mandag, oktober 24, 2011

Ny biografi om Åge Aleksandersen


Ole Jacob Hoel har skrevet en ny biografi om Åge Aleksandersen som har fått navnet "Åge - Historien om Norges største rocker".
Boken om Namsos mest berømte musiker kommer ut i morgen. Boken tar for seg artisten som har slitt norske veier i 40 år. Nærmere å bli profet i eget land har nok ingen andre musikere klart. Sangene er blitt allemannseie og brukes i til både fest, begravelser, politiske møter og bryllup. Hvem andre kan vise til ett slikt mangfoldig nedslagsfelt?

For mange er Åge Aleksandersen en streit rocker som leverer radio låter som sklir inn det ene øret og ut det andre. For andre er han en opprører som setter fingeren på både storpolitiske spørsmål og hverdagens fallgruver. Men Aleksandersen er så mye mer. 

Dette sier presseskrivet om boka og om hovedpersonen;
"Åge vokste opp som en outsider med taterblod i årene og problemer i familien, men brøt ut og fant sin egen vei som rockemusiker. Åges liv er en fortelling om musikalske høydepunkter og kraftig medvind, men også tunge stunder, kritikerslakt og tomme stoler. Vi er med i bandbussen med Prudence, på scenen under den eventyrlige suksessen med Levva livet, følger Åges tunge vei tilbake som sjefsrocker og kommer under huden på en følsom mann som er besatt av egne drømmer. 62 år gammel er Åge mer populær enn noen gang, samler fulle hus fra nord til sør og troner på sokkel i hjembyen Namsos."

Forfatter Hoel er kulturjournalist i Adresseavisen. Som det har han fulgt trønerrocken nært igjennom mange år og har tidligere skrevet boken "Endelig vart det helg, historien om D.D.E." (2002).