lørdag, mars 13, 2010

Dumdum Boys tilbake på Parken

Dumdum Boys har ikke spilt i Bodø siden de spilte på Parkenfestivalen det første året denne gikk av stabelen, i 2006. Nå kommer de tilbake på festivalens 5 års jubileum.

Siden første festival har Parken (blandt venner) vokst seg solid og ikke så mye større enn siden starten. Det er som kjent bedre å gå sakte å lære av sine feil, enn å ta syvmilsteg for å oppdage at man har sprunget ifra lærdommen. Parken har ikke gjort store feil og har føttene godt plantet i Bodøpublikummets sjel.

DDB er nok like populært i Bodø som festivalen og alle som fikk med sef forrige konsert de gjorde i Bodø stiler nok opp nå igjen. Bandet er av de såkalte fire store fra 1980-tallet, og kom ut av restene etter pønkbandet Wannskrækk. De platedebuterte i 1986 med "Sorgenfri" singelen. Siden da har de knapt sett seg tilbake og gitt ut en rekke album, singler, DVDer etc. Bandet har vært grosist på VGliste plasseinger og noen Spillemennspriser har det også blitt. Med andre ord er det bare å se fram mot årets festival med store forventninger. (Foto Geir Mogen)