fredag, desember 08, 2017

Dobbel happening med Chr Nielsen i dag (og resten av helga)

Nå debuterer Christopher Nielsens som avantgardekomponist med albumet Enfant Terrible – en tegneseriekomposisjon tolket på plate. I den forbindelse inviteres det til slippfest og konserter på Misfornøyelsesbar i Oslo.

Enfant Terrible ble unnfanget som en del av hans prosjekt - å uttrykke seg i løpet av ett år (2014), i så mange kunstarter som overhodet mulig, med det formål å bli notert i Guinness rekordbok. Enfant Terrible skulle dekke den av de 9 kunstarter som er musikk. Fire utøvende av elektronisk musikk har tolket verket som nå foreligger på plate fra i dag av. Forsøket på å komme i Guinness rekordbok falt i fisk, da "kunst" tydeligvis ikke er en målbar enhet. Komposisjonen er uansett et håndfast produkt, vinylplate med fire tolkninger er nå klar og den er vedlagt hefte med tegneseriekomposisjonen. Tittelen henspeiler på kombinasjonen tegneserier og elektronisk abstrakt musikk, eller støy (noize), en kunstart og en musikksjanger som begge sliter med et hårete rykte. De to kombinert burde avstedkomme bakoversveis. Lytt til plata, følg med på tegneserien og få en totalopplevelse.

Tolkerne på albumet er:
DANIEL MEYER GRØNVOLD & HÅVARD VOLDEN, også kjent som Gladvold & Grønn. Begge er kjent som soloartister, men utgjør også 50% av den instrumentelle noize-prog rock duoen Moon Relay. De bruker også fritiden på å spille med Jenny Hval, Muddersten og Now We’ve Got Members.

BJØRN HATTERUD er en velkjent noiseutøver og komponist under eget navn og som Maskinanlegg. I tillegg er han en konseptuell artist og kunst kritiker mm. Han er nok mest kjent for sitt samarbeid med den tyske kraut legenden Conrad Schnitzler.

SKRAP består av duoen Anja Lauvdal og Heida Mobeck og er aktive i en rekke andre prosjekter som Skadedyr, Broen, Moskus og mange andre. Deres hovedprosjekt er uansett SKRAP duoen. Her utforsker de enhver kjent og ukjent musikalsk form, eller mangel av form.

JØRGEN TRÆEN er en Bergen basert produsent og keyboardist i prosjekter som Sir Dupermann, Golden Serenades og House Of Hiss mm. Hans karriere har nå passert 30 år i et spekter fra pop til eksperimentel musikk.

LPen (også på strømmetjenester) gis ut av O. Gudmundsen Minde.

Kveldens program på Misfornøyelsesbar (gratis inngang)
kl 18-21 Christopher Nielsen spiller plater og signerer skiver
kl 21 Konsert med Taxgorkhan
kl 22 Konsert med Gladvold & Grønn (Håvard Volden og Daniel Meyer Grønvold)
kl 23 (og ut i de sene nattetimer): Christopher Nielsen, Lars Mørch Finborud og Lasse Marhaug spiller plater.

Noen stenkast unna befinner Dortmund Bodega seg (i hvertfall kun et stenkast fra Grønland politistasjon). Der i gården markeres ANUS HORRIBILIS 2017 med en heidundrane salgsutstilling og fest! Der stiller Chr Nielsen (etter eget utsagn) «...noe gammalt ræl som jeg har til overs fra fiaskostøkket Holocaustmusikalen på Thorshovteateret som selges unna for å betale gammal gjeld! Det er bilder fra installasjonen Auschwitz Themabar som for anledning er hentet fram for å ta seg av ølfestivalen, med tanke på hva vi har i vente! Julegavetips! Fornuftige priser på kønsten. Løp ned, drikk øl, hør på musikk og kjøp bok og kjøp kunst!»

Her er åpningstider og program:
Fredag 8/12 19:00 - 01:00 DJ HariFuzz (HaraldFossberg).
Lørdag 9/12 14:00 til 01:00 Joakim Kjørsvik Signerer & leser fra sin siste bok:"Folk jeg husker". DJ's Oslo Mod Army + DJ Zuppa d'Ottone
Søndag 10/12 14:00 - 20:00 DJ Nonfigurativ (Chr Nielsen).