tirsdag, august 30, 2016

Nye navn til Nødutgangfestivalen 2016

I det siste har det kommet en del nye navn til årets Nødutgangfestival.

Eksklusivt for Bodø har Bushman’s Revenge denne gangen fått med seg ingen ringere enn Kjetil Møster på saksofon og David Wallumrød på tangenter. Disse fem gjorde en fantastisk konsert under Oslo Jazzfestival i fjor som nå blir en konsertplateRune Grammofon. Platen slippes 2 september. Akkurat i tide til å lytte seg opp til konserten og for resten av Norge til å misunne Bodøværingene denne eksklusive konsertopplevelsen. Åpningskonserten er i samarbeid med Ad lib og er en del av deres 40 års jubileums program.


I løpet av resten av festivalen kan man i tillegg få høre Blaakraft. Som vanlig vil de levere sin støyimprobluesmetal uten å vike en millimeter. Som vanlig så kompromissløse så man bare må la seg rive med. Som vanlig vet ingen, inkludert dem selv, hva de vil levere. Som vanlig kan man forvente noe meget levende og kraftfullt.

Støyduoen Hanssen/Wærnes har holdt på noen år nå og lover å gi jernet også denne gang. De har tidligere spilt på Schiphorst Avantgarde festival i Tyskland og på Oslos improfestival All Ears mm. Her er det bare å sette hode og kropp i støymodus og la seg rive med.

Siste nyhet er Terrie EX & Paal Nilssen-Loveduo. Terrie EX kommer nettopp fra anarkopønk kollektivet The Ex. Her kommer gitaristen i nærkontakt med Norges ukronete improjazz konge Nilssen-Love. Tilsammen har de tre album bak seg der musikken er improvisert med et sterkt element av og referanser til rock, metal, støy, og til og med afrikansk musikk.

Årets festival går i tidsrommet 29 september til 1 oktober.

fredag, august 26, 2016

Jazzklubben Ad Lib runder 40 år!!

Det sies at 40 år er ingen alder. Vel for en idealistisk jazzklubb i Norge så er det intet mindre enn oppsiktsvekkende. Nå er Ad Lib i Bodø blitt 40 år og markerer dette selvfølgelig på skikkelig vis. I morgen blir det jazzpub på Piccadilly i Bodø fra 16:00 med DJ Kjell Nordeng som kun spiller jazz av og med Bodø artister og samtidig slippes klubbens jubileumshefte. Facebook event her.

Utover høsten blir det en rekke konserter. Den første er selveste jubileumskonserten som går av stabelen i Stormen 10 september med ett stort spekter av Bodøartister. Bodø Rhythm Group i lag med artister som England Brooks, Ingeborg Selnes, Kim Lie, Henning Gravrok, Roger Arntzen m.fl. Vil virkelig sette standarden for resten av høsten som inneholder navn som Lisa Dillan, Bushman´s Revenge, Bugge Wesseltoft. For de minste blir det to konserter med storsatsingen JåzzOngan (som passer bra for voksne også). Det hele avrundes som hvert år med Bodø Big Band og julejam i løpet av desember. For fullt program se her.

Det er bare å gratulere Ad Lib med jubileumet og ønske lykke til med de neste 40 årene.  

Mattis Kleppen & Resjemheia - El Bokko (album anm.)

Her har an med ett utrolig vakkert album som tar opp og redefinerer hva norsk folkemusikk er i det herrens år 2016. Det er like mye tradisjon som ytre påvirkninger, men mest av alt øre fryd.

Musikken er instrumental. Den er litt vanskelig å sette i bås da inspirasjonskildene er mange og blir brukt flittig og gjerne spilt opp mot hverandre i intrikate vendinger. En rød tråd ligger i bunn i form av folkemusikken, snarere som den sterkeste inspirasjonen, men dette er ikke en tradisjonell Heilo utgivelse. Langt der ifra. Selv om det er mye jazzete improtendenser her og der ville den nok ikke gå rett hjem hos det jevne jazzpublikummet. Det er progtendenser her og der også, i gata til der bassisten i Primus bor, men dette albumet er for åpent og behersket til at den fansen ville umiddelbart legge sin elsk på det. Begrepet med å falle mellom alle stoler har virkelig fått et soundtrack med denne utgivelsen.

I det hele tatt er vel det store kjennetegnet at dette albumet bobler over av kreativitet i en kontrollert utgave. Det blir musikk som tar opp i seg tanker, ideer og impulser fra mange musikalske landskaper. Etterpå smeltes de sammen til 11 vakre, skjøre komposisjoner som varierer fra det åpne og innbydende til mer robust og innadvente tendenser. Med seg for å sette prikken over ien har han med seg folk som Per Borten (Spidergawd mm), Kenneth Kapstad (Motorpsycho mm), Ottar Kåsa og Kristoffer Lo (Highasakite mm). Folk som vet å forsterke lydbildet og gjør det til gangs. Resultatet er knallsterke melodier, solide arrangementer, klokkeklar produksjon og nydelig innpakning. Det er som et forsterket kinderegg som bare gir og gir.

Det har blitt nevnt til det kjedsommelige men må sies igjen, Crispin Glover sine utgivelser har bestandig noen outstanding (på godt norsk) innpakninger. Så også denne der man får en slags 3D effekt av at det er masse striper å plastcovret den ligger i og når man drar ut selve coveret oppstår det en bizzare effekt. «Give me the gimmix» som John Cooper Clarke sang i sin tid, og det får man virkelig gang på gang med dette selskapets utgivelser. Nok om det. Det er som alltid musikken som er det viktigste, men det skader jo aldri å få en positiv opplevelse før man hører på innholdet. Og lytte til dette albumet anbefales hermed på det sterkeste og da i en minimumsdose på tre ganger så det får gro i hodet ditt og gjøre seg stor og virkningsfullt.  

"El Bokko" er utgitt på 180 grams vinyl i 300 eksemplarer. CD kopi er vedlagt alle. 

torsdag, august 25, 2016

onsdag, august 24, 2016

Nytt(ige nyheter)

FemmeBrutal! er et feministisk bookingkollektiv som startet opp i 2011. Konsertserien har fokus på å sette kule damer på scena og arrangerer i hovedsak på Café Mir, men innimellom større konserter andre steder. Innimellom har de festivalen FemmeBrutal. Det skjer nå til helga med bla. Dark Times, Synne Sanden og ikke minst urpremiere på Propans verk «Swagger».

To av Norges fremste gitarister, Ole Martin Huser-Olsen og Stian Westerhus, møtes i høstens første utgave av Konsertserien Periferien på Sentralen i Oslo, den 31. august (starter 19:00). På programmet står musikk av J.S. Bach, Simon Steen-Andersen, Sven Lyder Kahrs og Stian Westerhus. Konsertserien Periferien kombinerer klassikere fra samtidsmusikk-kanonen med nyere verker fra inn- og utland, fremført av kremen av Oslos utøvere. Facebook event her

Dingus er tilbake med ny singel. Har vært stilt fra dette bandet etter at de slapp fire singler på rappen rundt årsskiftet 2014/2015. Nå som debutalbumet endelig er ferdig mikset, mastret og straks på vei fra trykkeriet, synes de det er på tide å gi en liten smakebit på hva det vil inneholde. 2 september kommer smakebiten i form av den lett roots inspirerte poplåten «Ahead of Her Game». Albumet kommer på vinyl og DL i november.

Et annet poporkester som slipper singel 2 september er Tiergarten. De slipper da  låten «Porcelain Skyscraper» som er en lettere synth inspirert låt med litt Ultravox (Midge Ure perioden) feeling over seg, uten å være 1980-talls i utførelse. 

Tangle Edge er i reutgivelsesform for tiden. Nå kommer også "Cosmorama" ut på "skikkelig" vis via en Engelsk label i November i følge deres Facebook konto.

Moon Relay er tilbake med nytt LP album «Full Stop». Med deres forrige album friskt i minne er det bare å håpe og tro at de klarer å følge opp. I følge presseskrivet så har de nå gått «...i en enda mer kreativ og særegen retning - inn i en kosmisk undergrunn.». De spiller live i nærmeste framtid her:
16 september Verkstedhallen, Trondheim
17 september Folken, Stavanger
23 september Internasjonalen, Oslo   

Endelig er dagen kommet da Robert Dyrnes sin bok om Tromsøs pop, rock og vise er til salgs for alle og enhver. Bestilles/kjøpes fra Backbeat fra nå av. En bok som blir nærmere omtalt her. Offisiell lansering skjer i dag på Tvibit kl 18:30. Forøvrig er 24 august første dag av Tvibits åpningsfestival som har gratis adgang og fri alder. For tidspunkt og tilbud sjekk programmet her

Oriental Sunshine sitt kult album fra 1970; «Dedicated To The Bird We Love» blir på fredag 26 august gjenutgitt på vinyl, til glede for nye og ikke minst gamle lyttere. Det er Round 2 som har tatt på seg oppgaven denne gangen og leverer en remastret utgave som kommer i et omslag med liner notes om albumets tilblivelse. Selve vinylen blir trykt på 180 grams vinyl og albumet blir komplettert med en plakat i 50x70 med avisutklipp og foto fra bandets karriere.  

Inculcado slipper i dag sin nye singel; I Don´t Care. Har releasekonsert for den på Dama di i Bodø i morgen 25 august. Eventen for den konserten finner du her

Sist fredag slapp Are You Having Fun Yet sin nyeste singel. Lytt til den her: 


Ny video fra Barren Womb

mandag, august 22, 2016

Se Bendik live her i høst:

Foto: Tore Stemland. Fra Parkenfestivalen i Bodø 2016-08-19
Notert dette etter konsertopplevelse med Bendik nylig;

Bendik på årets Parkenfestival var helt konge. Ingen tvil hva som var første dags store høydepunkt. Det er så godt å høre norskspråklig kvalitetspop med tekster som har mål og mening. Dette kombinert med stålsterke melodier med iørefallende arrangementer. Bendik er en artist som vet hva hun vil og klarer å formidle det til sitt publikum. Liker man kvalitetspop bør man unne seg en konsertopplevelse med henne og bandet.  

16.09 Kongsberg, Energimølla
17.09 Stange, Kønnbandfestivalen
06.10 Røros, Ungdommens Hus
07.10 Trondheim, Klubben
08.10 Jessheim, Kreti & Pleti
13.10 Harstad, Ludo
14.10 Tromsø, Driv
15.10 Bodø, Sinus
20.10 Sogndal, Meieriet
21.10 Bergen, Kvarteret
22.10 Stavanger, Folken
04.11 Kristiansand, Østsia
05.11 Porsgrunn, Ælvespeilet
12.11 Fredrikstad, Gamlebyen Kulturhus
18.11 Sandvika, Musikkflekken
19.11 Horten, Stallen
24.11 Ålesund, Terminalen
25.11 Volda, Rokken

torsdag, august 18, 2016

Ny utgivelse fra Ijin

Den svært så eksperimentelle labelen My First Record Label har i dag sluppet CDr albumet "This Album Is A Single" i 25 nummererte eksemplarer. Musikalsk beskriver de den som et postnoise eventyr!

Albumet har bare en låt, derav tittelen, men likefullt er det oppført 16 låt titler på coveret. Alt i Christian Blandhoels umiskjennelige humor. Så er da Ijin både hans "band" og hans oase av lydlandskaper skapt av hans unike instrumenter. Musikk som definitivt ikke er skapt for sarte sjeler.

En gang i tiden var det en tegneserie som het "Men var e experimentelt a?". Her kan man definitivt svare ett sterkt og klokkeklart JA. Dette er ekte vare så det holder. Og limiter så kraftig at kun de mest ivrige får kloa i godsakene. Så hva nøler du efter?? Gå inn på linken og bestill før det er for sent.

Benjamin Nelson debuterer på CD med "First"

Ute nå på Pica Disk i et begrenset opplag av 300 eksemplarer. Smakebit finner du her;

onsdag, august 17, 2016

Nytt(ige nyheter)

Tangle Edge med reutgivelse i november 2016. Bandet er for øyeblikket i remix modus og det er CDr utgivelsen "Sumerian Kings And Joyful Doubts" som skal mixes på nytt. Denne har hittil kun vært tilgjengelig som CDr igjennom bandets web. Nå er planen at den kommer ut på skikkelig vis igjennom en britisk label. Hvilken vil de opplyse om senere. 

Nag kommer 2 september med sitt debutalbum, som nå er klar for forhåndsbestilling på Tigernet.
Fysisk format runder snart 100 utgivelser og lover å gi ut dette (i tillegg til Nag) i nærmeste framtid.
SIBIIR LP, CD (i oktober)
NILS BECH LP, CD (i oktober)
HILMA NIKOLAISEN LP, CD (i oktober)
PRTLVX LP, CD (i høst)

Haakon Ellingsen (solo, DeLillos, The Last James, WHEN) slipper ny singel; "Tannsjødager". Et album med tittelen "Vi varmer oss nå" er planlagt utgitt i oktober-november en gang. Den blir å finne på alt av strømmetjenester og på LP format.  

Pil+bue er som vanlig på veien og kan oppleves i nærmeste framtid her:
Aug 20 - Aronnesrocken, Alta
Aug 25 - Kanonkveld/DebutUKA, Tromsø
Sep 16 - Sinus, Bodø
Sep 17 - Slipen Scene, Rognan
Sep 30 - Ofelas Arena, Kirkenes
Okt 01 - Koperativet Scene, Vadsø
Okt 07 - Ludo Bar & Scene, Harstad  

Sahg har nettopp sluppet singelen «Silence The Machine». Som ikke det var nok har de i samarbeid med det Bergenske ølbryggeriet 7 fjell bryggeri satt i stand en prelytt på deres (altså Sahg) kommende album, som kommer 23 september. De åtte låtene vil bli akkompagnert med intet mindre enn åtte forskjellige øl! En øl for hver låt. Er man ennå såpass tilstedeværende etter den seansen så avsluttes kvelden med premiere på videoen til låten «Black Unicorn». En festaften av de sjeldne med andre ord. Facebook event her
Aleksander S. Nilsen slipper singelen "Little Darling" digitalt 21 oktober. 

2 september kommer Bushman Revenges sitt åttende album. Denne har fått tittelen "Jazz, fritt etter hukommelsen". Kommer som CD og LP. Førstepressing av sistnevnte vil inkludere CD også. 
Chain Wallet fra Bergen gjør sin første headliner konsert på John Dee 29. oktober. Det er samtidig releaseparty for deres nye album som er å finne fra da av på DL, CD, vinyl og kassett.

tirsdag, august 16, 2016

Ny låt fra Polygenic

mandag, august 15, 2016

The Wizards slipper LP!!

Platen har fått tittelen «The Wizards – The singles 1964 – 1967» og slippes fredag 2. september. På albumet har de samlet alle låtene fra Wizards sine seks singler i tillegg til en bonuslåt.

Ca 50 år etter at låtene ble spilt markeres det med at bandet har fått trykt opp 300 eksemplarer (200 på svart vinyl/ 100 på oransje vinyl) av LPen. Når man ser på karrieren deres er det ingen tvil om at de var et band som viste veien for mange andre, da de begynte å turnere i Sverige allerede i 1964. De spilte også andre steder som i Øst-Tyskland, men det er nå spesielt deres turnering og plateutgivelser i Sverige som gjorde dem unike. Hele deres historie kan du lese her.

For de som bor i Narvik og vil kjøpe platen, så er den å få kjøpt på Narvikguten Pub fredag 2. september og så lenge lageret rekker. Den dagen skiva slippes vil også Jan Harry og Per Reidar komme innom for å fortelle historier om låtene og innspillingene. For de av dere som ikke bor i Narvik er det gjort en avtale med Backbeat Kaffe &Vinyl i Tromsø, om at platen selges i butikken deres, samt at butikken kan være behjelpelig med å sende til de som bor andre steder. Kontakt Backbeat på facebook, eller på epost booking@bukta.no. Forhånds-bestillinger tas imot allerede nå. Platen koster kr. 250,- (svart vinyl) og 300,- (oransje vinyl) + ev. forsendelse.  

søndag, august 14, 2016

Inculcado – I Don´t Care (singel anm.)

Fauskebandet Inculcado er snart tilbake med en ny singel (slippes Onsdag 24. august) etter at de slapp singelen «Dance My Way» i april i år. Nå er det «I Don´t Care» det handler om, og som vanlig slippes den på deres eget merke, Inculcado Records. Den vil da forefinnes på alt at av strømme og nedlastingstjenester.

Tidligere har de blitt sammenlignet med Madrugada. Den sounden har de definitivt utviklet seg vekk fra inn ett litt mer røffere og tøffere og mer rocka lydlandskap. Det er litt mer snert i setningene og rytmeseksjonen trøkker litt hardere til i svingene og gitarføringen er fnugget mer aggressivt slik at sluttproduktet svinger som bare f. De lover et forrykende liveshow, og det betviles ikke hvis resten av repertoaret deres er i denne klassen. For dette er mer opp mot Cato Salsa Experience og My Midnight Creeps og det bandene der enn noe annet.

Samtidig har de beholdt noe av særpreget. Kanskje ligger det mye i vokalen? Er ikke sikker men man hører at dette er Inculcado og man liker det man hører hvis man har en fnugg av rockefot tilknyttet kroppen. Det er bare å glede seg til neste album. I mellomtiden sjekk ut «I Don´t Care» og har man muligheten til å se dem live, gjør det.

Her er to sjanser i nærmeste framtid:
25.08 – Dama di, Bodø
17.09 – Henningsvær Ølfestival

lørdag, august 13, 2016

torsdag, august 11, 2016

Støttekonsert for Gaza

En av årets viktigste konserter er den omtalt som. Støttekonserten for å bryte blokaden av Gaza forgår på Blitz i morgen 12 august. Pengene går uavkortet til å bidra til å finansiere ferden i september.

konsertens event kan man lese at "Et av de viktigste målene for turen er å fremheve de ødeleggende effektene av Israels brutale blokade mot det palestinske folket, samt å heve stemmene til de mange palestinske kvinnene som er aktivt deltakende i kampen mot den ulovlige okkupasjonen."

Av de som stiller opp til denne musikalske dugnaden er Bøyen beng, Valentourettes og Danger!Man fra Norge og spanske Heksa. I tillegg vil ett hemmelig band også spille og det vil bli vist film.

I det hele tatt en konsert alle bør få med seg.

Nytt(ige nyheter)

1967 var det året 126 spilte inn - og ble "legendariske" - med låta "Graveyard Paradise". Neste år (2017) er det 50 år siden. Det kan bandet ikke la gå upåaktet hen og de har derfor allerede begynt å forberede seg for "et eller annet" som frontfigur og låtskriver Asa Krogtoft ordlegger det på bandets Facebook side.

Når man først er i «gamle dager». I disse dager kommer Nina Askelands album «Start From Scratch» ut på CD i remastret utgave og fortsatt med Lava som backingband. 

Kraftig forsinket kan vi gratulere The Phantoms med deres fjerde album, som har fått tittelen "Their Legendary 4th". Albumet er ute både på vinyl og CD.

Amat Escalantes nye film «The Untamed» får premeiere på filmfestivalen i Venezia og skal også vises på Toronto filmfestival. Filmen får norsk premiere senere i høst(vinter). Soundtracket står Lasse Marhaug og Guro Moe for.  

VLN er er ett relativt nytt bekjentskap fra popsektoren. De slipper ny singel i morgen (12 august) med tittelen "Top Of The Edge". Det markeres med følgende konserter i nærmeste framtid:
Fredag 12. august – Foynhagen, Tønsberg
Mandag 15. august – Chateau Neuf (Manic Monday), Oslo
Onsdag 24. august – Verdensteateret, Sandefjord
Onsdag 24. august – Lambertseter (LaCuba Festivalen), Oslo

Ny singel fra SIBIIR ute nå. Lytt og bli frelst du også: 

tirsdag, august 09, 2016

mandag, august 08, 2016

Jimbo Jones er tilbake (i allefall for en konsert)

Det legendariske skittenpønk orkestret Jimbo Jones har endelig gjort alvor av lovnaden om å ha en reunion konsert.

Stedet er bandets hjemby Trondheim og stedet er Verkstedhallen den 15 oktober i det herrens år 2016. De som ikke har opplevd dem før har nå en siste sjangs på overtid. Alle andre vet hva man har i vente og det burde være mer enn god nok grunn til å plotte inn Verkstedhallen på kalenderen.

I tillegg skal to andre trønderhovedstads band traktere sine respektive låter til allmenn fornøyelse. Det er Victimised og Vi gruer oss. Det er bare å konkludere med at her kan man trygt glede seg til en festaften av de sjeldne.

søndag, august 07, 2016

Tromsø brenn! (en anm.)

Robert Dyrnes har tidligere gjort en diskografi på Tromsøs elektronika scene, nå tar han for seg Tromsøs pop, rock og visesang scene. La det være sagt først som sist, dette er en bok enhver nerd, platesamler, Tromsøværing, journalist og/eller musikkhistoriker ikke kommer utenom. Dette er en bok som kan leses fra perm til perm (som nok bare de mest interesserte vil gjøre) eller aller helst brukes som ett oppslagsverk neste gang noen lurer på når Karlsøy prestegaard ga ut sin første singel eller hva Steinar Albrigtsens første album het osv.

Boken er delt opp i flere seksjoner. Den åpner med forord, deretter om Tromsø scenens utvikling og før hoveddelen for man også en innføring i Tromsølåt konsertserien. Etter hoveddelen får man ett nytrykk av heftet «Tromsø rock 58-75» som opprinnelig kom ut i 1975, og som viser utviklingen av scenen til da. Alle disse delene viser vei og gir grunnlag for å kunne utnytte og fordype seg i hoveddelen.

Hoveddelen i denne boken er en alfabetisk gjennomgang av de artistene/bandene som er tilknyttet Tromsø på en eller annen måte, og som har utgivelser å vise til. Her er noen ytterst få unntak på artister/band uten utgivelser, men da som en dyd av nødvendighet for å vise enten videre karriere til enkeltmedlemmer eller at den utvalgte hadde stor innflytelse på miljøet i Tromsø. Men siden hoveddelen mest av alt er en katalog/oversikt/diskografi over Tromsøs utgivelser så er det selve diskografidelen som er i hovedfokus her. Bare unntaksvis er det litt lengre utdypinger på artist/bandet karriere i tillegg til utgivelsene. Alt fordelt utover 218 sider tettpakket med informasjon.

Slike oversikter blir aldri komplette, men denne er så komplett som det er mulig, selv om det sikkert er noen samleplater fra en av jordens avkroker Espen Linds låt «When Susanna Cries» har vært inkludert på, men som ikke har blitt fanget opp og inkludert her. Men alle artistene/bandenes egne utgivelser er opptegnet her og da med alle låtene, utgiver, katalognummer, format og andre relevante opplysninger. Ikke ulikt pønkdiskografien, «Gleder meg til år 2000», som Robert Dyrnes var med på å sette sammen i 2014, for de som er familiær med den boken. Dyrnes nevner at spesielt demoer, nettutgivelser og lignende er vanskelig å fange opp. Til tross for det har han klart på imponerende vis i stor grad å inkludere disse også.

Med boken følger det også en repressing av Søt hævns legendariske EP «Asfaltparasitta», på vinyl selvfølgelig. Alt trykt og utgitt i kun 300 eksemplarer som nok vil være forlengst utsolgt til julerushet setter inn. Med andre ord, her er det bare å bestille ett eks før det er for sent. Det hele utgis offisielt onsdag 24 august i år, når åpningen av nye Tvibit (Rockens Hus) i Tromsø finner sted. Boken kan forhåndsbestilles her

torsdag, august 04, 2016

onsdag, august 03, 2016

Ghost Town på vei til Kina

Det norske plateselskapet Ghost Town kunne meddele dette i dag; «Det ble i dag signert en lisens kontrakt mellom Ghost Town og Pocket Records, om at Ghost Town leverer 200 låter til det kinesiske markedet i Januar 2017.»

Med det følger Ghost Town etter inn i ett av de sterkest voksende markedene i Verden i dag. Per i dag har de avtaler med selskaper i Tyskland, USA, Frankrike, Sverige og nå endelig Kina, igjennom Pocket Records. Visjonen til Ghost Town har vært å bli det Norske selskapet som eksporterer mest norsk musikk til utlandet innen 2020. Ett hårete mål som i dag ble litt nærmere realisering.

Pocket Records har base i Tianjin, og har allerede ett kontor i Oslo som drives av Miaowen Zhou. Pocket Records representerer fra før av også norske artister som Egil Olsen og Bellman i Kina. Ett siste hinder er for at transaksjonen skal fullføres kreves det både gjennomgang av alle tekster til artistene, samt at myndighetene i Kina skal gjennomgå pass til alle medvirkende i saken. Som vil si over 150 musikere og artister.

tirsdag, august 02, 2016

RIP Jon Klette.

Viderebringer Jan Granlies nekrolog. Den sier det meste.