tirsdag, juli 01, 2008

Bored Teenagers - subkulturelle bilder, en utstilling

Svart framtid på turne i Tyskland, 1983 (Foto; Trygve Mathiesen.)

Bored Teenagers i Galleri Tonne er en utstilling av subkulturelle bilder i fra tidsrommet 1979-83 av Trygve Mathiesen. Utstillingen blir å se fra 23 august til 7 september i år. En event er opprettet på Facebook.

For de av dere som ikke er innmeldt på Facebook så tar man seg den frihet å klippe ut følgende tekst;

Trygve Mathiesen stiller ut et utvalg av overeksponerte og ute-av-fokus-fotos fra sin td som fanzineredaktør i Bored Teenagers, 79-Kriser, Sider Du Ikke Ser i Daglys og Zink, tatt med Kodak Instamatic 135X-kamera på slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet. Disse omfatter Buzzcocks backstage på Club 7 i '79, Hærverk i Stockholm i '79, Petter Barlie i Slips fra 80, drita punkere kjører kollektivt, Einstürzenden Neubauten Oslo-debut på KA i Lakkegata i '83 og masse mer som knapt tåler dagslys.


I tillegg stiller Sigmund da Silva Lien og Ragnhild Svenningsen ut malerier basert på upubliserte amatørfotos fra Sex Pistols' berømte konsert på Pingvin Club i Oslo sommeren 1977.


På åpningen kl 1400 lørdag 23. august skal Oslobandet This Sect spille. De har latt seg inspirere av den gode gamle punken og postpunken og pakket det inn i sin egen input av tanker og toner. Et band som virkelig kan sette prikken over ien. Kryss av i kalenderen og møt opp.