onsdag, september 07, 2011

Neurotor - The Iron I Conspiracy (album anm)

Christer Holst & Øyvind Johnsen utgjør Neurotor. I tillegg henter de inn musikere når de føler de trenger det for å komplettere sitt musikalske univers, som de selv betegner å være ambient i grenselandet mellom electronica og industriell musikk.

Dette er ambient på en måte. Må beskrive det på som en måte fordi grunnkomposisjonen er lange synth temaer som dveler hypnotisk i bakgrunnen. Oppå dette legges rytmiske konstruksjoner og lydkulisser, Ikke ulikt Biosphere. Men dette er på ingen måte Biosphere, dette er Neurotor uten tvil. Rytmemønstrene er forskjellige og stemningene er mer mot OMD enn det er arktiske uttrykket som Biosphere har.

Låtene er fra tett under 3 minutter til den hypnotisk vakre "Rain In Rana" på tett over 15 minutter. En vakker kjærlighets låt med nydelige vokal prestasjoner og en rytme som stilferdig drar deg inn i låten og lar deg være tilskuer til vårens vakreste eventyr (uten at det noensinne blir snuskete på noe vis). Sjeldent vakkert rett og slett.

Her er flere låter som har catchy temaer som douen er tøff nok til å la de gå og gå. Oppå dette legger de sin signatur av musikk som fortjener din oppmerksomhet. Så er det ikke noe negativt med denne utgivelsen? Nei det er faktisk vanskelig å se noe spesielt negativt her, må muligens være at det er litt merkelig med engelskspråklig tittel på en låt med norsk vokal ("Lasagna Family"). Må få berømme designen på utgivelsen som er avdempet og meget smakfull, med et maleri av Kjell Ivar Guldhav på forsiden. Alt i alt bør denne utgivelsen finne veien til platesamlinger for folk som liker musikk man kan fordype seg i og ha glede av i lang tid fremover. Kjøp den her.