tirsdag, juni 14, 2011

Grand Elk - EP (anmeldelse)

Grand Elk ble startet i 2007 i skogene i Østerdalen. Siden da har de tatt med seg musikken og flyttet til mere sentrale strøk av landet, nærmere bestemt til Trondheim. Her har de tatt musikken sin mer på alvor og utviklet seg framover til å bli en av landets mer lovende melodiske metal band med en slump grunge innimellom taktslagene.

Musikken er lett og luftig produsert og gir lytteren store muligheter til å tre inn i musikken i stedet for å "bli stengt ute" som så alt for ofte skjer. Inni i Grand Elks musikalske univers finner man musikk som tilhører metal-sjangeren, men med klare preferanser til grunge sjangeren. Dette er ikke noen hard plate, men er samtidig hardere enn puddelrock sjangeren. Bandets ess er melodienes arrangering. Her har de fått maksimalt ut av materialet uten å tippe over i overarrangerte og pompøse lydkulisser uten mål og mening. Det føles ekte og oppriktig det som leveres. Låtene blir gradvis bygd opp og skaper spenninger som kler musikken svært bra.

EPens fire låter klokker inn tett under 25 minutter og er vel verdt 50 lappen de tar for platen. Er du i tvil kan man laste den ned gratis og fullt lovlig på bandets NRK Urørt web. Der får man også fire bonuslåter som også er verdt en lytt. Nå er det bare å håpe at man har mulighet til å få sett bandet på en scene i nærmeste framtid.