torsdag, mars 05, 2009

Nytt fra Norge

Lasse Marhaug gir ut flere utgivelser enn de fleste klarer å få med seg, men nå har han kommet med den ultimate utgaven av "Ear Era" i form av en boks i 50 eksemplarer som inneholder en CD, tre kassetter, postkort, foto og et signert øre (!). Når man tar med at alle de 150 kassettene har individuelle håndlagde cover så er samleabstinensen svært framtredende for noen og enhver. At dette vil bli en framtidig gullgruve på nettauksjoner burde være sjølsagt. Mer om "Ear Era" finner du her.

Ronny Wærnes er hjemme fra en liten turne på de Britiske øyer og feirer det med å gi ut albumet "Så langt og lenger mot nord" (Go To Gate Records). Her er det snakk om forskjellige innspillinger som er gjort i tidsrommet 2005 til 2009 hvorav det meste er uutgitt. Noen få er hentet fra svært limiterte utgivelser og noen andre er hentet fra samlere, men stort sett bare nytt materiale.

I disse dager kommer nr 104 av fanzinen Platesamleren ut. Som tidligere er det musikk sett fra en meget lidenskapelig platesamlers vinkling som er utgangspunktet. I dette nummeret opptar The Searchers det meste av de 52 sidene. Men det er plass til noen bok anmeldelser, sladder, leserbrev og en artikkel om å samle på sheet music (note ark) av artister innenfor pop/rock sjangerne. Som vanlig en nødvendighet for oss fanatiske vinyljunkier.

Til slutt må det tas med en liten solskinnshistorie i disse nedlastingstider. Det nystartede selskapet Hommage Records definitive guide til Norsk synth pop på 80-tallet "Maskindans" (2xCD) ble utsolgt (1000 eksemplarer) før selskapet rakk å sende ut alle eksemplarene til artistene, men fortvil ikke. Nytt opplag på 1000 ex er på vei.