tirsdag, august 31, 2010

Nye norske singler

Dingel, som er navnet på Digers digitale singeler, slipper i disse dager tre flunkende nye singler.

Først i bunken av nyheter finner vi Hope I Die Virgin. Lekker synth pop med en touch av melankoli i seg. Akkurat nok til at gotheren i oss alle svulmer rundt hjerterota, men likefullt nedempet nok til at 80-talls synth pop folket får det de vil ha. Med litt rotasjon på radio skal du se at denne låta havner i hodet dit og vil føre deg et syvmilsteg nærmere å sjekke ut deres album "Is Forever No Way" som slippes på Fysisk Format Våren 2011.

Cold Mailman bygger tidsmaskiner og finner fram den nedstrippede sounden som indieband gjerne hadde på 90-tallet. Det tidligere Bodø bandet kombinerer sin velkjente sound med en vakker låt som slentrer avgårde som en sval sommernatt (og derfor burde ha vært utgitt i juni) og varmer opp i en regntung høstkveld i den siste sommeruken. "Time Is Of The Essence" er en låt som er typisk for disse kalde postmennene (og en kvinne). Dette er pop med lekre arrangementer og lyttervennlig sound som er hentet fra deres kommende album "Relax, the mountain will come to you" som slippes på Kråkesølv records 4. oktober. Tre dager før er det releaseparty på Blå i Oslo og i løpet av oktober gjør de en turne for å promotere albumet, så sjekk ut din lokale forhandler av levende musikk.
Sist i dagens bunke er technobandet Pow Pow med postadresse i Oslo. De kommer 20. september med sitt album "Least days on earth". I fra det slipper de i disse dager singelen "The Ark". En låt som J.M. Jarre folket nok vil trykke til sitt bryst og som har elementer i seg fra synthguruer som Gershon Kingsley og Vince Clarke. Poppa synth med mye lyd i seg med andre ord. I etterkant av at det albumet slippes så drar de på turne i lag med The New Wine, som bl.a. inkluderer disse konsertene;
1. Oktober / Trondheim / Klubben
9. Oktober / Rockeklubben i Porsgrunn
16. Oktober / Tromsø / Driv
19. Oktober / Volda / Rokken (VekA)
21. Oktober / Bergen / Hulen
22. Oktober / Stavanger / Martinique
29. Oktober / Oslo / Blå