tirsdag, februar 18, 2020

NYTT(IGE NYHETER)


En av Norges fremste jazzmusikere, Jon Christensen, døde 18 februar. RIP. 

Shining sitt fantastiske album «Blackjazz» blir gjenutgitt (hvis nok mange forhåndsbestiller det!). Vi snakker her om 300 eller 500 eksemplarer (avhengig av antall forhåndsbestillinger). Dobbeltalbumet vil ikke bli gjenutgitt senere så det er nå eller blodpris på Ebay i etterkant. Platen blir signert av frontmann Jørgen Munkeby, med personlig hilsen til deg. Samtidig vil en hittil uutgitt versjon av låten «The Madness And The Damage Done» som har med Ihsahn (Emperor) som gjest, bli tilgjengelig som digital nedlasting til de som kjøper albumet. Forventes utgitt i april eller mai i år. Forhåndsbestilles her.

Minner om at Sharma ga ut albumet «Several Waves Of Grand Delusion» 5 februar i år. Ett tre låters album som klokker inn på en ca 30 minutters fuzzreise. Konseptet bak albumet er lettelsen og berg og dalbanen av å komme seg ut av ett forhold preget av psykisk vold og manipulasjon med ekstreme grep.

New Age Disco Boys fra Bergen slipper singelen "Sinnahonning" 29.februar, og deretter EPen «Wasted Sessions» i mars. Vi snakker her om fire splitter nye låter spilt inn live i Kulturkirken St.Jakob.

Jo Skaansar er nå klar med nytt band og NordNorges turne for å promotere sitt nye album «Fange av mi tid». Albumet er i følge presseskrivet «...i skjæringspunktet mellom jazz, folkemusikk og vise.». Denne gangen med dikt og lyrikk av norske poeter fra ulike tidsepoker håndplukket og bearbeidet kombinert med Skaansars melodisk varierte og harmonisk sofistikerte komposisjoner.
18.mars – Bodø
19.mars – Senja
20.mars – Brønnøysund
21.mars – Hemnesberget

Randsonen er en ny norsk dokumentarfilm av Tom Hovinbøle, som etterfølges av en samtale mellom Lisa Dillan, Harald Fetveit og Stian Westerhus. Filmen er et møte med seks norske musikere og komponister, som alle arbeider innenfor et eksperimenterende felt, de er; Lisa Dillan, Harald Fetveit, LeneGrenager, Øyvind Torvund, Christian Wallumrod og Stian Westerhus. Filmen presenterer dyptpløyende refleksjoner omkring begrepet “eksperimentelt” - hvordan forholder de seg til begrepet og hvordan jobber de ut ifra det? Filmen er tredje del i en løs trilogi om norsk eksperimenterende musikk, som begynte med filmen «NorNoise» - om støymusikk - og fortsatte med boken «Lyttekunst» - om fri-improvisert musikk - begge av Tom Hovinbøle. Alt dette skjer 3 mars. Event her og en reklamefilm om filmen, her; 

Er du i Tromsø 21 mars er studenthuset Driv stedet å være. Da er det Rob Mules Records som arrangerer Annual Rock Show! Denne gangen med Sublime Eyes, Ohmwork, Stonebreakers og nykommerne Desert State of Mind. Sublime Eyes er fra Stavanger (de tre andre er fra Tromsø) og i følge eventet spiller de melodiøse thrash-/death metal låter. De slapp albumet "Corrocean" 23 august i fjor. Ohmwork er en powertrio som spiller hard rock/metal. Deres fjerde album "HorrorWorks" slapp de fredag 13. september 2019. Stonebreakers bedriver ujålete rock ’n’ roll med røtter i 70- og 80-tallets hard- og boogierock. Debutalbumet "It’s All About Rock ‘n’ Roll" så dagslys første gang 27. september i fjor. Til sist har vi Desert State of Mind som ble etablert i november 2018 og har ennå ikke platedebutert. Deres stil kan best beskrives som tungt og groovy.

Ønsker du erfaring med festivalarbeid, vil du bli kjent med hyggelige mennesker og er interessert i musikk? Da bør du bli med som frivillig under Only Connect - en festival for samtidsmusikk, eksperimentell musikk og lydkunst! Den går av stabelen 23. – 25. april 2020 i Oslo. Mer info om påmelding her.

Danger!Man og Dømt drar til England i april!!

NordNorsk Jazz Senter har fått nytt styre. Det består nå av;
Bjørn Eirik Olsen (styreleder. Oppnevnt av Nordland Fylkeskommune)
Marit Aure (nestleder. Oppnevnt av Norsk Jazzforum)
Per-Christian Størkersen (styremedlem. Oppnevnt av Bodø kommune)
Johanna Solheim-Nilsen (styremedlem. Oppnevnt av Nordnorsk Jazzforum)
Sverre Gjørvad (styremedlem. Oppnevnt av Nordnorsk Jazzforum)

Blir jo noe som er verdt å få med seg på årets by:Larm, bl.a. CombosDangerfaceDaufødtDeath ThroneDwaal og LÜT. Fullt program finner du her.

Norsk kulturliv i endring. Desperate kulturinstitusjoner. Blågrønn kulturpolitikk har begynt å virke. Kulturlivet har fått kommersiell retning, men mangler verktøyene, skriver Danby Choi borte hos Subjekt. En artikkel som herved anbefales.

28 mars er det en snodig elektropopaften med Adrian Cox og Electrond. Adrian Cox ga ut sin første LP allerede i 1987. Adrian Cox har en forkjærlighet for korte elektropop-låter (gjerne under ett minutt) med synth, klarinett og med underfundig hverdagslyrikk på norsk. Electrond spiller progressiv bitpop: snurrige sanger om alt og ingenting, pakket inn i et lydbilde der analog varme og det kjølige digitale går hånd. Electrond har i 2019 spilt konserter i så forskjellige byer som Oslo, Athen og Drammen, og slapp februar 2019 en singel. En EP kommer i løpet av våren 2020. DJ Brødrene Moe står for underholdningen mellom artistene.


12 mars kommer (Bjørn) Hatterud og (Espen) Ursin med sitt nye album «Doomed To Total Failure In A Deaf World». Det kommer både som CD i 150 eksemplarer og som digitalt på Samtidsmusikk sin Bandcamp og sikkert på diverse strømmetjenester. Absolutt verdt å få med seg.

12 mars er det i Trondheim det skjer. Nærmere bestemt på Verkstedhallen & Lobbyen. Da spiller Quarter Wolf og WTBB (White Trash Blues Band) i anledning at deres splitt LP blir sluppet. Det er Westergaard Records som gir ut herligheten. Gjør oppmerksom på at albumet slippes i superlimitert opplag på vinyl. Bandene leverer prima skjitten garasjepønk og deilig fet fuzzy bluesrock, så liker du slikt er dette obligatorisk oppmøte og kjøp.

NOPA og Norsk Komponistforening arrangerer Spill norsk-festivalen for tredje gang. 23.–29. mars skal kommuner over hele landet delta i feiringen av det norske musikklivet. Kommunene som er bekreftet til årets festival er Alta, Åfjord, Lyngdal, Røst og Stad. Mer info om disse konsertene finner du her.

I serien bedre sent enn alvor har vi gravd fram Norsk råkk sin video til låten «Håp» som ble sluppet 7. februar i år og har dessverre gått redaksjonen hus forbi. Men nå skjer det, her er den;