søndag, januar 31, 2016

Nytt (for de fleste?)

29 januar ga Fysisk format ut nye singler med Årabrot (Rebekka (tragoedie)) og Beglomeg (Vi lever). Samme dag ga Johnny Kahlua ut sin nye singel "Like A Little Bird". Låten blir også å finne på hans debut album som kommer i mai i år. Anette Askvik slapp singelen "Don't you wish" torsdag 28. januar.

Den 10 februar kommer samleplate/kassett serien Bransjevelter på papir for første gang. #9 er en fanzine/magazine med saker fra Norge og resten av Verden, der undergrunn og opprør er to tema som går igjen!

Fanger i flyt er ett relativt nytt bekjentskap for de fleste. Oslobandet har nettopp sluppet sin debut EP på alt av strømmetjenester og som gratis nedlasting på deres web. Strøm eller last den ned om du liker rifforientert big rock. Dette er fort et band man får høre mer fra i fremtiden.

Iliosfestivalen i Harstad går i år av stabelen 4-7 februar. Festivalen har i løpet av vel 20 års eksistens utviklet seg til å bli en av landets mest etablerte og største festivaler for ny musikk. I løpet av fire dager viser festivalen bredde og variasjon i dagens samtidsmusikk. Ny musikk kombinert med andre kunstformer møter publikum der de er, på etablerte så vel som utradisjonelle konsertarenaer.

Motorpsycho kommer med en limited edition 7" singel 5 februar (Spin, Spin, Spin) og nytt album (Here Be Monsters) 12 februar. Sistnevnte både på CD og LP. Begge kan forhåndsbestilles nå på lenkene som er lagt inn på titlene.

Vredehammer kommer med nytt album, "Violator", 18 mars!! "Cyclone" fra det albumet kan du høre med å scrolle nederst på Lords Of Metal sin sak om "Violator".

Boomerang Rapido spiller musikk i den døende sjangeren rock & roll, og slipper 19. februar. sine første låter. Utgivelsen kommer på alle digitale plattformer og på 7-tommers vinyl med nedlastingskoder som inneholder et live bonusspor. Det hele feires med releaseparty på Gamla i Oslo 20. februar. Som oppvarming har de fått med seg Rat Miller og The Funeral Youth.

Den ledende uavhengige distributøren Believe Digital, åpner nå offisielt sitt norgeskontor i samarbeid med Indie Recordings.

10 februar er Freedumb tilbake med nytt album, Feeding The Tapeworm. Det markeres med en del turnering i løpet av våren. Følgende datoer er bekreftet;

lørdag, januar 30, 2016

Ny Joddski video

fredag, januar 29, 2016

Dunbarrow – Dunbarrow (album anm.)

Dunbarrow er i følge deres presseskriv «...et fire-hodet troll inspirert av iskalde vinternetter, upolerte demo tapes fra 70-tallet, og den svenske throwback-rocken fra starten av det 21. århundre.» Eller kanskje bedre beskrevet som et band sterkt inspirert av klassisk 1970-talls heavy metal kombinert med utfall og innfall fra de siste 40 årene. Breibeint metal som får håret til å vokse på enhver med andre ord.

Bandet har nå base i Trondheim, men er opprinnelig fra Haugesund. De har spilt sammen i over åtte år gjennom ulike bandnavn og sjangre. I 2014 ble det endringer i besetningen som fra da av har bestått av Espen Andersen (vokal) Sondre Berge (bass) Kim Henry Kling (trommer) Kenneth Lønning (gitar) og Eirik Øvregård (gitar). Etter å ha turnert flittig har de opparbeidet seg en livelyd som har gjort at de har bygd opp en fanskare og at media har plukket frem superlativer på deres vei fram mot debutalbumet.

Deres selvtitulerte album slippes i dag (29. januar) på Heksekunst Produksjoner med påfølgende norgesturné i Bergen, Haugesund, Stavanger, Trondheim og Oslo (med håp om at de blir booket til resten av landet også)

Albumet er akkurat så tungt og retroinspirert som deres konsertanmeldelser har antydet. Det svettes over riff etter riff som hugger seg fast i enhver metalhjerne og rir lytteren inn i en musikalsk sfære som yrer av 70-tallet, men i nåtidsdrakt. Ferskvare med gammalmetal stempel. Retro så det svir etter, men med en rød tråd av vilje til å tenke nok nytt til at dette er liv laga. For ett eldre metalhode som oppdaget sjangeren på 70-tallet er det herlig å høre at den «ekte» heavy metal sounden har sin rettmessige plass i det herrens år 2016 også.

Liker du (eller er fanatisk avhengig av) god gammel metal er dette et obligatorisk pliktkjøp. Alle andre burde gi albumet en lytt eller tre. Kanskje oppdager du ett nytt favorittband i denne utgivelsen.  

Nytt Blackmoon ute nå!!

Nytt år og nytt Blackmoon. For de som kjenner til fanzinen (magasinet?) fra før av så kan man trygt si at de fortsetter i velkjent stil. For de som ikke kjenner til Blackmoon fra før kan man rått og brutalt oppsummere den som et organ for norsk og internasjonal rock med en forkjærlighet for prog, uten at det tar helt overhånd. Til tross for navnet så er alt innholdet på norsk (hvis noen lurte på det)

Hovedsaken er en fin artikkel om Junipher Greene inkludert midtsideposter og en konsertanmeldelse av deres 50 års (!) jubileumskonsert. I tillegg faste spalter som plateanmeldelser og nyheter i tillegg artikler om norske og internasjonale artister som Gentle Knife, Robert Wyatt, Owane og Keith Scott m.fl. Fra de mest etablerte til de mer ukjente og up and comming som det heter på godt norsk.

Blackmoon er og blir en selvfølge for alle som vil holde seg oppdatert på hva som skjer i rockens verden.

torsdag, januar 28, 2016

Lucky Malice og Danger!Man ut på turne i Europa i mars


Flax sitt første album er 40 år i dag

I dag på dagen er det 40 år siden Flax fikk utgitt sitt første album "One". Med det kom også Norge på heavy metal kartet. Flere band hadde levert album/låter som var i nærheten av heavy metal, men med "One" fikk Norge sitt første rendyrkede heavy metal album.

På det tidspunktet albumet kom ut var bandet oppløst, og promoteringen besto stort sett i en annonse i VG! Faktisk viste ikke bandmedlemmene om at platen var ute før de leste om det i avisen. Albumet ble ikke fulgt opp med noen konserter, pressekonferanser eller omfattende annonsering. Til tross for det var det da noen sjeler som luktet gull og investerte i albumet.

I etterkant har førsteutgaven blitt omsatt for betydelige pengeverdier (ca 7500 på Ebay er rekorden der), pirat presset og reutgitt flere ganger. Dette blir selvfølgelig behørig markert på Flax sin Facebook. Der kan man lese vokalist Hermod Falch sin opplevelse av utgivelsen og litt om hva som har skjedd i etterkant. Her er et lite utdrag;
"Bandet tok pause høsten 1975 og var ikke-fungerende da albumet kom ut. Dermed tok Phonogram grep og laget tittelen: ONE. De hyret fotograf og sendte oss på en en-dags foto-session på Bygdøy, i surt og kaldt oktobervær i 1975.

Phonogram fikk ferdige taper fra Scanax Studio, for slikk og ingenting. Totalt NOK 3000 kan jeg huske. Dermed spanderte plateselskapet dobbelt cover, fikk trykt opp lanseringsbilder, bl.a bandbildet med politibilen, som jaktet på oss hele dagen. Albumet ble sluppet med en liten notis i VG. Ingen pressekonferanse. Ingenting skjedde rundt utgivelsen. Jeg visste ikke om utgivelsen før jeg leste det lille notatet i VG."

mandag, januar 25, 2016

RIP Lister

Andre Lister / Aziz Zrka gikk ut av tiden og etterlater seg en stor katalog av tidløs musikk. Enten det var som soloartisten Lister og/eller Morten munks glade dager, eller i Det elektriske kjøkken eller i noen av de mange andre bandene han var involvert i, var gjestemusiker for eller som produsent. Takk for alt.

Ny video fra Psykisk tortur

Her er en video fra Psykisk torturs live LP som ble utgitt i forrige uke.

lørdag, januar 23, 2016

I dag er det Off The Page - en musikkfestival uten musikk!

I dag (23 januar) går den tredje Off The Page festivalen av stabelen på Kunstneres hus i Oslo mellom kl 11:00 og 22:30. Dette er intet mindre enn en musikkfestival uten musikk!

Her blir det samtaler, foredrag og debatter om musikk, i tillegg til et gratis musikkmarked for uavhengig musikk og undergrunns­publikasjoner. Det vil bli salg av vinyl, kassetter, fanziner, tegneserier, bøker, plakater, effektpedaler og masse annet.
.
På programmet:
- Jazzlegende SidselEndresen
- Foleyartist SueHarding
- Ulvejoik med ÁndeSomby
- Musikalske åpenbaringer med Paal Nilssen-Love, GylveFenris Nagell, Lina Lapelyte
- Om partituret med TanjaOrning
- Tore Stavlund om melk
- DavidKeenan om ekstremmusikk
- Matthew Collin om pop og revolusjon
- Vagant-panel om norskemusikktidsskrifter

Det blir også visning av tre musikkdokumentar. Fullt program og info om dem finner du her

fredag, januar 22, 2016

Første singel fra neste album fra Rotvelt

Første singel fra det kommende Rotvelt albumet "En fortapt bror" som kommer i april.

Maja S.K. Ratkjes Vannstand-installasjon blir utstilt i forbindelse med Klimafestivalen§ 112

Oslo utgaven av Maja S.K. Ratkje Vannstand-installasjon blir utstilt i forbindelse med Klimafestivalen §112. I pressemeldingen kan man lese følgende;

 "Vannstand er en hyllest til de langsomt pulserende tidevannsskiftningene langs Norskekysten – laget av komponist Maja S.K. Ratkje. Verket er inspirert av tidevannets syklus – en levende kraft som er i konstant bevegelse gjennom værpåvirkning, månefaser og klimapåvirkning. I dag kan vi måle og undersøke havet, og vi ser at menneskenes påvirkning er i ferd med å endre det tilsynelatende evige kretsløpet langs Norskekysten. 

 Barn fra Tøyen skole er med som musikere i prosjektet. I tillegg høres lyden av bølger som slår mot land og barnas stemmer som uttaler ordet «vann» på sine morsmål. Lydinstallasjonen ble første gang vist i juni 2015 under nyMusikks festival Only Connect. 

 Prosjektet er kommet i stand gjennom samarbeid mellom nyMusikk, Den Norske Opera & Ballet, AKS Tøyen Skole og Oslo musikk- og kulturskole med støtte av Norsk kulturråd, Kunstløftet."

 Facebook event finner man her.

Installasjonen er plassert i Operaens foaje og har åpning i dag kl. 17.00 ved Maja Ratkje.
Åpningstider:
Fredag 22. januar 17:00-22:30
Lørdag 23. januar kl. 11- 22
Søndag 24. januar  kl. 12-22 

torsdag, januar 21, 2016

Joddski dokumentar på Tromsø International Film Festival

I dag og i morgen vises Joddski dokumentaren "Den vanskelige tida" på Tromsø International Film Festival. I morgen blir det i tillegg til filmen også en utspørring/intervju seksjon der journalistsluggeren fra Fauske, Egon Holstad møter Tromsø regissøren Carl Christian Lein Størmer og Ørnes store sønn Joddski. Er du i Tromsø vet du hva du bør gjøre. Alle som ikke er i Tromsø kan se filmen her;


onsdag, januar 20, 2016

Nytt album fra Tore Böe

I dag ga Tore Böe ut ett nytt album. Denne gangen er det et live album fra Emanuel Vigeland Museum i Oslo.

Opptaket ble gjort 27 september i fjor i det berømte kammeret som har 18 til 20 sekunders naturlig etterklang. Det åpnet selvsagt muligheten for Böe til virkelig å utforske klangene i sin egen musikk. Albumet heter Alive @ the mausoleum.

New World Vulture - Om ho naturi (EP anm.)

New World Vulture er soloprosjektet til Nesoddingen Kyrre Bjørkås (ex bl.a. Det Är JagSom Är Döden, Bogus Blimp og i backingbandet til Lucy Swan), født og oppvokst i hvalfangerbyen Sandefjord, og for tiden bosatt i Berlin. Nå er hans nye EP «Om ho naturi» klar for utgivelse. Blir utgitt i dag der ett meget lite opplag kommer med skulptur!

Musikalskt er dette omtalt som elektronisk etno-noir, men det elektroniske er ikke toneangivende, det er en akustisk gitar som angir låtenes struktur. Rundt dette skjelettet bygges låtene ferdige. Det eksperimenteres med lydbildet som ved første lytt kan høres ut som noe nærmest eksperimentell pop, som med nærmere lytting og dypdykk i det musikalske landskapet avslører smårocka låter. Ikke ulikt en blanding av David Bowie i sine mer småeksperimenterende øyeblikk rundt Reality og Anja Garbarek i Balloon Mood tiden.

Låtene har en eksperimenterende feeling som spriter opp låtene til små oaser. Dette er rett og slett publikumsvennlig småeksperimentell poprock av den slitesterke sorten. Hvorvidt det kvalifiserer til å være etno-noir overlates til andre å avgjøre. Om Ho Naturi EP kommer også som skulptur! «Skulpturen er dyrket frem fra CDplatens sanne natur, regnbuefarget og helt ubrukelig som den er. Det blomsterbølgende coveret håndlages i bare 30 eksemplarer og serveres på et orginalt stykke treverk fra det 120 år gamle loftet der Om Ho Naturi EP ble skrevet.» kan man lese i presseskrivet. Med skulpturen får man attpåtil et bonusspor på kjøpet, for de 30 heldige. Alle andre må nøye seg med EPens fem låter.

.

tirsdag, januar 19, 2016

Monumentum – The Killer Is Me (album anm.)

Denne Fausketrioen har holdt på i seks år nå, først som Roadburn og nå som Monumentum. Hele tiden med drivende seig metal som er så tung at den nedlegger enhver motstand på sin vei.

Som Roadburn ga de ut en selvtittulert EP for noen år siden, som fikk svært god omtale der den ble omtalt. Nå har trioen vokst seg enda tyngre og har fått med mye er av den rå gitarlyden som de er så kjent for live. Fortsatt blander de doom metal med stoner inspirasjon og man hører fragmenter av alt fra Black Sabbath og Pentagram på den ene siden til  Motörhead og Motorpsycho på sitt mest heavy på den annen. Krydder dette sterkt med maksimum volum så du overdøver naboens desperate protester og du vet akkurat hvor herlig denne plata er. Albumet gror og viser nye sider av seg ved noen avspillinger, noe som alltid er ett godt tegn på at dette er musikk som har livslang kvalitet. ette er definitivt ikke døgnfluemusikk, Monumentum er kommet for å bli. 

Bandet er fantastisk live og de har klart å manifestere deres tilstedeværelse på scenekanten over i rillenes dypeste toneganger. Dette er rett og slett en svært tung og særdeles vakker plate som enhver metalfan med respekt for seg selv bare må ha i samlingen sin. Det eneste negative med denne er at den er for kort. Klokker inn på knappe 20 minutter, og det metter ingen så i fortvilelsen spiller man den selvsagt om igjen og om igjen mens man venter på neste utgivelse fra trioen. De fortjener definitivt å bli booket landet rundt og vær så snill og lag ett lengre album neste gang.

The Killer Is Me kommer digitalt, CD og på vinyl. Sistnevnte kommer i 200 eks på farget (mørkerød) vinyl, deretter i svart, førstkommende fredag (22 januar).

mandag, januar 18, 2016

Brutal kuk – Berusalem (album anm.)

Så er en av de største klassikerne fra trønderpønken de seneste 20 årene gjenutgitt. Brutal kuk sitt andre album, Berusalem, kom opprinnelig kun ut på CD i 2005. På høsten i fjor, snaut 10 år senere forelå det på vinyl, med to bonuslåter! Når vi anmeldte deres gjenutgivelse av debuten If you want cock... håpte vi at også Berusalem skulle komme ut på nytt og da på vinyl. Så skjedde på høsten ifjor, undrenes tid er tydeligvis ikke forbi. Verden er av og til en ålreit plass å være for de av oss som elsker hardcore av ypperste kvalitet.

Dette er pønk i hardcore leiren med allsangpotensiale på kav trøndersk. Med tekster som er sjangerbeviste så det holder. Her får samfunnet passet påskrevet med blokkbokstaver, og for den saks skyld bandet selv og høyst personlig raseri som bare må ut. Tekstene viser en tilhørighet til hardcore scenen som er ekte. Dette er ikke liksom tekster fra poppønkere, dette er ekte vare. Det skinner kraftig igjennom og gjør dette albumet så lett å like. Ikke minst når de følger opp med musikken.

Nå starter de med tittellåten som er en litt OI inspirert sak, men derifra og ut blir det bare hardere og hardere. Det er hardcore med sjel og variasjon. På deres første album If you want cock... var de litt mer i mellomsjiktet mellom OI og hardcore og et band som Sham 69 ble nevnt. Det stadiet er definitivt tilbakelagt på Berusalem. Her er de i øverste divisjon innen tett samspilt hardcore. Liker man BannlystSo Much Hate og dets like vil man elske Brutal kuk. Dette er bare en herlighet av ett energiutbrudd som alle burde unne seg.

Bonuslåtene er «Suicidal Wreck» som er en uutgitt Patrick Fitzgerald cover og «E d værd d» fra deres andre EP En røyk og en ronk. LPen kom i 333 nummererte eksemplarer i utbrettcover med tekstene inni utbretten og med vedlagt Berusalem poster. Vinylen er på de 200 første gullfarget og kom i spesialplastcover med gulltrykk! (således er svart vinyl uten spesial cover mest sjelden!) 

søndag, januar 17, 2016

Gratis noise aften!!!

Gratis noiseaften på Deichmanske bibliotek, Grünerløkka i Oslo, fra kl. 20:30 mandag 18 januar.

Facebook event her.



fredag, januar 15, 2016

Gunnar Mo hedres med klokkespill.

Lilieduggs gitarist Gunnar Mo gikk ut av tiden 1 juledag i fjor. I dag (15 januar, og i går) blir han hedret med klokkespill i Vår frues kirke i Trondheim kl. 15:00. Da avspilles Liliedugg låten "Neonråte" som er første låt på deres debut EP. Mo spilte også i Streethawks og i Morten Jørgensen og spekkhoggerne....

Til sammenligning blir låter av Lemmy og David Bowie spilt fra rådhusklokkene i Oslo.
Klokkespillet kan høres i denne reportasjen fra NRK.
Her er en link til Ole Jacob Hoels nekrolog.

torsdag, januar 14, 2016

Film om Bodøbohemen Terje Nilsen

Etter flere års planlegging skal Geir Are Jensens selskap JAG produksjoner AS lage en dokumentarfilm om Bodøbohemen Terje Nilsen. Arbeidstittelen (og facebook siden) har fått tittelen "Filmen om Terje Nilsen".

Nilsen er nok mest kjent for sin vise om "Mjelle" som er av de mest avspilte låtene på NRK programposten Nitimen igjennom historien, og i en rekke andre sammenhenger. Flere har også gjort sine versjoner av låten. For folk i Bodø er han kjent for så mye mer.

Først og fremst er han kjent for sin musikk, som igjennom tidene har blitt til en del album, men også bidratt på så mange andres album og i andre sammenhenger. Alt fra Geir Børresen og Kari Svendsen til Freddy Lindquist og Anne Grete Preus. Det kanskje ikke så mange er klar over at han har gjort en del jazz oppigjennom, i storband både i Bodø og Tromsø og i lag med navn som Paul Weeden, Bjørn Jenssen, Henning Gravrok osv. I tillegg til musikken har han skrevet dikt og hatt flere kunstutstillinger.

Filmen er planlagt ferdigstilt i enden av dette året eller tidlig til neste år. I Nilsens ånd er selvsagt ferdigstillelse satt til når den er ferdig.

Bladed – Halloween In Bagamoyo (album anm.)

Endelig er Bladed her med sitt tredje album. Kanskje deres minst umiddelbare, da rytmikken er mer gjemt i mixen enn på dere sto foregående album; Mangled Dreams og Once We Were Wild. Samtidig er stemningene mer framme og vokalen er fortsatt bindeleddet mellom alle fragmentene som tilsammen gjør også dette albumet til en potensiell klassiker. Det er definitivt Bladed og det er virkelig på tide at folk får ørene opp for dette fantastiske orkestret.

De foregående albumene har nærmest blitt genierklært her på bloggen, så også dette. Få band i Norge er så stemningsskapende som Bladed. Få band er så lite sjangersnevert som dem. Få band i Norge har så stort potensiale til å bli en evig kilde til vakker musikk som kan få steinharde rockere til å bli mo rundt hjerterota eller få indiefolket til å se lyset samtidig som selv de snevreste pophatere må gi seg over å innse at også pop kan være kunst. Noe av styrken til Bladed er at de er i utvikling og ingen vet hvor bandet hopper neste gang, men samtidig har de noen røtter i musikken sin som aldri forlates. Heldigvis.

Halloween In Bagamoyo er nok ikke så umiddelbart, som nevnt, men enhver som er glad i kvalitetsmusikk burde la denne spinne tre ganger i sin helhet for dine ører kun, da vil du garantert ha blitt dratt inn i deres univers. Et univers som favner så mange stemninger og preferanser at man kunne tro man ville gå seg vill, men dengang ei. Hver låt her er nye kartblad man kan orientere seg etter og samtidig føle seg trygg. Stemningsskapende musikk men samtidig ligger grunnlåten der og smyger seg inn hjernebarken og huker tak i deg.

Får ikke rost Crispin Clover nok for sine omslag. Så også med dette. Her ligger CDen vedlagt i egen mappe med teksthefte inni et LP cover som må ansees som et lite kunstverk i seg selv. Burde vært egen designerpris på Spellemannsprisen, men da hadde nok Crispin Clover stukket av med prisen hvert år.  

onsdag, januar 13, 2016

TWR Tapes våkner fra dvalen

Lasse Marhaugs kassettlabel TWR Tapes våknet opp igjen i dag (13 januar) etter over 5 års pause!!

Siste utgivelse er en splitt mellom Courtis og Marhaug der de samarbeider for første gang på 13 år! Den inneholder 2x15 minutter tonal drone meditasjons musikk. Kommer i svært begrenset opplag 40 eksemplarer. I følge Mathaug så gjorde de"... alt på en dag: innspilling, mix, master, duplisering and cover design.". Marhaug lehher også til at han kommer aldri til å legge ned TWR.

Herligheten koster € 10 worldwide (må vel tolkes som at det inkl porto uansett hvor i Verden). For mer info om betaling og slikt kontakt Marhaug/TWR her.

tirsdag, januar 12, 2016

Arabs In Aspic – To 7" anmeldelser.

Det er nokså overraskende å høre åpningslåten på Trønderproggerne Arabs InAspic sin siste singel «Sad Without You» som er en rolig nesten akustisk ballade!! Det skimtes noe psykedelisk langt ned i mixen, men snur til B siden der de fremstår mere progaktig med klare preferanser til 1970-tallet på tittel låten og på «TV3» som har italiensk vokal (!). Begge låtene har det lett gjenkjennelige soundet som fansen elsker. To låter som ikke skuffer men som ikke helt setter fyr på kåken heller. Kommer forøvrig i herlig mørkeblå vinyl og som alltid med Crispin Clover utgivelser i et omslag som innbyr til respekt.

Også deres andresyvtommer ble utgitt av Crispin Clover. Også denne åpner litt balladeaktig men tar seg heldigvis raskt over i ett mer progressivt lydlandskap hvor de har fått gjestevokal av ingen ringere enn Rune Sundby (ex Ruphus mm). Med han får man enda mer 70-talls feel over vokalen. Baksiden fylles først av «Pravail To Fail» før man får en akustisk versjon av «Pictures In A Dream» fra A-siden. Fail er nedstrippet den også, litt for mye kanskje, og den akustiske versjonen må nok katalogiseres som for fans only.

Tviler på at Arabs In Aspic får så mange nye fans av disse to sjutommerne. Til det er de for ujevne, i fra der de trår til med proglåter slik vi liker å høre bandet til nedstrippa versjoner og ballader. Synd for det er ingen tvil om at det bor mye i dette bandet. Det er nok best å sjekke ut deres album i stedet. I så måte anbefales deres siste som kom ut på Italienske Black Widow i november i fjor; Victim Of Your Father's Agony. Start der og ekspander til fjorårets sjutommere deretter.  

Psykisk tortur live i Tyskland kommer snart

Fra Psykisk tortur leiren meldes det at test pressingen er godkjent og at det kommer ett live album (på vinyl sjølsagt) den 20 januar. Det er opptak fra to konserter de gjorde der nede i Berlin 15 mai 2014 (side a) og i Frankfurt 5 september 2015 (side b). Som vanlig blir det utgitt av den tyske labelen No Pop For No People.

Platen kommer ut med forskjellige titler, men med samme innhold. Årsaken til det er at de tre utgavene for salg og test press har latt seg inspirere av liveplater som nok de fleste drar kjensel på. Titlene er Live in Frankfurt+Berlin (The Who, kun test press), Made In Germany (Deep Purple), Alive (Slade) og No Sleep ´Til Germany (Motörhead).

Test pressingen kommer i 9 eksemplarer mens de andre kommer hver i 67 nummererte eksemplarer.

Elvis sin nordiske diskografi i bokform

Det er ikke hver dag en artist sin Nordiske diskografi kommer ut i bokform. Nå skjer det for Elvis i løpet av februar i år. Dato er ikke satt men forhåndsordre kan gjøres igjennom Elvis fanklubber og helt sikkert igjennom Facebook siden for boken. Boken er skrevet av rockhistorikerne Sigbjørn Stabursvik og Hans Otto Engvold.

Boken blir i følge reklamen på 432 sider som er gjennomillustrert med filmpostere, utklipp, flyere, platecover, foto etc som krydder til mye tekst om utgivelsene. Selv om Norden er hovedfokus (inkl varianter) er det også oversikt over alle de tyske RCA EPene som ble importer til Norden før RCA begynte med egne pressinger er oppe. I tillegg en oversikt og guide for å identifisere alle europeiske lands utgivelser, inkl de første utgivelsene i hvert land. Med andre ord en gullgruve for enhver Elvis fan. Det blir ikke mindre interessant at første opplaget har vedlagt en uutgitt vinyl EP fra 1956!!

I tillegg blir det en del historier, f.eks. om hvordan Norges fremste crooner, Jens Book-Jenssen, møtte Elvis samme dag som han spilte inn "Hound Dog" eller hvordan nordiske prinsesser svermet for han (se bildet under, et bildet som det forøvrig ikke ble plass til i boken.)

fredag, januar 08, 2016

All Ears 14-17 januar

I neste uke er improfestivalen All Ears tilbake igjen.

I fire dager til ende setter de improvisasjons musikken i høysetet med en imponerende blanding av nasjonale og internasjonale artister. Av de norske kan man nevne John Hegre, Hedvig Mollestad Thomassen, Nora Fiona Eriksen og Fredrik Falk.

Festivalen er en non profitt festival (100% ren entusiasme og idealisme med andre ord) som arrangeres i januar i Oslo hvert år siden 2002. I år er det Guro Moe og Paal Nilssen-Love som er de som holder styr på alle løse tråder.  

torsdag, januar 07, 2016

Aarabrot skal ut på Europa turne

Årabrots syvende album «The Gospel» kommer i butikkene 26 februar og i den forbindelse skal de ut på en større Europa turne. Her er datoene.

Mars
4th Nalen, Stockholm, SE
5th Smedjan, Gothenburg, SE
8th Urban spree, Berlin, DE
9th Arena, Wien, AT
10th FreakOut, Bologna, IT
11th Traffic, Roma, IT
12th Lo-Fi, Milano, IT
13th L´ Usine, Geneve, CH
15th Magasin 4, Bruxelles, BE16th dB´s, Utrecht, NL
17th Corsica Studios, London, UK
18th Lost @ B-Arts, Stoke-On-Trent, UK
19th Nice n Sleazy, Glasgow, UK
20th Chunk, Leeds, UK
22nd Instant Chavires, Paris, FR
23rd Accueil Froid Nuke, Amiens, FR
24th The Pit´s, Kortrijk, BE
26th Iparragirre, Gernika, ES
27th Ahotsgora, Gasteiz, ES
28th Antiguos Almacenes de la Mina, Udias, ES
29th Liceo Mutante, Pontevedra, ES
30th Lata de Zinc, Oviedo, ES
31st Orbeko Etxea – Llodio, Pais Vasco, ES

April
1st Ocho y Medio, Alicante, ES
2nd La Residencia, Valencia, ES
3rd Velvet, Malaga, ES
5th Inciviczone, Barcelona, ES
6th Grnnd Zero, Lyon, FR
7th Gaswerk, Winterthur, CH
8th Hühnermanhattan Klub, Halle, DE

Juni
4th Temples Festival, Bristol UK

USA turne er under planlegging.  

Likholmen på Tromsø International Film Festival

Likholmen debuterte med sitt album Lillelivet på høsten i fjor, et album som det ble laget film til hver låt. På Tromsø International Film festival 21 januar i år vil de fremføre albumet med de nevnte filmene. En filmkonsert om man vil. For de som er i Tromsø da anbefales det virkelig å få med seg begivenheten. Mer om konserten finner du her.

tirsdag, januar 05, 2016

Årets Spellemannsprisnominasjoner er klare.

Sjekk listen på spellemann.no.

Sånn i utgangspunktet som man må forvente men hvor er Kollwitz? Hvor er en rekke andre navn? Med andre ord som forventet. Med de savn og mangler som alltid vil være der. Spesielt positiv overrasket over at Jan-M. Iversen er nominert.

I den forbindelse her er Spellemanns nominerte B€glom€g sin nyeste video;

mandag, januar 04, 2016

No. 4 med singel og album

Etter mange år med konsertaktivitet, oppgraderte No.4 sin karriere i med singelen «Lite og Stort» våren 2014. Etter tre singelutgivelser, radiorotasjon og TV-opptredener på både Spellemann og Prøysens jubileumsshow kommer endelig deres etterlengtede debutalbum i løpet av januar . Rockefeller er arena for deres releaseskonsert 12. februar, også det i år.

Før det slipper de en singel «Farlig» den 8 januar som de håper skal pirre nysgjerrigheten fram mot selve albumslippet.

søndag, januar 03, 2016

Hva vil 2016 bringe?

Så hva kan vi vente oss i 2016? Mye forhåpentligvis. Noe av det man vet er at Fysisk format har lovt at KBT's punk n roll album «Suck More Piss» kommer ut 15 januar og Årabrot er tilbake med «The Gospel» 26 februar. To utgivelser mange ser fram til. Samme selskap håper å få ut nye album fra Beachheads, New World Vulture og Hilma Nikolaisen.

Monumentum kommer med sitt debutalbum «The Killer Is Me» på Tromsø labelen Blues For The Red Sun 22 januar. Noen vil nok huske dem som Roadburn. Som det rakk de å utgi ett album også. Nå er Fauskebandet tilbake og er tyngre i lydbildet enn noensinne. En sniklytt tilsier at dette kan fort bli en av årets snakkiser.

Bodøbandet Behind The Pieces slapp debutalbumet «Auto Destruct» i fjør sommer digitalt, nå kommer det på farget vinyl i begrenset opplag i løpet av februar/mars. De har startet arbeidet med andrealbumet som de håper å ha ute til sommeren.

15 januar kommer Oslobandet Liongeist sin andre EP «Old Traumas // New Tremors».

Tiger utvider sin Bransjevelter albumserie til å nå komme på papir i løpet av vinteren. Forhåndsbestillinger kan gjøres her.

Første album i 2016 (?) blir vel The Dogs sitt «Swamp Gospel Promises» som kommer allerede 4 januar. Og blir fulgt opp med utstrakt turnering. Hittil er disse datoene klare;
14. jan: Sjøboden, Mandal
15. jan: Harvest, Kvinesdal
22. jan: Glassmagasinet
29. jan: Familien, Trondheim
30. jan: Soundgarden, Elverum
05. feb: Feelgood, Halden
06. feb: John Dee, Oslo
11. feb: Trashpop, Kristiansand
12. feb: Martinique, Stavanger
13. feb: Garage, Bergen
18. feb: Rokken, Volda (Veka med Shining)
19. feb: Bakeriet, Årdal
20. feb: Felix, Lillehammer
27. feb: RIP, Skien

Pil & Bue skal på turne i lag med El Caco. Se bildet under for datoer og sted.


Philco Fiction slipper sitt tredje album i løpet av januar. Flere smakebiter fra albumet er allerede ute, sist kom 'Heartbreak 8' remix EP, 8 desember i fjor.

I tillegg kommer det selvsagt mye mer som vi håper å kunne videreformidle etterhvert som året skrider frem.