fredag, oktober 01, 2010

SOFA 10-års jubileum & mini-festival

Det norske plateselskapet SOFA feirer 10 år i år og markerer det med en mini-festival og dobbelt plateslipp på Henie Onstad Kunstsenter på søndag 3. oktober fra kl. 14.00.

SOFA har etablert seg som en av de mest markante selskapeneene for improvisert musikk i Norge i dag. Ivar Grydeland og Ingar Zach startet SOFA ved årtusenskiftet, og plateselskapet har på disse årene rukket å gi ut tretti utgivelser med improvisert musikk av musikere fra store deler av Europa, Japan, Australia, Canada og USA. I år doblet SOFA-labelet staben med Martin Taxt og Kim Myhr, to aktive improvisasjonsmusikere og gründerne bak festivalen Fri resonans i Trondheim.

På søndag blir de nye albumene til Xavier Charles ("Invisible") og Ingar Zach ("M.O.S.") utgitt på jubileumskonserten. Sistnevnte vil ha opptredener fra Xavier Charles solo, duoen Ivar Grydeland/Ingar Zach, grupperingen Streifenjunko og til slutt SOFA Jubileumsorkester med Kim Myhr, Martin Taxt, Xavier Charles, Ivar Grydeland, Ingar Zach, Espen Reinertsen og Eivind Lønning.

Inngang gratis ved kjøp av museumsbillett.