lørdag, august 01, 2009

NMFU 2009

Så var Nordland MusikkFest Uke 2009 i gang, om noe forsinket da Katie Melua måtte flyttes fra Keiservarden til Nordlandshallen. Nok om det. I dag lørdag er det seminar om John Cage sitt stykke "4.33" kl 11:00 i Rådhussalen og kl 12:00 skal NordNorsk Symfoniorkester gjøre sin første offentlige opptreden med nettopp "4.33", rett utenfor i Solparken i Bodø.

Så hva er ellers på tapetet i uken som kommer, tja. Litt av hvert. Her er noen godbiter;

Oofotr spiller på Sinus 2. august. Etter en pause på et par år har den særpregede gruppa endelig kommet sammen igjen. Oofotr har spesialisert seg på egne tolkninger av gamle religiøse folketoner og salmer fra Ofoten, og har en stil som vanskelig lar seg putte i én bås. Selv sier de at de gjør en blanding av etno, world music, ambient og folk music. En herlig blanding av kule synther og keyboards, vakker stemme og utsøkt slagverk kan man forvente.

5. august framfører Bodø Sinfonietta i lag med Susanne Lundeng og Christian Lindberg verk av Rolf Wallin, Jan Sandström og Iannis Xenakis, før de avslutter kvelden med urframføring av et bestillingsverk som er komponert av Lindberg. Verket heter "Kundraans Karma". Kort sagt en aften man ikke kan gå glipp av.

Midnattskonserten på Nyholms Skandse en av de mest omtalte arenaene under Nordland Musikkfestuke. Og stor forventning knyttes til hvilken artist som skal lokke tusenvis av publikummerer ut på holmen, ved innseilingen til Bodø, klokken tolv på natten. I år er det Kari Bremnes som får lov til å spille i lag med Hurtigruten når den ankommer Bodø havnca 01:00 på natten. Det har blitt en tradisjon at Hurtigrutens fløytende ankomst blir en intergrert del av konserten. Konserten er 7. august. (foto av Øyvind Toft)

I tillegg er det en rekke andre konserter. For fullt program se her.