onsdag, september 15, 2021

(musikk)Bok klassikere

De fleste har vel fått med seg Christer Falck & co sin Norske albumklassikere på CD som ble startet i januar i år. I løpet av året kom også en serie med klassikere på vinyl. Nå i høst kom en ny gren av klassikertreet, nemlig bøker. Ikke om hva som helst selvsagt, men hver bok tar for seg hvert sitt album (og i framtiden også singler/EPer?). 

Prinsippet er som før. Når nok mange bidrar, og det tilsammen oppnår forhåndsoppgitt sum så blir det bok. Har du bidratt og det ikke blir nok kroner til produksjon får du pengene tilbake. I motsetning til på CD og vinyl avdelingene er ikke bøkene skrevne ennå, så fra måloppnåelse må man smøre seg med ca fire måneders tålmodighet. I enkelte tilfeller kanskje litt mer, hvem vet. I hvertfall ikke hold pusten mens du venter. 

Til nå er det fullfinansiert flere bøker. Først ute var en bok om Per Bergersen sitt eneste album. Det ble finansiert lynraskt. Siden da er bøker om Dumdum boys sitt "Splitter pine" og Razikas "Program 91". I skrivende stund er også Life But How To Live It? sitt selvtitulerte debutalbum bare noen hundrelapper unna fullfinansiering det også. For oversikt over resten sjekk her

Har man det travelt og ikke vil vente på bøkene i klassikerserien så finnes det alternativer. Om du vil vite mer om Tromsøs pønkeband Søt hævn så kommer det bok om dem ut i morgen (16 september) med slippfest og salg på Amtmandens i Tromsø. Boken er fullstappet av bilder (også tidligere upubliserte), avis og fanzineklipp, røverhistorier og historier fra virkeligheten, presseskriv og fyldig diskografi. Som bonus ligger det vedlagt to CDer med samtlige opptak av Søt hævn inkl forløper og etterløper! Herligheten kan selvsagt bestilles fra utgiver også.