fredag, januar 30, 2015

torsdag, januar 29, 2015

Åge til Royal Albert Hall!!


Ny Club 7 bok under utarbeidelse trenger din hjelp.

Følgende tekst er hentet fra Club 7 sin  Facebook gruppe;

Tor Egil Førlands bok (Pax Forlag 1998) er full av fakta, og mye spennende tekst. Anbefales på det varmeste! Interessant nok er den skrevet av en person som aldri var på klubben.

Vi skal lage en annerledes bok - en billedbok om Club 7, nesten uten tekst. Men kanskje med musikk? Dugnaden er i gang.

Første redaksjonsmøte (initiativtaker/redaktør Jon Larsen og fotoredaktør Stig-Audun Hansen) er avholdt. Vi så på Club 7s eget fotoarkiv, tatt vare på av Trond Jensen. Dette fotoarkivet er svært omfattende (tusenvis av bilder, og originalene til Torstein Nybøs plakater, osv) - en helt unik skatt, som i seg sjøl ville ha blitt en fantastisk bok.

Dette arkivet skal nå fotograf Stig-Audun Hansen nå digitalisere, samtidig som jakten på flere Club 7-bilder fra private trappes opp.

Har du et Club 7-bilde liggende? Foto? Tegning? Avisutklipp? Buttons? En historie? Så send det, eller et tips, til club7bok@gmail.com

Samtidig fabulerer vi om å kunne presentere relevante lydopptak i en eller annen form - kanskje en album-serie på Wimp/Spotify? Lyden av Club 7? Ta kontakt dersom du vil være med på dette, eller har lydopptak fra klubben, som burde presenteres for ettertiden.

Vi disponerer scannere, og kan hente og levere tilbake etter kopiering - og alle bidragsytere vil bli kreditert i boka. Målet er å sikre flest mulig Club 7-skatter fra skuffer og skap, på loft og i kjellere, for ettertiden - og lage en fantastisk bok ut av det! Utgiver blir Kunstbokforlaget Den Gyldne Banan, selvfølgelig.

Bli med jakten - club7bok@gmail.com - dette blir gøy!

fredag, januar 23, 2015

Blackmoon #12 ute nå

I Norge har vi ingen skikkelige musikkblader sånn som på 1980-tallet når Nye takter og Puls (senere Beat) viste vei og kunne gi oss oppdaterte nyheter og intervjuer osv. Mange savner den tiden, men tidene forandrer seg. Heldigvis klorer det ennå seg fast noen som tørr gi ut musikkmagasiner, og blant dem er Blackmoon absolutt en av de bedre.

Her får etablerte og uetablerte spalteplass side om side og krydret med utenlandske navn. Så også i siste nr (#12/2015). Her kan man lese om norske navn som Ocean Dweller, The Bigblue, Pymlico, House By The Lake eller Tiebreaker er ikke de mest kjente norske artistene, men likefullt får de hver sin helside. Helldorado og Phone Joan må sies å være av de mer veletablerte. Dette tilsettes intervjuer og artikler om utlendinger som Uriah Heep, Keith Emerson og Univers Zero mm.

Som vanlig en velfylt avdeling med plateanmeldelser, pen og oversiktlig layout og stort sett meget bra rockejournalistikk. Et magasin som man får håpe får gro seg inn i ethvert rockehjerte i Norges land, for vi trenger en presse som er mer opptatt av innhold enn av salgstall. Neste nr skal etter planen komme i mai i år.  

torsdag, januar 22, 2015

Omslagsutstilling på Rockheim

Innpakkingen er halve opplevelsen, var det noen som sa engang. Mange er langt på vei enig i det, og av de som tenker sånn er nok Trondheims selskapet Crispin Glover Records av de aller ypperste i Norge.

På denne bloggen har man gang på gang trukket frem designen på utgivelsene til Crispin Glover Records. Ikke uten grunn, da de har lagt seg på ett ekstremt høyt nivå, selv med internasjonal standard. Innpakningene og utførelsene er som små kunstverk å regne.

Nå har Rockheim også latt seg imponere og hva er vel da mer naturlig enn å lage en utstilling med innpakningene som hovedfokus? Så tenkt, så gjort. Utstillingen åpnet i går og skal stå helt til 20 april. Utstillingen markerer også at selskapet har 10 års jubileum i år.

onsdag, januar 21, 2015

Darn Those Rebels - A Lifetime Of Resistance By Far (album anm.)

Tromsøbandet Darn Those Rebels har endelig fått ut sitt debutalbum. Ryktene om bandet har gått i lengre tid og nå som resultatet foreligger må man si de innfrir.

Dette er skitten og tøff pønk med røtter i Amerikansk pønk på slutten av 1960-tallet med MC 5 og Blue Cheer og dette er kombinert med hardcore takter og innslag av hardrock. Innimellom roes øset ned og de høres ut som Senjahopen på sitt beste. Utrolig nok føles dette helt naturlig, mye på grunn av den karismatiske vokalen som formidler et budskap om desperasjon og tidvis manglende håp og dertil mørkt hav. Ikke rart når man vet at dette prosjektet loses med stødig hånd av Kjell ErikBersvendsen (Far Out Fishing, Bøyen beng mm)

Platen (kommer som LP på rød/svart splatter vinyl) er herlig forfriskende i all sitt retroprespektiv. Her rappes det både fra nåtid og røtter og dette kokes opp til en svært så velsmakende suppe som etterlater en klar oppfatting av at dette bandet må da være ren dynamitt på scenen. Denne eksplosiviteten har de lykkes langt på vei å få festet ned i rillene.

Lyden kunne ha vært gjort noe med men den skjemmes ikke så mye at det er nødvendig å sette ned karakteren på grunn av den. Coveret virker litt rotet og John F. Kennedys monolog som avslutter side 1 er litt datert men pytt pytt, sånt glemmer man fort når man får fordypet seg i resten av albumet, for dette er så godt gjennomført. Dette er rett og slett et album som lover uhyre godt for hva dette gjenget kan spa opp i framtiden. Inntil da får man gromkose seg med debuten.  

mandag, januar 19, 2015