tirsdag, april 07, 2020

Div artister - Real Punk Rock Music Is Not On The Radio – Vol.5 (album anm.)


Lurer du på hva som skjer og har blitt begått på den norske pønkfronten de siste tiårene er dette samleren du har lengtet etter. Her er nålevende band/soloprosjekter som Anti Social Rejects og Nightmare Lyre kombinert med gårsdagens travere som Jef, og Punishment Park. Her er gamle kjenninger på pønkescenen i sine nye band som Lazy Sodz og Danger!Man, og her er nykommere på utgivelsesfronten som Bauges barn og A Good Hiding. Låtene svinger fra pop-pønk til grindcore og viser et tversnitt av den norske pønkescenen.

Tilsammen 18 artister med hver sin låt på en vinyl du bør ha i din samling om du liker variert pønk. Det hele åpnes med en fengende pop-pønk låt av Ramona`s Tea Party og avsluttes med en grindcorelåt av Nightmare Lyre som det lukter svidd av. Innimellom der svinger man innom de fleste avskygninger innen pønkesjangeren. Selv om man utfordres av pønkens mange utskudd er det en rød tråd i dette. Dette er lyden av pønkenorge.

Tekstene svinger fra bunnløs misstillit til samfunnet til pønka humor. Tekstene er viktige men det er også komponeringen. Tilsammen utgjør de fleste låtene her en sterk musikalsk knyttneve midt i borgerskapets løgnaktige framstilling av seg selv, akkurat slik pønk skal være.

Alt i alt er dette albumet et positivt lyspunkt i disse coronatider. Man trenger noe som kan røske opp i hverdagen. Da er denne samlingen midt i blinken. Men vær raskt ut for de 500 eksemplarene på gul vinyl, med vedlagt hefte, kommer nok til å forsvinne som dugg for solen.