tirsdag, juli 12, 2011

Noen notiser i sommervarmen #3

I midten av september skal Blitz markere at det er to år siden de fikk huset tilbake. Det skal selvsagt skje med konserter. Det hele braker løs 16 september med Siste dagers helvete, Dangerman og Dishonorable Discharge. Hva som kommer de to påfølgende dagene er ennå ikke offentliggjort.

Ny singel "Final Solution", fra Pow Pow ute førstkommende fredag! Dagen derpå har de gratis utekonsert på Blå i Oslo (altså lørdag 16/7) for å markere utgivelsen. Kan fort være verdt å få med seg. Nytt album kommer tidligst i løpet av høsten.

Årets karlsøyfestivalen er den 12. i rekka og på “G” i Tromsø sentrum finner du plakatene fra samtlige festivaler på veggene. Utstillinga skal henge der fram til 1. august. Da flyttes den til Karlsøya og under festivalen henger den i det nye galleriet på festivalhuset. Plakatene vitner om den store aktiviteten Karlsøyfestivalen har fått i stand. 125 artister/band har spilt de 11 første årene og rekken med foredragsholdere og seminarinnledere er lang. Gå på G sjøl og se!

Bodø by ble uten platebutikk rett i forkant av sommeren, men nå hevder svært så pålitelige kilder at platebutikken vil fortsette med vinyl og lokale utgivelser, men da som et biprodukt i en mer avslappet kafe/te bar atmosfære. Åpning en gang utpå høsten.

Wannskrækk gjør en av to ytters sjeldne konserter på Øyafestivalen i år. Går du glipp av dem på Øya er det bare å komme seg til Trondheim hvor de spiller på hjemmebane på fredag 19 august som en del av Pstereo festivalen.

Bodø Black Star Soundsystem presenterer Sirkus EliassenDama Di - Kunst kaos & Bar 16. juli kl. 22:00 i Bodø by. Det vil si dancehall- og reggae riddims ispedd hits av det moderne slaget, og fort litt hiphop, grime og dubstep utover kvelden. Sirkus Eliassen gjør sin første skikkelige konsert etter at de slapp årets store sommerhit for Bodø-folket med P3-listede "Hjem Til Dæ".

14. juli kl. 21:00 er det konsert med Petter Flaten Eilertsen og Øyvind HellnerSound of mu i Oslo by. Eilertsen stiler med Gitar og elektronikk mens Hellner holder seg kun til synthesizer. Forvent musikk utefor allfarvei.

Utenfor allfarvei er definitivt Støy På Landet, som i år går av stabelen 22.-24. juli på Hindrum i Trønderlag som alltid. Som alltid er det imponerende liste over artister fra dypeste obskurritet til meget kjent i visse kretser. Her er noen få utvalgte; ORIGAMI BOE, BRAKKA SOUNDSYSTEM og WOLFgang. Billetter til årets festival er nå er tilgjengelig via Paypal for kun 150,- Gå til http://www.støypålandet.no/ og velg Add to Cart.

Er du i Haugesund 22. juli kl. 21:00 og utover kvelden er Samson Bar definitivt stedet. Der er Klubb HASSEGAI tebake! DJ JOHNNY HAZARD og gjeste DJ LARS CHRISTIAN byr på SOUL i alle fasonger, djup FUNK, dansbar JAZZ, ekta R&B, heftig AFRO, rå LATIN og BRASSE, spenstig DISCO og enda mere til...Tappet fra 100% vinyl selvsagt, helst sjutommere- helst originalpressinger!

Joddski er tilbake med nytt album, BENSIN PÅ BÅLET den 25.07. Den som vil vite hva den platen går ut på å ikke klarer å vente kan sjekke ut denne videoen her: og er ikke det nok så kan man jo laste ned å høre denne; Joddski - "Æ Kommer" som er Joddskis versjon av Veronica Maggio sin låt "Jag Kommer".

Sebastian Waldejer sin nye singel (digitalt og på 7") "We Never Get Away Anymore" er ute nå. Waldejer har turnert Europa og Norge rundt som multi instrumentalist i bandet til Thomas Dybdahl. Den samme Dybdahl har også vært co-producer på singelen. 7" utgaven kommer i håndtrykket cover av Kjetil Brandsdal.

Jan Gunnar Hoff har opprettet eget plateselskap MAGMA MUSIC og første utgivelse, er en relansering av platen Equilibrium fra 2001. En fin samling melodiøse låter Download kan gjøres fra iTunes allerede nå.

"Øyeblikket" ble skrevet på forsommeren 2011 og tatt inn i studio etter et par ukers øving. Friskheten og spillegleden med nytt materiale er godt hørbar, og resultatet er en deilig kjølig, bitter, men varmende sommersingel fra Haugesund/Stavangerbandet FordRekord som slippes 15 juni.