søndag, desember 27, 2009

Kollwitz snart ute med debut albumet sitt "Like Iron I Rust"

Det tidligere Bodø bandet, og nå forlengst Oslo baserte, Kollwitz har endelig blitt ferdig med sitt debutalbum. I følge deres MySpace er albumet ferdig mastret (av ingen ringere enn Dave Collins) og skal ut i løpet av februar eller mars på Fysisk format. Nå gjenstår det å bli ferdig med covret. På det skal Johannes Høie så for det kunstneriske, mens Knut Erik Øverjord skal stå for lay out og grafisk utforming.

For de som ikke er alt for familiær med bandet, her er kortversjonen av bandets historie så langt;

Kollwitz ble startet sommeren 2006 som Käthe Kollwitz i Bodø, av medlemmer fra band som Hjertesorg, Beyond the Fences, Oceanism og The Spectacle. De fant raskt fram til et sakte, tungt og dystert blandet med rolig, fint og svevende som skulle bli deres varemerke. Etter mange års tro tjeneste i Bodø, pakket de sekken og flyttet til Oslo. Her har de spilt på steder som Garage, under Inferno KlubbBlå, på Kafé Fiasco og Chateau Neuf. I tilleg har de spilt både på Bodø HardCore Festival og på Parkenfestivalen i Bodø, Blabla festivalen på Sortland og en spilling i Trondheim har de også rukket.

Utolmodig? Det er vi vel alle. I mellomtiden kan man laste ned to låter fra bandets NRK Urørt profil (der den ene kommer på deres nye abum, uten at det demper forventningene en millimeter). Mer om bandet finner du her; #1 #2 #3 #4 #5