torsdag, april 28, 2011

Vaya Con Satan (EP anmeldelse)

Halden og Fredrikstad trioen Vaya Con Satan kom nylig ut med sin selvtitulerte debut EP på flunkende fin brun vinyl og presset med seks låter. Dette er mest av alt poppa pønk med hang til å ha en stor dose indie ispedd i låtene.

Meldodiene er lettfengelige med fine gitarlinjer som lager ringer i vannet og drypper inn i øret som drops. Selv om bandet har kalt seg opp etter en av Turbonegros beste singler, så er Vaya Con Satan milevis i den andre retningen. Dette er først og fremst gitarorientert pop med pønka tendenser her og der. Låtene er fremført litt slentrende og har nok småfeil og sjarm til å sprenge seg ut av dusinet og faktisk klarer å etablere en sound som gjør at dette er verdt å avspille opptil flere ganger.

Sterkeste minus er hvorfor ikke "Doomed" er med, da det er deres definitivt beste låt. Sterkeste + er at dette er en feiende flott nachspiel plate som burde glede svært mange. En 7" sak som vil bli plukket opp å spilt på nytt er jammen ikke dagligdags vare nå for tiden så sjekk dem ut nå. Om noen år kan de breake og da må du antagelig gi blod for å få råd til å kjøpe denne EPen.