søndag, desember 14, 2008

Kaare og partiet – EP (Dirt Records) CD-R 2008 (anmeldelse)

En av de virkelige kultklassikerne fra pønkens spede barndom i Norge er nå gjenutgitt i remastret form som en seks spors CD-R EP på Dirt records. Et meget prisverdig tiltak for de som ikke har råd til å bruke 500 kroner og oppover for vinylutgaven. Like fullt er det et minus at låttitlene ikke er oppført på omslaget til tross for at det står på labelen at det gjør det!

Om lyden er så mye bedre enn på vinylen er jeg ikke skråsikker på men innspillingen var gjort i hastverk (høres i allefall sånn ut) og da er det vel minimalt man kan gjøre for å fjerne ulyder. På den annen side er noe av tidsåndens lydbilde ivaretatt på en utmerket måte. Dette er ikke stadionrock men rå ubehøvlet pønk fra de tusen øvingslokaler.

Låtene starter med noe så uvanlig som en instrumental før både nazister og samfunnet for øvrig får sine pass behørig påskrevet i datidens nihilistiske ånd. Dette er ingen utgivelse for folk flest, men først og fremst for dem som er frelst på øvingslokalelyd, småruskete takter og tekster av megafontypen. Til alle dem er dette årets julegave, til alle dere andre, kjøp noe annet.

Kjøpes fra diverse distroer eller direkte fra Altin Distribusjon