torsdag, mars 31, 2016

Grinding Fortune med nytt album 1 april

Oslobandet Grinding Fortune slipper sitt fjerde album, "Itch Relief", i morgen 1 april. Hvis man er lynrask har man ennå mulighet til å gå inn på deres Bandcamp å forhåndsbestille deres fjerde album. Gjør man det får man en ekstra låt som DL i tillegg til albumet. "Itch Relief" er tilgjengelig digitalt fra deres Bandcamp i tillegg til på god gammeldags kassett i 100 eksemplarer. Forutenom det kommer albumet på alt av strømmetjenester rundt omkring.

I følge presseskrivet har de nå fått en ny line up (uten at noen navn var nevnt) og at deres nye album viser en mer kompleks side av bandet enn noensinne. Albumet utgis av Negative Vibe Records. Releaseparty skjer på Revolver i Oslo 8 april 2016. Facebook event her.

Med seg på releasepartyet kommer Blodspor, som også kommer med nytt album i april. Deres har fått tittelen "Only Sheep Cry Wolf" som slippes 11 april. I morgen slipper de video for låta "Black Mass" fra nevnte album
.

Savoy på vinyl for første gang.

Bergens labelen Apollon har gjort det som ingen har klart hittil, nemlig overtalt Savoy til å få foreviget alle deres fem første album på vinyl! Det vil si de jobber ennå med å få frigitt debutalbumet fra Warner, så de starter med å utgi andre albumet Lackluster Me først, så kommer resten som perler på en snor.

Apollon labelen var jo i sin tid Bergens viktigste selskap tidlig på 1980 tallet. Etter en lengre pause kom de tilbake for noen år siden. I likhet med Apollon har Savoy hatt pause noen år men har nå startet arbeidet med nytt album. Hvem som blir utgiver av det er ennå usikkert og dermed også når det blir utgitt.

Nytt album fra Borgen

Norweirdian presenterer Andre Borgens fjerde soloalbum How. Denne gangen er det i følge presseskrivet snakk om «... vindskeiv indie uten fotballrefrenger, kjipe koringer og stadionperk.».

Borgen, opprinnelig fra Heddal/Notodden og nå bosatt i Oslo har holdt på med musikk i og utenfor soverommet i snart 20 år. Han har rukket å være gitarist/låtskriver i kunstrockbandet Yoreyolk og gjort sitt innen house/techno fra gaming-enheten hans på gutterommet men for mange kanskje mest kjent fra sin karriere i Oslos improv/støymiljø med blant andre PG Galåen, Lasse Marhaug, Maja Ratkje og mange andre.

Men alltid med et sideblikk mot låtskriving, noe som har resultert i albumer på plateetiketter som Metronomicon og Humbug og med spor på samleren Money Will Ruin Everything fra Rune Grammofon med mer.

I morgen 1 april (og nei det er ingen forskuttert aprilspøk) slipper han et album som indieartist. Det slippes i et begrenset opplag av 200 eksemplarer som LP.  

The Phantoms med nytt vinyl album rett rundt hjønet

onsdag, mars 30, 2016

Nytt album fra Kaada og Patton

Igjennom Dangerous Minds kan man nå streame det kommende albumet til Kaada & Patton. Igjennom deres Bandcamp har man kunnet streame den første låten en stund, men her er hele albumet.

Forøvrig deres første album siden de kom ut med Romances i 2004!

Bendik på norgesturne (inkl noen spillinger i Finland)

Klikk på bildet for å få det mer leservennlig :-)

søndag, mars 27, 2016

Støy på landet 2016 søker artister

Så er tiden atter kommet for å melde seg frivillig til å spille på Støy på landet. Klikk deg inn på Facebook eventen og vips så er du i gang. Her følger en svært informativ lydreklame (informasjon) om festivalen; 

onsdag, mars 23, 2016

Mayflower Madame – Observed In A Dream (album anm.)

22 april slipper Oslobandet Mayflower Madame sitt debutalbum «Observed In A Dream», sånn ca 3 år etter deres debut EP. Siden da har de sluppet noen singler og spilt både i inn og utland til strålende kritikker. Hvorfor hører man fra første stund.

Albumet åpner riktignok med et støyende landskap som umiddelbart bringer tankene til Anders Brørby, som under minuttet senere blir brutt av postpunk aktig gitarharmonier og en rytmeseksjon som følger opp og blir toppet av en vokal som setter prikken på ien. Ta å tilsett en touch av shoegaze også, men da litt nedtonet.

Dette er muligens mimremusikk for de som hadde sin sterkeste blomstringstid på første halvdel av 1980-tallet med en sterk hang til da tidens engelske depperock, men sett i lys av alt av mimremusikk som regjerer i dag fra indie til psykedeliske influenser så kan fort dette bli the next big thing.

De har blitt sammenlignet med Jesus & The Mary Chain og ja det er lett å se den, men de har ikke den veggen av feedback, men låtene til Madamene er like catchy. Men i tillegg har de fanget opp noe lettere udefinerbart som tidvis bringer tankene over Atlanteren til en litt nedstrippet utgave av Teenage Jesus & theJerks, men kanskje like mye til The Sound, Joy Division rundt «UnkownPleasures», The Sisters Of Mercy og tidlig The Cure.

Selv om det er lett å trykke på post punk knappen, så må det sies at Mayflower har gjort ett meget godt stykke arbeid her. Fengende flotte låter, nydelig arrangert, luftig og fin produksjon som fremhever klangbildet og får virkelig frem kvaliteten i låtene. Tilsammen har de begått et album som gjør at man leter etter repeat knappen umiddelbart etter at album er avsluttet. Etter noen gjentatte avspillinger gror det ennå og man tar seg i å nynne på låtene. Alt ligger til rette for at 2016 kan bli bandets gjennombruddsår.

Det er bare å håpe de snart kommer til et konsertlokale nært deg. I mellomtiden bør du bruke litt tid på dette knallsterke debutalbumet.  

Inferno hele påsken, starter i kveld med Indie label aften


tirsdag, mars 22, 2016

søndag, mars 20, 2016

lørdag, mars 19, 2016

Aiming For Enrike med singel nå og album snart

Aiming For Enrike har nettopp sluppet singelen "Newspeak" som er hentet fra deres kommende album "Segway Nation" som kommer i salg fra og med 5 mai. Duoens særegne lydbilde burde appellere til alle de som trives svært godt utenfor VG listen men innenfor rekkevidde.

De kan oppleves live her i nærmeste framtid;
Mar. 19 - Gamlebyen Kulturhus, Fredrikstad
Apr. 16 - Bryggerhuset, Halden
Jun. 3 - Nattjazz, Bergen

Snur film og bli overbevist du også; 


Post art utstilling ønsker å låne fanziner for å stille ut!


fredag, mars 18, 2016

Nytt(ige nyheter)

Endelig er Joddski tilbake i godt gammelt slag. I dag slipper han sin singel "Ærlig sak" som er en forsmak på hans neste album "Han Far" som slippes senere i vår. Låten fremføres live første gang på Rock mot rus på Andenes på selve slippdagen 18.mars. Joddski har et nært forhold til festivalen. Det er her han møtte Poppa Lars og Jan Steigen for første gang, og som senere er mer kjent som Tungtvann.

Er vel på sin plass å minne om at påskens vakreste eventyr heter Inferno og går av stabelen i Oslo. Sjekk poster for mer info eller gå inn på linken for mer.

kaffi fanzine fra Haugesund lanserte nylig sitt Vol.#08 med intervjuer av:
- Kristopher Schau (TheDogs)
- Kjetil Nernes (Arabrot)
- Gummbah , Hollandsk tegneserieskaper
- Peter Beste, kjent fra sin fotobok "TrueNorwegian Black Metal"
For å markere dette har Kaffi en event hos Lets Buzz! Tattoo i Bergen i dag. Mer om det finner du på denne eventlenken.  

Flax sitt andre album "Monster Tapes" kommer nå ut offisielt på blå vinyl i 500 eks og på CD. Begge på Sentral forlaget som nylig slapp vinyl EPen "Minus One". Både album og EP kan nå forhånds/etterbestilles.

Nytt album fra Large Unit ute 1 april. Det har fått tittelen Ana. Det markeres med releasekonsert 7 april på den Nasjonale jazzscenen.

Ny singel fra Mayflower Madame, som er fra deres kommende album "Observed In A Dream" som slippes 22 april. 

torsdag, mars 17, 2016

Ny video fra Abbath

Nytt Goldies ute nå

Så er årets første nummer av platesamlerfanzinen Goldies kommet. Med det har det kommet imponerende 40 utgaver. Ikke verst.

I denne utgaven som i de foregående er det faste spalter som leserbrev, Auduns syngedame-harem (Denne gangen Lise Botts), en ny samlergaling blir intervjuet om sin samlemani (les vinyl mani), nyheter og sladder blir oppsummert i gullsitater og oppgulp spalten. Av nye ting er at man i hver nummer fra dette av skal se nærmere på singler i skandinavia og singler som hitter. I tillegg 5 del i den korte innføringen om proggresiv rock og en sak om Syd Barretts karriere og hans liv i etterkant av den.

Som vanlig i svart/hvitt trykk, 32 sider og A5 format. Og som vanlig, denne kan ikke seriøse vinylsamlere leve uten.  

onsdag, mars 16, 2016

Anders Brørby – Nihil (album anm.)

Det er en klar utvikling i Anders Brørbys solokarriere der han han har søkt sitt uttrykk. Det har han gjort i mellom akustiske lydbilder og mer elektroniske landskap. Med Nihil er det å håpe han har funnet sitt uttrykk for dette albumet er magisk vakkert og viser en komponist og utøver som har funnet ett uttrykk som er inkluderende, men samtidig mørkt og kjølig. Det tar lytteren fra første sekund og slipper aldri taket og når platen er ferdig må man ha mer. 

Det er vanskelig å beskrive musikken da den svever mellom sjangre og er tidvis field recording basert, for å skli nesten ubemerket inn i en glitchende industriell ambient sekvens. Brørby har hentet lyder, uttrykk, inspirasjon fra så mange kilder og samtidig sydd dette lappeteppet av inntrykk og uttrykk sammen i ett særdeles helstøpt album.

De 10 komposisjonene som utgjør Nihil er små gløtt inn i ett mørke som kunne vært hentet fra Eraserhead eller Bad Boy Bubby. Filmmusikk for dommedagsfilmer som er alt annet enn actionfylte. Filmer som viser glimt av håp men som mest av alt er dystre mesterverk. Filmer som aldri ville ha blitt det de er uten musikken for å frembringe den mørke siden i sinnet. Sånn er dette albumet. Det er tidvis kølsvart, men likefullt glimter det til med sol bakom skyene. Men det varer ikke lenge før det mørkner igjen.

Musikalskt er dette først og fremst dark ambient. Artister som Biosphere og Erik Wøllo i sine mørkeste hjørner er de nærmeste preferansene på de lyseste sidene på dette albumet. På den andre siden har vi Are MundalLasse Marhaug og Bjørn Hatterud i sine mest ambiente øyeblikk. Innimellom der tetter Anders Brørby ett hull.

Med Nihil legger Brørby inn den sterkeste søknaden til årets album i år. Faktisk er dette en av de beste norske albumene innen dark ambient noensinne. Selv internasjonalt bør denne vekke betydelig oppmerksomhet og bør falle i smak for alt fra electronica fans til de som sverger til elektronisk kraut. At den engelske labelen Gizen har signet Brørby viser at han har potensiale til å nå langt utover landegrensen med sin musikk. Vel fortjent.

Albumet kommer i et begrenset opplag av 175 eksemplarer, nå førstkommende fredag (18 mars) på CD. Dette er andre album i en ny serie fra Gizen som heter Dark Peak. Innpakningen står i stil til musikken. Mørk, litt udefinerbart og innbyr til forundring og utforskning. Gjør deg selv en tjeneste og invester i dette albumet for dette blir en klassiker, det tørr jeg garantere.

Utdrag fra Kim Myhr og Lasse Marhaug sitt verk "On the silver globe"

tirsdag, mars 15, 2016

Nytt(ige nyheter)

For tiden går science fiction operaen Elysium på den Norske Opera & Ballett med nykomponert musikk av Rolf Wallin. Første forestilling gikk 12 mars men ennå noen forestillinger igjen (2 april er siste) så ennå mulighet for å få med seg denne.

Årets Nødutgang festival skal gå av stabelen i 2016 for 11. gang 30. september til 1. oktober. Første (og hittil eneste) artist er sluppet og det er ingen ringere enn Deathcrush!

En annen festival som er ennå senere på høsten, faktisk rett oppi jula er Canarias Hard & Heavy Meeting som går av stabelen for tiende gang og også i år på Kanariøyene (som hvert år). Så populært er det at årets festival hotell allerede er fullbooket og de nærmeste hotellene fylles raskt opp også. Årets line up består av; Coverman, Those Left Behind, Triosphere, Keep Of Kallesin, Silence The Sky og Profane Burial.

For de som ikke vil vente så lenge på å oppleve levende metal så er påska og Inferno rett rundt hjørnet.

Martine Kraft slipper sin nye singel "Solefall" førstkommende fredag 18 mars. Som vanlig står hennes folkemusikk inspirerte fele i sentrum med rocka rytmer til å fylle ut lydbildet.

Når man er inne på rocka folkemusikk, så er den Oslo baserte duoen Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola ”Widdershins” førstkommende torsdag (17 mars). Dette er første singel fra deres andre album som etter planen kommer i september i år.

Norsk tiger presenterer drømmepop på sin nye singel "Ekko (av deg)". Dette er siste singel de slipper fra det kommende albumet som kommer i mai. På denne har de fått med seg både Gisle Frøysland (Alle tiders duster mm) og Kjetil Nernes (Årabrot mm)! Singelen slippes 17 mars.

Mange har fått ørene opp for Beady Belle. I morgen onsdag 16 mars kommer hennes nye singel "Incompatible. En jazzet ballade som tar tempen på New York. Den er hentet fra hennes nye album "On My Own" som er ventet utgitt i nærmeste framtid.

Nettselskapet Paranoia Is Freedom har vært mer eller mindre nede de siste årene etter at det amerikanske antipiratbyrået fikk stengt Megaupload hvor de fleste av filene var lastet opp. Nå er de lastet opp igjen på Internett Archive. Nå skal alle filene være oppe å går igjen og alle er klare til gratis nedlasting. To unntak i at noen album er utgitt på vinyl etter at de først ble publisert som DL.

mandag, mars 14, 2016

Durivill – Durivill (minialbum anm.)

Durivill er etter eget utsagn «...et trøndersk band som blant annet spiller en god blanding mellom sirkusprog og trønderfusion.». Det høres fort når man begynner avspillingen av deres første vinyl utgivelse, som slippes førstkommende fredag med releaseparty på Fru lundgren.

På kav trøndersk fremfører de sin musikk, som enten du liker den eller ei, aldri blir kjedelig. Her hoppes det vilt og herlig mellom progtemaer, funk inspirert rock, litt ska og mere straight rock i vildens sky. Til tross for det blir det aldri kaotisk eller usammenhengende. Det er en slags rød tråd, eller kanskje mest av alt en litt udefinerbar signatur i låtene. Vokalens rå særegenhet og dialekta setter utvilsomt sterkt preg på utfallet, men det er noe mer der inne ett sted.

Siden sommeren 2012 har de perfeksjonert sitt lydbilde og aksjonert på mer enn en scene rundt i landet og etterlatt seg et publikum som bare vil ha mer. Hvorfor hører vi lett når man spinner i vei denne vinylen. Det svinger som bare f. Disse karene vet hva som fenger og de har evnen til å skape fengende flotte låter av riff og bruddstykker som man i utgangspunktet ikke så for seg komme inn i øregangen.

De som er i Trondheim nå på fredag bør så absolutt vite sin besøkelsestid. «Min egen lille stolthet/førr æ e solid» synger de en plass. Et utsagn som brenner seg fast og ja, det er faktisk all grunn til å være stolt av dette sluttproduktet for det er så absolutt solid.  

fredag, mars 11, 2016

Inculcado live fra Umeå kl. 22.00 i kveld (11 mars)

Klikk deg inn på denne linken tett på 22 i kveld :-) så får du se Inculcado fra Fauske i levende bilder (og lyd) direkte fra deres konsert i Umeå, Sverige.

Øvrige konserter fra dem i nærmeste framtid inkluderer disse:
16.04 – OSLO – Mono
22.04 – TROMSØ – Bastard Bar
23.04 – BODØ – Sinus

torsdag, mars 10, 2016

Blues For The Red Sun #3

I morgen er Tromsø byen å være i og Driv er stedet det skjer. De tre bandene HeaveBlood & Die, Red Mountains og Hjortene setter hverandre stevne. Vi snakker her om plateselskapet Blues For The Red Sun sin tredje konsertaften.

I følge presseskrivet fremfører Trondheimsbaserte Red Mountains «...seig, psykedelisk stoner rock.» Debutalbumet ”Down With The Sun” ble sluppet på vinyl i september fjor på det Berlin-baserte plateselskapet Nasoni Records. I 2015 spilte de på Urørtscenen under Pstereofestivalen, og albumslippet har blitt fulgt opp med en godt besøkt Norgesturne. Red Mountains er allerede i gang med innspilling av album nummer to og slipper første singel i første del av 2016.

Tromsøbandet Heave Blood & Die følger opp med «...mørk, tung og seig doom...» Bandet har allerede rukket å spille en rekke konserter i Tromsø og som vinnerne av fjorårets Rock Mot Rus på Andøya, spilte de også Buktafestivalen og Aronnesrocken i Alta. Bandet har vært i studio og har i følge velinformerte kilder et knallalbum i ermet. Det albumet blir sluppet i mai på Blues For The Red Sun labelen.

Til sist kommer danske Hjortene som har to mindre utgivelser bak seg og et debutalbum snart ute. Sistnevnte som splitt med President Fetch

onsdag, mars 09, 2016

Nytt(ige nyheter)

Kvelertak kommer med nytt album i mai i år (det burde glede de fleste). Nattesferd slippes 13 mai i svart vinyl, gjennomsiktig blå vinyl og i krystal klar blank vinyl. Alle tre utgavene er det nå mulig å forhåndsbestille her. Er du av de som ikke er helt overbevist om at du må ha albumet slippes det i nærmeste framtid en digital singel med navnet "1985". Albumet er forøvrig spilt inn live i studio. I april vil de forøvrig turnere USA på kryss og tvers. Datoer kommer senere.

Telemark kammerorkester ga tidligere i måneden ut sitt femte album; Tapestry. Det albumet inneholder syv verker av komponister fra nyMusikks komponistgruppe, dirigert av orkesterets kunstneriske leder Lars-Erik ter Jung. I CDens heftet får man grundig informasjon om bakgrunnen for prosjektet, bl.a. gjennom en samtale med alle komponistene.

Popjazz orkesteret LEO eller Love Exit Orchestra om man vil, slipper sin nyeste singel "Don´t Get Me Wrong" digitalt i morgen 10. mars.

Når dette leses har The Dogs tatt turen innom Big Dipper i Oslo og spilt inn sitt nye album som slippes senere i år. Bandet og Big Dipper har hatt et nært forhold helt siden bandet tusla inn dørene med den første sjutommeren deres i 45 limiterte eksemplarer for snart 5 år siden, og frem til de for 2 måneder siden hadde et eksklusivt førslipp av fjerdealbumet «Swamp Gospel Promises» i butikken like før jul. Første sjangs til å se dem i live igjen er;
22 april, Blårock, Tromsø
23 april, Berg Tre Scene, Bjerkvik

Første låt fra det kommende Tante Grusom debutalbumet er sluppet. 

Blood On Wheels – II – It´s All A Lie (album anm.)

Dønn ærlig hardrock som åpner med å fortelle at «Told you what you wanna hear/Lie to you». Når albumet har undertittel «It´s All A Lie» kan man bli fristet til å tro at Blood On Wheels prøver å bløffe noen. Gudene vet hvem for det skinner fort igjennom at dette er oppriktig rotekte rock. Dette albumet er alt annet enn en løgn.

Ved første lytt høres låtene OK ut. Man oppdager at rockefoten går og man nynner med og har det ganske så koselig. Ja nesten litt for koselig. Det bedrer seg for hver avspilling. Da gror rammeverket i låtene fram låt for kåt, riff for riff. Da kommer røttene fram og man føler at dette er nok et steg i riktig retning og viser at det gror i bandet og i låtene og rillene gir det hele enda ett magisk puff i riktig retning. Fra førstealbumet fram til dette andre albumet har de gjort som Prøysen og funnet fram blanke ark, men uten å skrote seg selv.

Her lurer Stooges, Leather Nun og lokale favoritter som Null$katte$nylterne og Caddilac i kulissene men retappet og omkonstruert til det hele har blitt Blood On Wheels. Mørbanket og pisket ut igjen i en helhjertet rocka versjon med et klart og tydelig svimerke på her eneste låt. De finner ikke opp det berømte kruttet på nytt, men så er nå ikke det poenget med denne sjangeren å bryte ned definisjoner og sjangre, men å gjøre det beste man kan innenfor gitte rammer. Der gjør bandet en meget overbevisende på dette albumet.

Dette er seig skitten rock som ikke gir ved dørene men som tar deg med inn i deres musikalske univers. Dørene er herved åpne og enhver med en rocka fot (eller to) bør av ren egeninteresse ta minst to tre lytt på dette albumet. Garanterer at til da har du forstått hvorfor akkurat du bør investerere i dette albumet som er ute digitalt og på en nydelig rød vinyl LP.  

Bludozer – Unstable Misguided (EP anm.)

Nok ett hardtslående rockeband fra trønderhovedstaden som har holdt det gående siden 2011 og som nå slår seg frem fra de innerste kretser og manifisterer sin musikk på en utgivelse. Denne gangen en CD EP fra Bludozer med tittelen Unstable Misguided.

Bare å slå fast først og fremst at dette er alt annet en ustabilt og rettningen er ikke til å ta feil av. De har fortsatt i den retningen som lå åpen etter at Reilly Express, Jimbo Jones og Rifu la inn trommestikkene og la plektrene på hylla eller nåtidens svært oppadgående Blood OnWheels. Det er kompakt, hardt og fylt av hardrockens hardere feeling, men utfylt med litt mere heavy gitar riff her og der og med et driv som kan minne om MC5 til tider.

Innimellom har de lagt inn noen gitarsoloer som får drømmene til å dra langt vekk og lengre enn langt før det rytmiske dyret våkner til live og spiser enhver avstikker som om de var chips. Her er det stå-på-driv som river bokstavelig talt i rockefoten og lar den gå til EPens fire låter er trampet grundig og godt inn i både marg og bein. 

Å se denne kvartetten live må være en svett opplevelse hvis de holder det de lover her. Det er bare å glede seg til hva de skal komme med neste gang, for det er svært lovende takter Bludozer serverer på sin debut EP. I mellomtiden får man spille fillene av denne EPen.  

tirsdag, mars 08, 2016

Behind The Pieces på vinyl og med singel

Sist lørdag ga Behind The Pieces ut sitt debutalbum "Auto Destruct" som kom digitalt i fjor, på flunkende fin rød vinyl, med utbrettcover hvor alle tekstene var trykt. Herligheten kommer i kun 250 eksemplarer og er utgitt av bandet selv, og distribueres av Dirt Records og Requiem Production og vil forefinnes i alle vinylasyl med respekt for seg selv i nærmeste framtid (om den ikke allerede er der).

I dag på kvinnedagen gir de ut den første singelen fra deres kommende album, som kan ventes mot slutten av sommeren i år. Låten "Rebel Girl" ble skrevet av Joe Hill i 1915! Men som bandet selv påpeker "Dessverre like aktuell i dag.". Melodien har de komponert selv og til sammen blir det en sterk hyllest til kvinner og deres rettigheter på kvinnedagen 2016. Denne blir kun utgitt digitalt før den kommer på nevnte album.

Nytt Origami Replika album ute nå.

Origami Replika er ett løselig kollektiv som går sine egne veier mer enn engang i løpet av samme låt. Så også i dette tilfellet, hvor det varierer fra hemningsløs sampling av Black Sabbath på "ngs (norwegian girlfriend syndrome)" til andre ytterpunkter. Alltid rytmisk og med en smådesperat vokal som kommer seilende inn og ut av kaskader av støy.

Dette fungerer fortreffelig til tider og andre ganger kanskje ikke like mye. Men albumet de ga ut i går er så absolutt verdt å sjekke ut. Gratis gjennomlytting av "Whitestar" for de sartere sjelene. Alle andre som trenger en utfordring i hverdagen kan bare gå rett til kassen og laste ned albumet. Dette kan fort bli en snakkis i de mer innadvendte kretser og en nachtspiel klassiker i de mer utagerende sosiale lag :-)

fredag, mars 04, 2016

Behind The Pieces på vinyl

Endelig er Behind The Pieces debutalbum "Auto Destruct" ute på vinyl. Det har vært tilgjengelig på "alt" av strømme- tjenester og DL siden i fjor men nå foreligger den i fysisk utgave.

"Auto Destruct" har fått tildels strålende kritikker i alt fra lokalavisen AvisaNordland til hissig.no. Det alle er enig om er at dette er et band det knytter seg stor spenning til. De er i studio for tiden og spiller inn sitt neste album som er ventet utgitt en gang i løpet av sommeren som kommer.

Albumet kommer på rød vinyl, med utbrettcover med alle tekstene på. Herligheten er begrenset til kun 250 eksemplarer og blir sluppet på releasepartyet i Narvik, under den 60 vinterfestuka! Her er det bare å kjenne sin besøkelsestid å løpe å kjøpe.

torsdag, mars 03, 2016

Midnight Choir sitt album "Olsen's Lot" for første gang på vinyl

Nå kommer endelig Midnight Choir sitt album "Olsen's Lot" for første gang på vinyl! Det skjer i anledning at bandet gjør to konserter på Rockefeller (søndag 6 og mandag 7 mars).

S2/Playground er de som har tatt på seg det ærefulle oppdraget. "Olsen's Lot" 20th Anniversary Collector's Edition som den fulle tittelen er, kommer både på dobbel LP med utbrettcover og som CD i digipack. Begge utgavene inkluderer 10 Bonus-spor i.e. ikke tidligere utgitt materiale, outtakes, rehearsal og pre-production etc. Snacks for fansen.

Når plater skal gjennutgis er det svært prisverdig at man inkluderer tidligere uutgitt materiale så selv de mest ihuga av fansen får noe nytt å dyppe øregangen i.

For de som er i Oslo så kommer bandet til å signere albumet på Big Dipper på mandag 7 mars fra 17:00. Mer info om det her.

tirsdag, mars 01, 2016

Nytt(ige nyheter)

18 mars kommer ett nytt album fra Anders Brørby, med tittelen "Nihil". Denne gangen utgitt på den engelske labelen Gizeh Records. Anmeldelse kommer nærmere release dato.

Nå er det klart at Karlsøy prestegaard sitt album "Dyret 666" blir represset i 400 eksemplarer på LP, der 100 kommer på hvit vinyl. Kan forhåndsbestilles her. 249,- for svart og 299 for hvit vinyl (begge + porto)

På selveste skuddårsdagen ble Christer Borgs komplette CD-utgivelser tilgjengelig i samleboksen "Boksen går", i 200 nummererte eksemplarer. Boksen inneholder alle 8 platene og et 60-siders hefte, med bilder fra de 14 årene de har holdt på, og tekstene til de fire første platene, som ikke ble trykt i heftene til disse platene. Siden flere av sikkert har noen eller alle platene, er prisen satt til kun kr. 300.- Bestilles fra Face siden eller her.

Durivill sin første vinyl slippes på releasepartyet på Fru Lundgren i Trondheim 18 mars, hvor den vil koste deg 100,- kr, mot normalt 150,- kr. Oppvarmingen på releasen står Duality for.

Maja Ratkje er klar med nytt album 18 mars. Det har fått tittelen "Crepuscular Hour" og kommer både som limited edition dobbel LP inkl CD+DVD, eller om man foretrekker det, kun som CD+DVD. LP utgaven kommer i 430 eksemplarer i "normal cover" mens 70 eks er med ekstra gull foil på yttercovret. Alle vinyl side D har en gravering. Kan forhåndsbestilles fra Rune Grammofon nå.

Danger!Man og Lucky Malice var på felles Tysklandsturne i fjor, i år gir de ut splitt LP der de på hver sin side covrer en låt med det andre bandet. Utenom den coveren serverer de fire ferske låter hver fra egen produksjon. Albumet "Handicap" slippes digitalt i dag. Kommer på grå vinyl i månedskiftet mars/april engang. De to bandene er også i år i lag på veien, men denne gang går turen til Spania og Baskerland. Her datoene;
18/3 – Madrid
19/3 – Almeria @ La Cueva
20/3 – Murcia @ Garaje Beat
21/3 – Valencia (D.I.T.)
22/3 – Barcelona @ Transformadores
23/3 – Zaragoza @ Arrebato
24/3 – Logroño @ Villa Truño
25/3 – Sestao @ Txirbilenea
26/3 – NEED HELP
27/3 – Zarautz @ Putzuzulo
28/3 – NEED HELP

Steinberget er vekket til livet igjen etter en pause fra 2008 (som inkluderte å være bassist i Slömber,  og trommeslager i Sugar Louise) med en singel utgivelse 4 mars, som har fått tittelen "Null tel hundre".

Draug Media slapp sin tredje labelsamler rett før helga, nærmere bestemt 26 februar. Som vanlig ett variert utvalg servert av labelens mer eller mindre aktive artister. Tittelen måtte jo bli "003"

Pil+Bue er nå klar for en lengre Europaturne som oppvarming for Long Distance Calling. Følgende datoer er klare;
28/04 – Münster (D), Skater's Palace
29/04 – Hamburg (D), Übel & Gefährlich
30/04 – Rostock (D), MAU Club
02/05 – Leipzig (D), UT Connewitz
03/05 – Berlin (D), Musik & Frieden
04/05 – Köln (D), Kulturkirche
05/05 – München (D), Backstage
06/05 – Karlsruhe (D), Substage
07/05 – Aarau (CH), KiFF
08/05 - Paris (FR) , Le Batofar
09/05 – Tilburg (NL), 013
10/05 – London (UK), Boston Music Room
11/05 – Bristol (UK), Exchange
12/05 – Leeds (UK), Brudenell Social Club
13/05 - Milton Keynes (UK), Craufurd Arms

Ny musikk fra Kristian Westergaard