torsdag, juli 30, 2009

BHCF slipper navn

Bodø Hardcore Festival #12 sitt første artistlipp består av følgende band:

Det bergensbaserte bandet Blood Command kan karakteriseres som både beinhard og dansbar hardcore, med kanskje landets mest energiske kvinnevokal i spissen. Tidligere i år har de blant annet blitt ukas urørt, c-listet på P3 med låta "Five Inches og a Car Accident" og gitt ut en EP med samme navn. Dette blir gjengens første tur til Bodø og skal man dømme etter gjetordene blir det sannsynligvis en konsertopplevelse helt utenom det vanlige.

Dominic kan uten tvil kalles både et av de mest erfarne og spennende aktive hardcore-band i Norge. Rognanguttene har hele sju utenlandsturnéer og et drøss med utgivelser bak seg. I september kommer de med sin andre fullengder "Nord", som slippes på de nærmest kvalitetssikrende selskapene Fysisk Format og Great Northern Records. Det blir helt klart et gledelig gjensyn med nordlendingene, som i forkant av bodøturen legger ut på en heftig tysklandturné i forbindelse med plata.

Kollwitz (tidligere kjent som Käthe Kollwiz) burde være et velkjent navn for enhver bodøværing med musikalsk interesse. Kvintetten består av medlemmer fra blant annet de lokale bandene The Spectacle, Beyond The Fences og Hjertesorg, men er nå bosatt i hovedstaden. Den siste tiden har de jobbet heftig med et kommende debutalbum, så det skal bli utrolig spennende å høre hva guttene har fått gjort siden sist.

Youth Pictures of Florence Henderson kan nok anses som det klart mest suksessfulle, norske postrock-bandet å være. Debutskiva "Unnoticable in a tiny town, invisible in the city" mottok i 2005 en stor menge skryt og fikk blant annet en sekser på terningen av nettavisen Panorama, som beskrev den slik: «gruppen vekker til livs hele spektret av følelser og leverer postrock i den aller ypperste verdensklasse.». Etter et par år uten aktivitet jobbes det i disse dager med et album nummer to, og går alt etter planen er skiva klar til BHCF. (foto: Børre Dan Knutsen)