lørdag, januar 22, 2011

Moillrock - Evighetens timeglass (album anmeldelse)

Honningsvåg er ikke kjent for de fleste når det kommer til musikk, men byen har da oppfostret Thule og i skyggen fra det bandet spirer det og gror. Moillrock er ett av disse bandene. Selv om alle i bandet er tenårene ga de ut sitt debutalbum 18 desember i fjor. De kaller musikken sin for fun metal, synger på norsk og til tross for sin unge alder gjort en rekke konserter i Finnmark, bl.a. på Midnattsrocken i fjor.

Det første som sitter igjen etter å ha spilt igjennom albumet er at de er teknisk dyktige og har lært seg grunntriksene for å lage fengende fine hard rock låter med små tilløp av metal riff her og der. Innimellom har de lagt inn låter som er svært så avvikende fra "normaliteten" deres. En låt som "Simunye" er funky med karibiske innslag og en svært rocka gitarsolo og med blåserekke og greier. Dessverre er slike innslag med på å trekke helhetsinntrykket ned, da den høres ut som noe Jørn Hoel kunne ha funnet på å gitt ut.

De mer rocka låtene her viser at dette bandet kan karre seg inn på radio og i bevisstheten til ett bredt musikalsk publikum, men det nytter ikke å gi ut en plate som er dyktig gjennomført, når bandet ennå sliter litt med å finne sitt musikalske uttrykk. Men de er svært talentfulle og det er bare å glede seg til å høre neste album, da har de forhåpentligvis funnet seg selv.