mandag, januar 28, 2008

Käthe kollwitz på Garage 14. februar

Det tidligere Bodø bandet Käthe kollwitz spiller 14. februar på Garage i Oslo i lag med svenske Fiktion og trønderne Like Rats From A Sinking Ship. Sistnevnte spiller for å promotere sin debut EP "sexy, sexy gunshot wound" som slippes 4. februar på Gimle i Bodø. Releasekonserten er starten på en to ukers Norgesturne. Musikalsk blir de beskrevet som en kraftkostblanding en plass mellom Aphex Twins og Nine Inch Nails. Kritikerne er tidvis ekstatiske så dette kan fort være the next big thing.

Käthe kollwitz leverte sin debut single som vedlegg med fjorårets siste nr av Feedback. Siden da har de nå etablert seg i Oslo og lengter etter å vise byen med det store hjertet hvor skapet skal stå. KKs musikalske univers er en blanding av hardcore og doom metal med en sterk injeksjon av eksperimentell musikk. Etter ekstatiske anmeldelser fra sin tidligere hjemmebane er det lov å forvente noe mer enn bare nok et band med høye ambisjoner. Kjenner man bandet rett vil de så absolutt ikke skuffe sine fans og skaffe seg ytterligere utvidelse av tilhengerskaren. (foto; KK på Sinus 22 nov 07 av Tore Stemland)

Fra presseskrivet sakses dette om Fiktion; "Fiktion er et musikkprojekt av Gustaf Erik Lundh fra Göteborg. Musikken kan beskrives som en psykedelisk reise i post-rock, electronica og slide-gitarer. Dunkelt, vemodig og drømmende men samtidig søkende og engasjerende!". Hvis bare halvparten er sant burde dette være verdt billetten alene.