fredag, mars 31, 2017

Ny singel fra Sunshine Reverberation

Det nystartete Tromsø plateselskapet Westergaard Records har i disse dager sluppet en digital singel med Tromsøbandet Sunshine Reverberation, som har fått tittelen "Be A Baby".

Den singelen er hentet fra deres kommende album "Do you want to be a baby? You will". Albumet kommer i en begrenset utgave på hvit vinyl, som man nok kan få kloa i ennå (hvis man er rask) med å bestille den hos Backbeat.

På Backbeat vil bandet ha en prerelease 15 april, før det er en releasekonsert på Driv 21 april, samme dagen som albumet egentlig kommer ut.  

torsdag, mars 30, 2017

Woodland på tur


onsdag, mars 29, 2017

tirsdag, mars 28, 2017

Bokassa – Divide & Conquer (album anm.)

Man må jo begynne å lure på hva som er i vannet i Trondheim, siden byen fostrer det ene bandet etter det andre som har vokst ut av nasjonalt nivå og setter avtrykk også internasjonalt. Muligens har ikke Trondheimstrioen Bokassa fått så mye internasjonal oppmerksomhet ennå, men det kommer definitivt.

Bokassa er mer enn klar for internasjonal oppmerksomhet, og det etter får år på veien. En singel og en EP kan de se tilbake på før de smeller til med debutalbumet Divide & Conquer. Det åpner tilforlatelig med en rolig instrumental som brått og brutalt blir avløst av ett brutalt øs. Stonerpønk, med hardcoretendenser møter lytteren som bare må stålsette seg.

Her gis det ikke et sekund ved dørene. Full fart forover med innlagt riffing som ffektivt knuser enhver motforestilling. Dette er rett og slett noe av det tøffere som har blitt levert fra den nasjonale scene. Og det blir levert med fengende låter med tidvis refrengvokal som inviterer enhver lytter til å la både stemmebåndene og foten rive med i denne tettpakkete pakken dette albumet er.

En ting er sikkert, og det er at pønken lever i aller beste velgående og at Trondheim er et stikkord på mye av det som skjer i det segmentet i dag. Rocken er definitivt levende og pulserende og i spissen for dette finner vi bl.a. Bokassa. Er du i tvil så sjekk dem ut snarest. Albumet er ute nå på vinyl og strømmetjenester og det er slippfest 1 april i hjembyen.  

mandag, mars 27, 2017

Helvete er løs igjen (snart)

Helvete Magazine er snart ute med en ny papirutgave. Har vært litt stilt på papirfronten, men i løpet av kort tid kommer det et nytt nummer. Det vil inneholde saker om bla. Mayhem, Hard Luck Street, MorphiuM, The Devil's Rejects,Hard & Heavy tour Skandinavia og Unlight Domain.

Nytt av året er at alt av innhold vil kun være på norsk, og så vil enkelte saker bli oversatt og lagt ut på deres web. For de som vil sikre seg det neste nummeret bør sende en mail med bestilling til Helvete, og det raskt.

fredag, mars 24, 2017

Oslo beikmørke presenterer både Regn og Øde på lørdag

Oslo beikmørke har lenge vært en av hovedstadens mest spennende arrangører. Nå er de tilbake på Blitz og presenterer

Regn er to trommiser der den ene spiller bass og bedriver eksperimentell hardcore slik bare de kan. Deres uttrykk er beskrevet som noe som er tungt, mørkt og vakkert og det kommer til å valse over deg som et rullende fjell. Høres herlig ut, ikke sant?

Oslobaserte Øde er et nytt friskt kapittel i undergrunnsdoomen, som ennå ikke har rukket å få seg en webside. Duoen har fartstid fra band som Autovogel, Sønderknust og Politisk Hjernesvikt med mange fler, og har spilt rundt regna en konsert for et knippe hardcore pønkere i Oslos ytterkant og har null innspilt materiale. Ryktene vil ha det til at de fort kan bli the next big thing.

Det ryktes også at muligens blir et band til, sånn utenom hovedartisten; Gold. Prisen settes til 100kr og de åpner dørene klokka 20.00! Er du i Oslo i morgen vet du hvor du bør være.

torsdag, mars 23, 2017

Min bul nettopp solgt for 9300,-

Mye av vinylsalget har forsvunnet fra QXL og Finn og finner nå sted på en av de mange salgsgruppene for musikk på Facebook, men Ebay er ennå et populært sted for salg. Uansett i kveld gikk et eksemplar definert som EX-/EX- for 9300,- kr på Facebook gruppen Vinyl: Salg, kjøp og bytte av LP/maxi/singler av Min bul og det var egentlig ganske billig. Det ble forøvrig lagt ut for nesten en uke siden for 1,- kr. Billig fordi denne har gått for ca 15655,- på Ebay så sent som 23 oktober i fjor.

Gjør oppmerksom på at her snakker vi om original pressingen fra 1979 på Polydor, ikke repressingen!! Repress fra Panorama får man i NM tilstand fra ca 250,- til 300,- kr (ennå). I hvertfall på svart vinyl, sikkert en hundrelapp ekstra for gul vinyl.

MoE og Bruxa Maria gjør England og Norge i april og mai

onsdag, mars 22, 2017

Urpremiere i kveld for Andreas Håkestads verk ”Himmellys”

Komponist og trommeslager Andreas Håkestad fra Bodø har skrevet et verk inspirert av noen av Oscar Bodøgaards malerier. Det har urpremiere i dag på Vinterfestuka i Narvik, i Narvik Misjonskirke. I morgen er det Tromsø Jazzklubb som arrangerer i Verdensteateret og på fredag er han på hjemmebane hos Ad lib i Bodø med konsert i Stormen, lille sal

I følge presseskrivet er det her snakk om «...en musikalsk reise i Oscar Bodøgaards malerier. Bodøgaards kunst er gjerne abstrakte fremstillinger av ulike typer lys og inntrykk fra den nordnorske naturen, og inspirasjonen til musikken er hentet fra nettopp disse inntrykkene. Komponist Andreas Håkestad har samlet et utvalg bilder i grupper og komponert musikk som spilles mens bildene vises hver for seg på lerret eller store veggflater. For å forsterke koblingen mellom maleri og musikk, leser Bjørn Tore Pedersen korte tekster på utvalgte steder underveis i fremføringen

Håkestad er en ung og fremadstormende komponist og jazzmusiker, opprinnelig fra Bodø, men nå bosatt i Trondheim. Håkestad har sin bakgrunn fra studier i jazztrommesett og klassisk komposisjon ved NTNU Institutt for musikk, og har de siste årene gjort seg bemerket med komposisjoner fremført av blant andre Trondheim Symfoniorkester, Bodø Sinfonietta og diverse kammerbesetninger.

Intervju med Håkestad om "Himmellys" finner man her.

lørdag, mars 18, 2017

Låter fra kommende Langsomt mot nord box på YouYube

Minner om at til høsten kommer alle albumene til Langsomt mot nord i en egen box (med uutgitt bonus LP). Det skjer nok ikke uten at du vet din besøkelsestid og bestiller den nå. Inntil da kan man nyte enkelte smakebiter i remastret utgave på YouTube. Sånn som denne (med gjestevokal fra Kjersti Bergesen); 

Goldies #44

Endelig er Goldies tilbake. Er en lettelse når den dumper ned i postkassen. Fylt til randen av sånt som vinylnerder elsker å vite masse om. Gjerne om artister man ikke tar i med ildtang på platemesser, for favorittartistene vet man jo nesten litt for mye om, så det skal noe til å bidra der. Goldies er ett sånt vannhull for fansen som kommer opp med ting man ikke viste fra før.

Om #44 vil bidra til å utvide kunnskapsnivået hos folk enten det gjelder kult selskapet Oscar Records, Jorun Høiland, Procol Harum, eller noe i de mange faste spaltene med alt fra auksjonsgulp til one hit wonders, skal være usagt, men du kan ikke ta sjansen på at du går glipp av noe.

I dette nummeret æres også Sverre Kjeldsberg som gikk vekk alt for tidlig, med et intervju. En samlergaling er også intervjuet og man får alt det andre man vet alltid kommer til å være der. Som alltid i kledelig svart/hvitt trykk og i A5 format. Og la deg ikke lure av at det står 2016 på forsiden, dette kom ut i mars 2017.  

Her er tre konserter man burde ha fått med seg i kveld...




fredag, mars 17, 2017

Ny mixtape fra Joddski

Den nye mixtapen til Joddski heter Fartstid. Sjekk den ut her.

From Dusk Till Dawn Art Prize deles ut i kveld

From Dusk Till DawnArt Prize gis ut hvert år etter the Winter Solstice Night Exhibition til en eller flere artister. Prisen er ikke basert på beste kunstverk eller fremførelse, men heller å premiere ny innovativ eksperimentering innen kunstfeltene.

Vinnerne for 2016 (og deles ut i kveld på Kunstnernes hus fra 20:30) er WAAAHAWAD og Kirsty Kross.

Førstnevnte er en forkortelse for We Are All Alone Here And We Are Dead, som er en eksperimentell duo bestående av Nora Fiona Eriksen og Fredrik Falk. Den Oslobaserte musiker-, produsent-, og arrangørduoen har vært aktive som WAAAHAWAD siden de traff hverandre i 2014. De er av og til også en trio, der det visuelle presenteres av kunstneren Peter Horneland.

Kirsty Kross arbeider har blitt vist i alt fra Tate Gallery i London til Østlandsutstillingen. Fra 2000-2010 var hun aktiv i musikk og performance gruppen, Team Plastique og med dem turnerte hun Europa og Australia. Kross sin nåværende kunstneriske virke inkluderer performance, kunstmaling, musikk og installasjoner.

Vi gratulerer.  

torsdag, mars 16, 2017

Linn Halvorsrød med lydfull utstilling i morgen


Endelig er Arrangørwiki oppdatert og relansert

Norske Konsertarrangører (NKA) melder nå at en ny og revidert utgave av deres online-kompetansebank for konsertarrangører er endelig oppdatert og tilgjengelig, etter at de har jobbet med revideringen i over ett år nå. Navnet er Arrangørwiki og er ett verktøy for alle som vil eller skal arrangere konserter.

Innholdet i Arrangørwikien bygger på- og tar utgangspunkt i NKAs egenproduserte håndbøker og faglitteratur. Arrangørwikien skal være en dynamisk, levende og oppdatert side slik at verktøyet alltid holder seg relevant og nyttig.  

onsdag, mars 15, 2017

ny video fra Norsk råkk

Brutal kuk – 2016 (album anm.)

Førstkommende fredag (17. mars) er endelig Brutal kuk sitt tredje album ute. Det åpner med noen få klikk fra trommisens stikker og så slippes øset løs på massene. Alle som har hørt bandet på plate og/eller i levende live vet hva det er snakk om. For alle andre er dette samstemt hardcore av beste merke, med riffbaserte melodilinjer og perfeksjonert til siste tone dør ut.

Vi må vel kunne si kun tredje album, da bandet har eksistert mer eller mindre i 17 år (til høsten). På disse årene har de i tillegg gitt ut fire singler/EPer og bidratt på en titalls samlere. I punk/hardcore kretser er dette ikke mye, men det har gitt de fordelen av å perfeksjonere og slipe låtene inn i hvert sitt unike uttrykk. Når de i tillegg har fått en produksjon som bygger opp om låtene og gir dem en sterk følelse av stålsatt hardcore, da kan man ikke be om noe mer.

Hele albumet overrasker selv en inhabil anmelder som er stålsatt fan (hvordan er det mulig å like hardcore og ikke elske Brutal kuk?). Bandet er jo en vill maskin som ikke lar seg stoppe av noe som helst. Energien deres formelig spruter ut av rillene og gjør høyttalerne på anlegget til en eneste forførerisk lydorgasme. Herlig rått og flått. Dette må enhver hardcore elsker høre. 

Når man hører på dette albumet så dukker det opp låter man har hørt live i lengre tid, og låtene «Brunt hat» (kom på singel i november i fjor) og «Kjærlighet til livet» (fra samleren Motjokk, her i ny mix) som allerede finnes på vinyl. Noen av låtene har blitt live favoritter, andre kan fort bli det. Låtene kommer som de berømmelige perlene på ei snor, og uten unntak inneholder de indirekte invitasjoner til allsang. Felles utløp av frustrasjon over hva livet har å by på av opp og ned turer er en viktig bestanddel av hardcore og her tar de full pott med nære tekster alle kan kjenne seg igjen i. Tekstene er også politisk laddet og da i god hardcore ånd mot krig, rasisme osv uten at de på noe vis er partipolitisk.

Om tittelen og albumet har godeste Morten Wasinski allerede sagt dette (og kan vel ikke sies bedre?) så låner hans ord;
«Og hvilken tittel de har valgt ”2016”.
Vi snakker altså om et år hvor de verste og dummeste tar makta og får fritt spillerom, mens engasjementet for en bedre framtid råtner på rot på Facebook.
Vi snakker om det første året uten Lemmy og Gunnar Mo.
Vi snakker om nok et år preget av kappløpet mot en total ødeleggelse av planeten.
Vi snakker om nok et år med svekking av arbeiderrettigheter hjemme og ute.
Et år hvor nazister og ytre høyre er på frammarsj i tospann med fascistiske islamister.
Et år hvor Post-truth ble årets nyord, og hvor folk svelger løgnene som om det skulle vært øl

Låten «Dæm får aldri mæ» avslutter albumet. En låt som er opprinnelig ei Asta Kask låt som med det bandets velsignelse er med her i trøndersk språkdrakt. Når stiften da markerer at nå er det slutt åpnes en tomhet som bare kan fylles med at man snur vinylen, setter på plata på nytt (husk høyt volum), setter seg til rette med det vedlagte tekstarket og lar seg forføre en gang til. Dette kan fort vise seg å være ett av årets beste album. De finner ikke opp kruttet på nytt, men gjør et sjeldent godt forsøk på det.

Kommer på vinyl der de 230 første er på grønn gjennomsiktig vinyl og har vedlagt to trykk som er individuelt nummererte og signerte! Deretter på svart vinyl og uten tykk. Alle LPene er vedlagt CD og tekstark og kommer i plastcover). Er du i Trondheim på lørdag så er det releaseparty på Avantgarden!

tirsdag, mars 14, 2017

Upstrokes med ny singel

Upstrokes melder seg på i rekken av punkband som har lagt Donald Trump under lupen og funnet ut her er det noe som ikke lukter helt greit. Resultatet har fått tittelen «JFK» og kommer i kjent allsang uptempo punk i gata der NOFX og tidlig Green Day bor. De serverer en fengende flott antihyllest som gis ut av Big Day Records i morgen 15 mars på alt av strømmetjenester. Sjekk den ut. .

«You're up next, Don. Damage done. Being loved by everyone
JFK didn´t get away. Didn´t get away with murder that day"

”JFK” feires med konserter på Krøsset i Oslo 17. mars og Sort og Blå Scene (RiP) i Porsgrunn 18. mars.

mandag, mars 13, 2017

Ny video fra Dromedar

The Devil And The Almighty Blues – II (album anm.)

Torgeir Waldemar fikk glimrende kritikker tidligere i år for for sitt andre soloalbum, nå er han og gjengen i Oslobandet The Devil And The Almighty Blues også klare med sitt andre album! Det har for all enkelhets skyld fått tittelen «II» og slippes fredag 17. mars. Mens gitarist Waldemar leverer lekker countryrock solo, så er han og resten av gjengen i et helt annet univers på «II».

For all fans, så er det bare å la seg rive med å bestille albumet først som sist, for bandet innfrir så det svir etter. De følger opp sin selvtitulerte debut med samme signatur, som er en blytung sound med overvektige paralleller til de mest tunge banda på førstehalvdel av 1970-tallet. De gjør som sist og åpner albumet med ensom gitar og bygger lydbildet sten for sten til en vegg av lyd fyller lytterens hode med stoneraktig metal med lynklare bluespreferanser.

Mange har gjort det før og mange vil nok prøve å gjøre det samme i framtiden, men de har noe mange andre ikke har. Denne udefinerbare tilstede- værelsen i eget materiale, som baseres på fengende flotte riff som bankes inn med tungmetallens raffinerte finesser. Tungt, mørkt og fuzza. Dette er så nydelig utført at enhver fan fra Ulver til Dio må da forelske seg vilt og hemningsløst i dette?

Etter den 11 minutter lange åpningslåten som nagler lytteren fast, slippes den andre siden av bandets musikk for alvor fram i lydbildet. «North Road» er en mesterlig bluesrocker som bringer tankene tilbake til Nazareth på «Razamanaz». Et av metalhistoriens mest undervurderte album, men det er en annen historie. Midt i låta gasser de litt opp med et lekkert Sabbath riff og viser at de har røtterne i orden.

De serverer ytterpunktene i løpet av de to første låtene og med resten av albumet så viser de en beherskelse og spilleglede og innlevelse slik at man klyper seg i armen gang på gang og lurer på om de kommer fra en møkkete bakgate i Birmingham eller San Francisco. For dette er noe av det sterkeste som har vært servert i sjangeren her til lands noensinne. Dette er helt i toppen, rett og slett i verdensklasse.

«II» slippes på LP, CD og digitalt. Bandet har releasekonsert på Parkteateret i Oslo 6. april. Deretter spiller de på;
Driv i Tromsø 7. april.
Roadburn festivalen i Nederland 20. april
Die Kieler Schaubude, Kiel, Tyskland 28. april
Rare Guitar, Münster, Tyskland 29. april
C.Keller &Galerie Markt 21 e. V., Veimar, Tyskland 2. mai
Vortex, Siegen, Tyskland 6. mai

Det loves flere datoer i tiden framover så følg med på deres egen web. Kommer bandet i nærheten av der du bor gjør du definitivt deg selv en tjeneste å se de live, i tillegg til å spille filla av deres to album.  

fredag, mars 10, 2017

Avantgong til Ysteriet

Fotograf Benjamin A. Ward
Noe av det mer spennende som skjer på musikkfronten i Norge i det herrens år 2017 er uten tvil AvantGong. I morgen kan du få de med deg i den vakre bygda Misvær i Bodø kommune på tidligere Mira kro som nå heter Ysteriet kro & scene. Konserten starter 21.30.

I følge forhåndsomtalen så er Avantgong «...et sjangermusikalsk krysningspunkt, inspirert av verdensmusikk, tidlig elektronika, støy og impro, der trommer synger og synthene maler. Resultatet er et høyhastighetstog av spennende idéer og musikalske forløp. Lydkildene fusjonerer sømløst i et improvisert uttrykk der groove og tonalitet varieres gjennom en strøm av klangbilder

Uten tvil en opplevelse man bør få med seg.  

Ampmandens Records presenterer (i morgen kveld)


torsdag, mars 09, 2017

Ann-Iren Hansen slipper plate og gjør turne

Ann-Iren Hansen slipper sitt andre album med releasekonsert, i lokalet der albumet "Tjernet" er spilt inn!

Store studio i Bodø er først og fremst et studio. Men av og til åpner studioet dørene og lar artister som har brukt studioet til innspilling, også bruke det som konsertlokale. Vi snakker her om et svært intimt lokale som gjør at artisten(e) og publikum kommer svært nær hverandre og skaper en unik stemning som man ikke finner maken til i vanlige konsertlokaler/utesteder med levende musikk. 

I denne serien med konserter er altså turen kommet til Ann-Iren Hansen. Et forholdsvis ubeskrevet blad utenfor det lokale musikkmiljøet. Hun lager låtene selv og beskriver de som tildes svært personlige. Musikalsk er dette innen balladejazz. Medmusikere på albumet er; Roger Johansen, Olaf Kamfjord, Sophie Kvam og Sebastian Rolland.  

Etter releasekonserten følger en serie konserter. Se bildet for dato og sted. (Trykk på bildet for å få mer leservennlig format på det)

onsdag, mars 08, 2017

Nytt(ige nyheter) 8. mars spesial

I anledning kvinnedagen er det kun nyheter der kvinner er inkludert og/eller ene og alene.

Det blir en konsert med Elina Waage Mikalsen (Sápmi(NO)) + Child Of Klang i Bodø domkirke i anledning kvinnedagen, fra 21:00. Konserten finner sted etter en kunstnersamtale med Mikalsen. Deretter blir det først musikk med Child of Klang og deretter med Mikalsens soloprosjekt Juicy. For mer informasjon sjekk ut Facebookeventen

Camilla Myrås slipper i dag singelen «Cecilie» fra hennes album som først kommer i september. Det blir e norskspråklig album med tittelen «Linedanser». Hun er også med i det Stavangerbaserte jazzensemblet The Ipanema Ensemble.

Ingvild Lilletvedt Nordstoga debuterte i 2014 med albumet ”Den Minste Cafèen”. Debutalbumet fekk gode kritikkar, og ho var nevnt i samme åndedrag som ei rekke andre sterke kvinnelege artistar. Nå er hun endelig tilbake med nytt album, som heter «Ringen» og slippes 10 mars.

Malene Markussen slipper singelen “For sent for oss” torsdag 9. mars og feirer med konserter i flere byer, blant annet på Uhørt i Oslo. Vi snakker her om elektronisk pop og låten er hentet fra hennes kommende album.

SPUNK og Sjøforsvarets Musikkorps vil fremføre performancen DIKHROOS for første gang i Nykirken i Bergen på denne dag. Den er bestilt av Borealis festivalen.

Hip-hop trioen Awesomnia slipper ny singel i dag, den heter ”Spytter”.

For litt over ei uke siden kom den Cramps inspirerte Oslo-trioen For The Love Of Ivy med sin andre singel «I Wanna Do This Again». Vel verdt å merke seg.

Kristine Tjøgersen er klarinettist og en fremadstormende komponist. Hun har skrevet stykket «Mistérios do Corpo» for den anerkjente Arditti kvartetten. Verket er en hyllest til den brasilianske jazzkomponisten og multiinstrumentalisten Hermeto Pascoal og har urpremiere 18 mai i år på Only Connect 2017 på Sentralen.

Kristine Marie Aasvang og hennes band The Secret Sound of Dreamwalkers slapp sin singel "Breaking Bad" sist fredag (3. mars) mens videoen slippes i dag. Bandets debutalbum er ferdig innspilt og gis ut på Safe & Sound Recordings i løpet av året.

tirsdag, mars 07, 2017

Benjamin Finger – Ghost Figures (album anm.)

Mange har ventet lenge på neste album fra Benjamin Finger skulle materialisere seg. Nå er det her med den mer svevende tittelen «Ghost Figures».

I 2015 kom han med ikke mindre enn tre album, for så å ta ett sabbatsår i fjor, i hvertfall på utgivelsesfronten. De siste to årene har han improvisert og jobbet med sin musikk på sitt piano. Disse har han tatt opp med en field recorder og deretter digital gjennomarbeidet i studio. Det har gjort at lydbildet er spesielt og gir et spesielt uttrykk som kler albumet godt.

Låtene er i utgangspunktet minimalistisk og fremstår som det, men på flere er det lagt inn flere instrumenter og gjør at låtene får mer fylde. I en lengde som varierer fra tett under to minutter til nesten fem minutter. Vi snakker her om korte repetitive pianosekvenser som utfylles av lydopptak med alt fra folk til rennende vann. Komposisjonene er bygd opp rundt disse pianobaserte improvisasjonene som ligger langt framme i lydbildet. Lengre bak, tildels veldig langt bak er det andre lydkilder som krever sin lytter.

I det hele er albumet ett typisk headphones album som krever lytterens 100% oppmerksomhet og gjerne mer enn tre avspillinger. Gjerne i et mørkt rom. Det er svært vanskelig å sammenligne dette med noe da det er såpass spesielt oppbygd og ikke minst produsert.

Albumet er definitivt ikke noe du kommer til å se på VG listen noensinne, men anbefales herved på det varmeste til alle som er levende opptatt av musikk som ikke lar seg stoppe av inngrodde vaner eller som lar seg sperre inne i sjangere og andre hemmende påfunn. Dette er musikk som man er redd skal knuses bare man hoster, eller skal forsvinne hvis man puster. Dette er musikk som utfordrer lytteren og gir umåtelig mye tilbake.

«Ghost Figures» kommer i fysisk utgave på LP i 300 eksemplarer (alle med nedlastingsmulighet i tillegg) og ubegrenset tilgang som digital utgave, for de som foretrekker det.  Her er en liten smakebit;

Adam Bohman & Sindre Bjerga live @ Nonfigurativ Musikk 18.2.2017

Magne Furuholmen stiller ut i Bodø, i lag med Sonja

Det er ikke ofte Dronning Sonja er nevnt her inne på denne bloggen, men nå har det seg sånn at hun har teamet opp med a-Has Magne Furuholmen og sammen har de skapt kunstutstillingen Annex. Den åpner i Bodø kunstforenings lokaler førstkommende torsdag (9 mars) klokken 18:00. 

Samarbeidet mellom Sonja og Magne har vart i flere år og resultert i flere utstillinger. Nå er det altså Bodø sin tur til å få et innblikk i duoens kunstneriske fellesaktivitet. Det blir offisiell åpning av utstillingen med ordfører Ida Pinnerød, underholdning av Sarah Olsen og deretter artist snakk med Magne Furuholmen.

Som alltid på kunstforeningen, er det gratis adgang.  

lørdag, mars 04, 2017

Schiphorst festival CD med Ronny Wærnes og Psykisk tortur

Den tyske avantgarde festivalen i Schiphorst er tilbake etter noen års pause. Noen av de artistene som har opptrådt der flere ganger er Ronny Wærnes solo og med sin duo Psykisk tortur.

Nå er begge representert på en kommende støtte CD for festivalen som kommer som en del av en kronerulling for festivalen. Psykisk tortur med en uutgitt låt og Wærnes med ett live opptak som ikke er tilgjengelig andre steder.  

CDen kommer i begrenset opplag og inneholder også bidrag fra en reke internasjonale storheter, så samlingen kan fort bli en godbit du ikke vil gå glipp av. 

På kjøpet støtter du også festivalen. 

Nytt(ige nyheter)

Norsk råkk har siden sist skiftet plateselskap og er nå på Big Day Records. De markerer det med å slippe første singel fra sitt kommende album 10 mars på alt av strømmetjenester. Låten har fått navnet «Skarpladd». Det meldes fra den leiren at det er alt annet enn løskrutt de ladder med og stiller med blankpussa blåserrekke med sin høyenergiske skapønk. Er bare å glede seg med andre ord.

Når man er inne på Karibiske rytmer, så må det nevnes at Rub-a-dubs slapp sitt femte album med sin reggae inspirerte musikk. Det albumet heter «Winter In Europa» og kom på tampen av fjoråret.

Blood Command kommer med nytt album 28 april, men forhåndssalget på det og diverse merch er startet allerede. Mer info om det her

Nettstedet Heavymetal.no er i pengetrøbbel. I den anledning har Bergensbandet Slaamaskin selger derfor 100 digitale kopier av "2016" med 40% rabatt (dvs ca 30 kr) der all profitt går til drift av Heavymetal.no. Gå til Slaamaskins bandcamp og bruk kampanje kode "heavymetal2017". Koden legges inn i "Buy Now" dialogen. (ps: siden dette er Bandcamp så kan man jo legge inn akkurat den summen man ønsker over pålydende - de går uansett til en god undergrunns-sak!)

10 mars er Jagged Visions tilbake med nytt album. «Death Is The World» gis ut av Fysisk format. Det er nå tre år siden forrige og første album fra dette hardcore inspirerte Stavangerbandet, kom ut. Siden sist har det vært personellskifte da gitarist Daniel Vier og bassist Kato Austrått har sagt takk for seg og blitt erstattet med gitarist Tommy Jacobsen og bassist Morten Transeth, Samtidig meldes det at det nye albumet er mer stoner inspirert enn debuten.

Dunderbeist slipper EPen "Tvilja" 10 mars. I den forbindelse har de også satt opp en turne, som har følgende stoppesteder;
31. Mars: Trondheim, Good Omen
01. April: Oslo, John Dee
21. April: Harstad, Ludo
22. April: Tromsø, Bastard
28. April: Haugesund, Bakgården
05. Mai: Kristiansand, Østsia studenthus

06. Mai: Drammen, Union Scene
12. Mai: Halden, Feelgood
24. Juni: Brumunddal, Tømmerstock
Flere datoer kommer.
Iskald, Skaur og Utbyrd standarden på studentrsamfunnet Driv i Tromsø 18 mars. En sjelden hard aften med andre ord.
Angående konserter så setter Bodøtrioen

Trondheimsbandet 22 kommer med nytt album 24 mars og har sluppet denne videoen som en smakebit fra det.

fredag, mars 03, 2017

torsdag, mars 02, 2017

Ny nasjonalsang for Norge!! (og 11 andre)

Magazinet Dazed har invitert 12 komponister fra rundt i Verden til å lag hver sin nasjonalsang. Fra Norge finner vi Lasse Marhaug som igjennom tett på 38 minutter har laget en droneversjon av vår alles "Ja vi elsker" som redefinerer hva som er Norge svært effektivt.

Marhaug forteller at han gjorde denne som et dystopisk svar på hvordan oljenasjonen er med på å ødelegger naturen. Gode intensjoner kan føre til katastrofale følger.

Scroll nederst i denne saken og finn ut hvordan framtidens Norge høres ut.

Sigrid Brennhaug gjør NordNorge