tirsdag, oktober 19, 2010

80-tallet gjennoppstår på Blå i morgen

Du leste riktig, 80-tallet gjennopstår ved tre band fra hovedstaden som satte et markant preg på undergrunds scenen i Norge i de dager. Bandene er ingen ringere enn Dog Age, Sister Rain og White Lord Jesus. Sistnevnte utvidet med Maja Ratkje for annledningen. Stedet er Blå i Oslo og tidspunktet er 20:00 og datoen er 20 oktober 2010. En konsert man ikke vil gå glipp av med andre ord.

Dog Age ble startet 1987 av Jørn Smedslund (ex Autistiske Barn) og Jon Anders Strand (ex Autistiske Barn, Ym:stammen m.m.). Disse to utgjør også kjernen i bandet sammen multistrumentalisten Harald Beckstrøm (ex Ym:stammen, And The Balcony Fell m.m.). Musikalsk er de sterkt inspirert av engelsk 60-talls psychedelia og hentydninger til 70-tallets prog-rock. De spiller sjelden live og er ellers kjent for å utgi album bare i år der Arsenal vinner den engelske Premier League. En av bandets CDer ble derfor registrert utgitt allerede i 2004; to år før platen var i salg.

Sister Rain ble dannet og holdt sin første konsert i 1988 i Oslo. Amerikansk undergrunn og psykedelia fra seint 60-tall var blant inspirasjonskildene. Fra 1988-1993 ga de ut fire LP'er, spilte utallige konserter over hele landet og turnerte i Polen og Latvia. Av forskjellige grunner lå Sister Rain på is i flere år, men på tusentallet kom de sammen igjen med ny trommeslager og har de siste årene spilt en rekke konserter og festivaler. I høst kommer en ny LP/CD ut på Voices Music and Entertainment.

White Lord Jesus ble dannet i Oslo i 1983 av Tristan Christ (Arvid Skancke-Knutsen) og Tognazzi (Thomas Robsahm), og ble fort en del av "kassettbølgen" som startet i Norge på begynnelsen av åttitallet. To år senere hadde de gitt ut albumet "Amen", gjort en rekke konserter og blitt oppløst. "Amen" kom på CD i 2005 i "nyoppusset" versjon og ditto konserter. I 2008 ga de ut en ny CD "...into that good night".