fredag, november 19, 2010

Kråkesølv sin "Bomtur til jorda" er rett rundt hjørnet

Kråkesølv ble mot alle odds et av de mest omtalte norske bandene på tampen av 2009, da de ga ut albumet "Trådnøsting" til strålende kritikker. 22. november er de tilbake med en splitter nytt album kalt "Bomtur til jorda", både som vinyl LP, CD og som nedlasting. Det blir releasekonserterSinus fredag 10. desember (fri alder) og dagen derpå, lørdag 11. desember. Men før det gjør de en liten konsert i morgen i Glasshuset kl 13:00 i samarbeid med platebutikken i Bodø for å markere at nå er ventetiden over.

I følge pressemeldingen fra bandet skal det nye albumet musikalsk og tekstmessig være en "...videreføring av uttrykket vi ble kjent med på forrige plate. Det etablerer det umiskjennelige lydbildet til Kråkesølv for alvor, med gjennomkomponerte arrangementer og tekster på dialekt, samtidig som lytteren blir introdusert for nye kunstneriske grep og kreative vendinger."

Albumet er innspilt analogt i Grand Sport Studios i Oslo med Øystein Greni fra Bigbang som medprodusent. Grunnen til det er at Kråkesølv vant Big Bang sin konkurranse om studiotid til det beste oppvarmingsbandet på deres 2009 turne. Blant gjestemusikerne finner vi Greni sjøl og Truls Heggero fra Lukestar mm, mens Tore Johansen har skrevet arrangementer for stryk og blåsere.

Etter releasekonserten vil de gjøre en mindre norgesturne i januar for å promotere det nye albumet sitt.