mandag, mars 08, 2010

Dan Kristofferson - It's Cold Tonight (CD anmeldelse)

En plate skapt for vinteren med sin litt kjølige tilnærming til musikk i grenselandet mellom rock og visesang med en roots feeling. Med en vokal som kan minne om en blanding av Finn Coren og Paal Flaata burde alt ligge til rette for en hyggelig helaften av et album.

Hyggelig er albumet til Dan Kristofferson så absolutt, men det er ett tveegget sverd å håndtere, da dette blir mer hyggelig FM musikk enn en stor lytteropplevelse. Missforstå ikke, musikken er utført på en teknisk nydelig måte, arrangementene følger opp uten å provosere ett eneste individ i universet og vokalen legger seg som en glasur bare en profesjonell konditor kunne gjort etter. Her ligger platens klare drawback. Dette blir rett og slett for flinkt, glatt og kommersielt. Det mangler noen litt dristigere grep på arrangementene først og fremst, noen musikalske mothaker som gjør at lytteren blir pirret av noe udefinerbart avhengighetskapende til låtene.

Det er synd at det ender slik for Kristofferson er uten tvil dyktig vokalist, komponist og multi instrumentalist. Det skal bli spennende å høre neste album hvis han tørr å ta noen sjanser. I mellomtiden kan man lytte til ”It's Cold Tonight” som et lovende album fra en lovende artist med framtiden foran seg, heldigvis.