mandag, april 04, 2011

NXP & Dead Player + Head Generator på Dama di 5 april.

Nødutgang fortsetter med sine månedlige klubbkonserter på Dama di i Bodø den første tirsdagen i hver måned. Denne gang er det duoen NXP & Dead Player som starter kl 21:00 og blir etterfulgt av Head Generator.

NXP spilte trommer og sang i diverse pønkeband tidlig på 1980-tallet, før han startet Asod Dvi i 1984. Her gikk det i eksperimenteringer og støy. Duoen deltok på en rekke samlere rundt om i Europa og ga ut to egne kassetter (den siste i en hermetisk lukket metallboks). Asod Dvi ble oppløst i 1999 etter å ha deltat på Blitz Hitz dobbel LPen. Samtidig hadde han soloprosjektet NXP (i starten Nekro XP) hvor han dyrket støyen og utforsket dets muligheter og rikdom. NXP gav ut en rekke kassetter på 1980-tallet, før han tok en pause langt inn på 2000 tallet. På 1980 tallet var han også med i metal perkusjons duoen Psykisk tortur. Det finnes ennå de som ikke klarer å glemme deres lydkonstruksjoner. I begynnelsen av 1990 tallet sang han i Bodøs eneste yo-core band; Terror for Jesus.

Punkens gjør det sjøl holdning har gjort at han tidlig på 1980-tallet startet Requiem Productions, et selskap som ennå gir ut en utgivelse, eller to, i året. I tillegg har han vært aktiv og leder for Bodø RockeKlubb og var en av inititativtakerne til å starte Nødutgang festivalen på midten av 2000 tallet. Med Nødutgang ble både NXP og Psykisk tortur pusset støv av og har vært merkbart mer aktive siden.

Dead Player er filmmaker, gamer og musiker som gjør sin debutkonsert. Har tidligere laget alle musikkvideoene til NXP.

Head Generator er et prosjekt bestående av Jakob Arntzen og Jan Erik Lund. Tanken er å skape et beat basert lydlandskap krydret med ambience, dance og anna snacks. Dette er duoens debut konsert.

Arntzen er en kjent skikkelse i Bodøs electronica miljø fra 1990 tallet og har vært innom en rekke andre prosjekter som er både eksperimenterende og proggresive på så mange måter. Band som Metrognom, Scum-Music, Scared Dog og Mouches Volantes er på CVen til Arntzen. Spennvidden er stor i hans musikalske univers med andre ord.

Lund er nok for de fleste kjent fra Arctic Brass, som har mer enn en gang sptrengt grensene for hva man forbinder med brass. Lund er nå aktiv i Helgeland sinfonietta mm.

Gratis adgang så alle har råd, så lenge man er over 20 år.