fredag, november 21, 2008

Laup String Quartet (en anmeldelse)


Under årets NØDUTGANG festival i Bodø hadde Laup String Quartet sin eneste (foreløpig) opptreden. Der gjorde de sin høyst særegne versjon av "Eine Kleine Nachtmusik" av den litt mer kjente komponisten W.A. Mozart.

Foranledningen er at man tar fire rockere og plasserer ett strykeinstrument i deres nærvær og sier one two three four. Resultatet er ut fra forutsetningene faktisk gjennkjenbart, men omtrent som om man hørte det igjennom en dårlig kortbølge radio linje fra østblokken. Denne utgivelsen bringer faktisk fram minner fra dengang man lyttet på radio fra det store utlandet.

Når det er sagt bør man ha en overdose humor på lager eller ett sterkt hatforhold til Mozart for å få det helt store musikalske utbyttet. Dette fungerte meget bedre i halvmørket dypt inne i fjellet som pauseinnslag, enn som egen utgivelse.

Til tross for en litt forbeholden anmeldelse vil jeg anbefale platen for alle som trenger å riste løs fordommer mot humoristiske versjoner av klassikere og bare så det er sagt, dette er langt bedre enn når London Symphony Orchestra knuser Abba og Rod Stewart i noe de kaller versjoner.

For de som er åpen for noe nytt anbefales det å gå direkte til utgiveren Ambolthue Records sin nettbutikk som du finner her. Utgivelsen er i 20 nummererte eksemplarer så det lønner seg å være raskt ute.

Mer om Laup String Quartet her; #1 #2