer i disse dager sitt 30 års jubileum som artist. Det startet i Bergen med Norrske budeier på samleplaten "Ingenting fra Norge" og hun har siden hatt en rekke band før hun i de siste årene har vært soloartist under navnet Betty. Hun holder derfor to konserter på Kafé Skuret i Trondheim i dag (lørdag 2 juli), en kl 15 og en kl 21. Det er fri entré og konsertene vil inneholde sanger fra hele perioden, også helt nye låter laget i år.