torsdag, oktober 07, 2010

Vinyl på QXL

Popsike fanger som kjent ikke opp prisene på plater lagt ut på QXL. Så her er en liten selektiv oppsummering på hva som har skjedd hittil i høst på QXLs vinyl avdeling.

Erter kjøtt og flesk sin LP "Husmannskost" som i sin tid ble utgitt på Experience gikk for 2540,- kr til tross for at platen hadde knitring og litt slitasje på coveret i følge salgsteksten. En annen Nord-Norske klassiker er Few sin "They won´t go" som gikk for 2300,- kr. Her må det tas med at vinyl og cover var meget fine objekter, men senter på vinyl manglet. Denne gikk nylig for tett over 2000 kr på en annen auksjon på QXL, men da i en litt dårligere stand. Sist i denne avdelingen er Tromsøs Pussycats med deres "Touch Wood" album som gikk for 1350,- kr.

Junipher Greene sitt album "Forbudte formiddagstoner" gikk for bare 200,- kr, i relativ god stand. Da er det andre boller når det kommer til Øystein Sundes svenske LP utgivelse "Hurtbullar i hvit saus" som gikk for 2000,- kr i et cover som var gradert til EX- og vinyl til EX.

TRBNGR sin debut singel "Route Zero" gikk også for en lav pris, kun 310,- kroner må sies å være et røverkjøp. Til sammenligning gikk Ricochetes sin "The Drinking EP" på Underground for 350,- kr.

Bergensbandet Hole in the Wall sin single "Restless Man" gikk for helt greie 650,- kr og var gradert til EX- med WOC. Derimot gikk Rocke Pelle sin EP fra 1958 for kun 1900,- kr. Den er sjelden å se for salg, så bare ett bud må nok selger føle seg litt snytt på. Men sånn er det, kjøper er nok desto lykkeligere. I samme avdeling kommer vel Jokke & Valentinerne som alltid er garantert stor oppmerksomhet. Nå sist gikk deres album "III" med heftet og klistremerket for 1000,-. "Alt kan repareres" gikk derimot for 1050,- kr. Ikke noe for folk på trygd med andre ord.

Elektrisk regn sitt album "Kropp uten sjel" gikk for småpene 440,- kr til tross for at vinylen hadde noen lette hairlines. Pent cover og innercover trakk nok litt opp. Prudence sitt album "11/12-75" gikk derimot for 1250,- til tross for WOC. Cover og vinyl var gradert til EX. The Jokers, kjent fra Bergen beat bølgen, sin singel "Jeg er sen" fra 1965 gikk for imponerende 1900,- kr når man tenker på at cover og vinyl var gradert til VG+ og senter manglet.

Helt til slutt, svenske Thore Skogmanns hyllest singel til Elverum gikk for utrolige 1600,- kr. Forstå det den som vil.