torsdag, juni 09, 2016

Henning Bergersen – Trollspeil (album anm.)

Henning Bergersen har bakgrunn fra Moys, som sikkert mange vet. Et band som ble oppløst våren 2011, mens de var i ferd med å spille inn sitt femte album. Etter sommeren det året tok vokalist Bergersen kontakt med Vesa Pekkala med tanke på å gjøre noe med låter som hadde poppet ut av hans kreative hode. Låter som på mange måter beskriver hvordan det er å runde 40 år å møte veggen.

Det farlige med «selvbiografiske» album er at de blir for utleverende og personlige, det har Henning Bergersen unngått. Dette er tekster om nedturer og håp som både knuses og viser lys i hverdagen, når den er som mørkest. Det er ikke et konseptalbum, men kan i en vid forstand sikkert omtales som det, da tekstene er en reise i menneskesinnets litt mørkere avkroker og om veien ut derfra. Sterke tekster på norsk. Låter som rommer nok livsfilosofi til å kunne gi noe til lytteren. Er sannelig ikke hver dag man kommer over slike album.

Musikken er av big rock sorten med små hint av progarrangementer og noen saftige metal riff her og der. Tydelig at han har hørt på litt av hvert og latt seg inspirere. Låtene følger på mange måter en tråd tilbake til Moys sine siste utgivelser og således er dette et album alle Moys fans fort vil elske. Dette er også et album som enhver med rockefoten i intakt vil finne mye å glede seg over. Glede i den forstand at dette er dyktig håndverk og slitesterke låter som må spilles gjerne tre og fire ganger før de begynner å gro skikkelig.

Tar man å topper sterke låter og tekster med stødig produksjon som lar hvert instrument smelte sammen i ett lyttervennlig sluttersultat så burde det være klart at enhver burde sjekke ut albumet. Under her får du en smakebit i form av videoen til «Det som skjer».