torsdag, mars 11, 2010

Torstein Wjiik - Wjiik Let Angreben Af Influenza (CD anmeldelse)

Det kommer mange støy/industri relaterte utgivelser, litt for mange. Desverre er en del nokkså grei og derfor vil aldri blit spilt om att en vakker dag. Wjiik har spydd ut plater siden 2005 og noen har desverre vært av nevnte kategori, men ikke "Wjiik Let Angreben Af Influenza". Her snakker vi om klassiker potensiale.

Wjiik har her laget ett tema album innen eksperimentel sound recordings og støymusikk, som går på sykdom. I dette tilfellet er sykdommen influensa og ut fra musikken må det være svin inne i bildet, for dette er sterk kost. Her hostes det blod, angstskrikende støykaskader angriper lytteren og selv en avslappende trikketur får en følelse av å være tatt fra en skrekkfilm fra øverste hylle. Lydlandskapene Wjiik fremskaffer er klokkeklare i uttrykket, men samtidig er det så mye underlagsmateriale i lyden at dette tåler mange avspillinger.

Fremføringene er satt sammen slik at man fra platens start på badet med brekkninger blir ført med utøveren igjennom sykdomens stadier i forskjellige faser. Måten dette er gjort på viser at Wjiik har lært av sine grei nok utgivelser og gir virkelig sjangeren en opptur. Skal man man ta ett første forsiktig dypdykk i sjangeren er denne og Lasse Marhaug sitt album "Alive" en perfekt start. "Wjiik Let Angreben Af Influenza" er en soleklar vinner i åpen klasse på den kommende Spellemannsprisen. Husk å kjøp nå for CDen er bare presset i 220 eksemplarer.